آیا حرف زدن بعد از عمل بینی ضرر دارد؟

عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی

در مقاله پیش رو هر آنچه باید در عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی بدانید را مورد بررسی قرار می‌دهیم. با توجه به مطالبی که در ادامه می‌خوانید می‌توانید در صورت نیاز و دریافت اطلاعات دقیق‌تر به سایت دکتر مهدی سزاوار متخصص جراحی فک، دهان و صورت مراجعه کرده و یا از طریق شماره تماس با مطب در ارتباط باشید.

برای دریافت نتیجه بهتر از جراحی بینی باید به مراقبت‌های بعد از جراحی توجه داشته باشید. این مراقبت‌ها شامل انتخاب یک رژیم غذایی مناسب، توجه به نحوه خوابیدن، میزان خواب و البته صحبت کردن و خندیدن بعد از جراحی می‌شود. اکثر افرادی که جراحی بینی را انجام می‌دهند نسبت به صحبت کردن و خندیدن بعد از جراحی حساس و تقریبا از عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی در ترس هستند.

رزرو نوبت دکتر سزاوار

شما می‌توانید برای انجام رینوپلاستی بینی به مطب دکتر مهدی سزاوار متخصص جراحی فک، صورت و زیبایی به نشانی میدان ونک، خ گاندی شمالی، ک صانعی شرقی، پلاک ۷، واحد ۲ مراجعه کنید و یا برای رزرو وقت و یا پرسش در خصوص انواع جراحی فک و صورت و ایمپلنت دندان به صفحه اینستاگرام دکتر سزاوار به آدرس @drsezavaromfs مراجعه کرده و یا از طریق تلفن تماس ۰۲۱۸۸۷۸۴۱۷۲ – ۰۲۱۸۸۷۸۴۹۶۷ و شماره واتساپ ۰۹۰۲۲۵۴۲۴۴۸ با مطب ارتباط برقرار کنید.

درد ناشی از عوارض طبیعی بعد از عمل بینی مانع خندیدن یا صحبت کردن و حتی خمیازه کشیدن درست می‌شود، از این رو امکان دارد حین انجام این فعالیت‌ها درد بسیاری را تحمل کنید. اما آیا برای عدم بروز این عوارض نباید صحبت کنید؟سوالاتی که درباره دوره نقاهت و ریکاوری بعد جراحی بینی پرسیده می‌شود بسیار است، ما سعی داریم در این مقاله به فعالیت‌هایی که نباید انجام دهید و به خصوص توضیح درباره عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی صحبت کنیم. تا پایان با ما همراه باشید.

آیا صحبت کردن و خندین بعد از جراحی بینی عوارض دارد؟

اگر عمل بینی انجام داده باشد بی‌شک با برخی عوارض مثل ورم بینی و یا بی‌حسی بینی مواجه خواهید شد. احتقان و گرفتگی بینی باعث می‌شود در هفته ابتدایی بعد از عمل با دهان باز تنفس کنید و حتی این عوارض باعث می‌شود نتوانید دهان خود را برای خندیدن تکان دهید. بنابراین با حرکات دهان و بینی حین صحبت و خندیدن احتمال افزایش تورم و درد بیشتر است.

عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی شامل صحبت کردن و خندیدن

احتمالا پزشک شما بعد از جراحی به عنوان مراقبت‌های بعد از عمل بینی به شما گوش‌زد خواهد کرد که تلاش کنید بینی خود را بدون حرکت نگه دارید. اما اگر موقعیتی ایجاد شد که مجبور به صحبت و یا خنده، عطسه و یا خمیازه شدید بهتر است به آرامی دست خودرا روی بینی گذاشته و مانع از حرکت زیاد آن حین انجام این فعالیت‌ها شوید.

برای جلوگیری از حرکت زیاد لب و دهان و بینی و به طور کلی برای دوری از عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی پیشنهاد می‌شود از قرار داده گل و گیاه در اطراف خود برای جلوگیری از ایجاد حساسیت، عطسه و سرفه خودداری کنید. سعی کنید کمتر صحبت کنید و از شرایطی که باعث ایجاد خنده می‌شود پرهیز کنید.

چند روز بعد از جراحی می‌توان صحبت کرد؟

به اعتقاد برخی از جراحان صحبت کردن بعد از جراحی مانعی ندارد، اما توصیه می‌شود که بیماران تا چند هفته بعد از جراحی از صحبت کردن زیاد پرهیز کنند تا از عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی مثل افتادگی بینی یا پتوز جلوگیری شود، برای جلوگیری از این عارضه عدم تحرک لب بالا الزامی است.

آیا خندیدن، گریه کردن و خمیازه کشیدن بعد از جراحی بینی خطر دارد؟

خندیدن یا خمیازه کشیدن گاه به گاه، در حین بهبودی به بینی شما آسیب نمی‌رساند، اما هرچه کمتر این کار را انجام دهید، بهتر است، چراکه هر بار که لبخند می‌زنید یا می‌خندید، ماهیچه‌های کوچکی که نوک بینی شما را به لب بالایی متصل می‌کنند، کمی پایین می‌آیند. اگر کمی بیش از حد می‌خندید و در بینی خود احساس درد می‌کنید.

 آیا خندیدن، گریه کردن و خمیازه کشیدن بعد از جراحی بینی خطر دارد؟و از عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی

این نشان دهنده آن است که از حد خود فراتر رفته‌اید. در صورت امکان سعی کنید تا دو هفته از خمیازه کشیدن زیاد خودداری کنید. گریه بعد از جراحی بینی حتی بیشتر از سایر حرکات صورت عوارض دارد، زیرا وقتی گریه می‌کنید، ماهیچه‌های بینی شما کوچک می‌شود و نتیجه آن می‌تواند بروز التهاب و تورم بیشتر باشد.

مطالعه بیشتر : برای اطلاع از هزینه رینوپلاستی بینی بدون جراحی ، کلیک کنید .

چطور می‌توان از عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی جلوگیری کرد؟

برای اینکه عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی کاهش یابد باید نکات زیر را بعد از جراحی رعایت کنید:

  • تا چند ساعت بعد از جراحی حرف نزنید
  • برای کاهش حرکات صورت در روزهای ابتدایی باید کم صحبت کنید یا درخواست‌های خود را بنویسید.
  • تا چند هفته از خندیدن با صدای بلند پرهیز کنید.
  • در هنگام صحبت کردن مراقب حرکت فک، لب و بینی خود باشید.
  • نفس عمیق نکشید و با بینی خود هوا را خارج نکنید.

تا چه زمان بعد از جراحی بینی خطرات برطرف می‌شود؟

بهبودی کامل بعد از جراحی بینی بین 6 تا 12 ماه است. در این زمان معمولا تورم و کبودی‌ها از بین می‌روند و چهره شما طبیعی خواهد شد. با این حال باید بدانید که روند بهبودی ادامه دارد گرچه نشانه‌‌های ظاهری آن را نمی‌بینید. در این مدت حتما طبق توصیه پزشک از چسب بینی استفاده کنید، مراقبت‌های بعد از جراحی مثل ماساژ بینی بعد از عمل بینی را انجام دهید و از خطراتی که می‌تواند در نتیجه جراحی شما تاثیر بگذارد اجتناب کنید.

تا چه زمان بعد از جراحی بینی خطرات برطرف می‌شود؟

دیگر فعالیتی که نباید بعد از جراحی بینی انجام دهید.

فعالیت‌های شدید

پس از جراحی بینی از انجام هر گونه فعالیت شدید بدنی خودداری کنید که شامل رفتن به باشگاه، انجام تمرینات سخت، تمرینات هوازی، تمرینات با شدت بالا، بلند کردن وزنه‌های سنگین، حرکات فیزیکی شدید و هر نوع فعالیت بدنی است که بر بدن شما فشار وارد می‌کند.

حداقل دو هفته بعد از جراحی بینی باید از این فعالیت‌ها اجتناب کنید. به طور مشابه، تا حدود 4 هفته پس از عمل جراحی بینی باید از شنا کردن خودداری شود، چرا که آتل بینی یا گچ قرار داده شده در داخل بینی باید خشک بماند تا زمانی که برداشته شود. از هر نوع ورزش تماسی مانند بسکتبال، والیبال و غیره نیز خودداری کنید.

فعالیت جنسی

فعالیت‌های جنسی باید در چند هفته اول پس از جراحی بینی محدود شود. عدم اعمال فشار به بینی بعد از جراحی بینی یک ضرورت است.از هر گونه فعالیت بدنی که خطر آسیب به بینی را در پی دارد، از جمله فعالیت‌های جنسی، باید اجتناب شود. با این حال، این بدان معنا نیست که شما باید تمام روز را بیکار بنشینید زیرا راه رفتن سبک در داخل و اطراف خانه ایده خوبی برای جلوگیری از تشکیل لخته خون است.

تخلیه بینی یا فین کردن

نیازی به گفتن نیست که در هنگام سرماخوردگی، سرفه و آنفولانزا میل به خالی کردن بینی خود دارید. بنابراین برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری‌ها باید در حین و بعد از جراحی بینی به طور مرتب دستان خود را بشویید و از افراد با بیماری‌های ذکر شده دور کنید.به یاد داشته باشید که اعمال فشار به بینی پس از جراحی بینی  یعنی فین کردن بعد عمل بینی حداقل برای چند هفته اکیداً ممنوع است. اقدامات پیشگیرانه را در محیط خود انجام دهید تا ایمن بمانید و از ابتلا به سرماخوردگی، سرفه یا آنفولانزا جلوگیری کنید.

خیس کردن بینی

ناحیه بینی و گچ نصب شده در داخل بینی باید خشک بماند تا یک هفته پس از جراحی بینی توسط پزشک خارج شود. استفاده از دوش یا شستشو بینی بعد از عمل می‌تواند مانع این امر شود، اما می‌توانید بدن خود را در حمام بشویید.

عینک زدن

یکی از کارهایی که نباید بعد از جراحی بینی انجام داد استفاده از عینک است. اگر از عینک استفاده می‌کنید، قبل از جراحی بینی، لنزهای تماسی را تهیه کنید. همانطور که عینک روی پل بینی قرار می‎گیرد، می‌تواند به بینی شما فشار وارد کند و بر بهبودی تأثیر بگذارد. این یکی از نکات ضروری مراقبت‌های بعد از جراحی بینی است که باید از قبل برای آن آماده شوید.

نور خورشید

قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید در طول فرآیند بهبودی ممکن است منجر به تغییر رنگ، عفونت و سایر عوارض ناخواسته شود. می‌توانید از کرم ضد آفتاب یا چسب بر روی ناحیه بینی استفاده کنید یا از کلاه در فضای باز استفاده کنید تا از بینی در برابر نور خورشید محافظت شود.

سیگار کشیدن یا مصرف الکل

روال مراقبت‌های بعد از جراحی بینی شامل پرهیز از سیگار کشیدن و نوشیدن الکل است. این فعالیت‌ها خطرناک در نظر گرفته می‌شوند، چراکه ممکن است بر روند بهبودی تأثیر منفی بگذارند و آن را به تاخیر بیندازند.

سیگار کشیدن جریان خون را محدود می‌کند و الکل با فعالیت داروهای تجویز شده در طول روند بهبودی تداخل دارد، بنابراین ممکن است منجر به خونریزی زیاد، عفونت و موارد دیگر شود. حداقل 3 تا 4 هفته پس از جراحی بینی از استعمال دخانیات و مصرف الکل خودداری کنید.

دست زدن به بینی

ممکن است بعد از جراحی بینی در مورد ساختار  یا غضروف بینی خود کنجکاو باشید و ممکن است وسوسه شوید که آن را لمس کنید یا فشار دهید، اما باید از این کار خودداری کنید.تا زمانی که جراح شما تأیید کند که هدف از جراحی بینی محقق شده و ناحیه بینی به طور کامل بهبود یافته است از دست زدن به آن خودداری کنید. هرگونه لمس، فشار یا ضربه ناخواسته می‌تواند غضروف یا استخوان را جا به جا کند.

به همین دلیل توصیه می‌شود تا یک ماه پس از جراحی بینی از آرایش کردن خودداری شود، زیرا به طور اجتناب ناپذیری منجر به لمس ناحیه بینی و ایجاد عوارض ناخواسته می‌شود.به‌عنوان یکی از رایج‌ترین عمل‌های جراحی زیبایی که این روزها انجام می‌شود، مطمئن باشید اگر دستورالعمل‌های مراقبت‌های بعد از جراحی بینی جراح را دنبال کنید، جای نگرانی وجود ندارد.

محدودیت های حرف زدن بعد از عمل بینی

به اعتقاد برخی از جراحان صحبت کردن بعد از جراحی مانعی ندارد، اما توصیه می‌شود که بیماران تا چند هفته بعد از جراحی از صحبت کردن زیاد پرهیز کنند تا از عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی مثل افتادگی بینی یا پتوز جلوگیری شود، برای جلوگیری از این عارضه عدم تحرک لب بالا الزامی است.

محدودیت حرف زدن بعد از عمل بینی

بهتر است در روزهای ابتدایی پس از عمل بینی، به ویژه در ۴۸ ساعت اول، از حرف زدن خودداری کرده و در روزهای بعد، میزان صحبت کردن را به حداقل ممکن کاهش داده و دهان خود را کمتر باز کنید. این اقدام باعث کاهش فشار و فعالیت روی بینی می‌شود و باعث کاهش درد و ناراحتی بیمار می‌شود. به این ترتیب، با رعایت این راهکارها، می‌توان از عوارض پس از عمل بینی کاسته و به بهبودی سریع‌تر بیمار کمک کرد. بنابراین محدودیت‌های حرف زدن بعد از عمل بینی را باید جدی گرفت. چرا که هر چه کمتر صحبت کنید از عوارض زیر در امان خواهید ماند:

  • عدم بهبود کامل بینی
  • شدت گرفتن درد در ناحیه بینی
  • افزایش میزان کبودی صورت
  • افزایش میزان تورم بینی
  • عدم دریافت نتیجه مطلوب
  • امکان جابه‌جا شدن گچ بینی
  • خشک شدن دهان و مشکلاتی در تنفس

آیا حرف زدن بعد از عمل بینی باعث درد می شود ؟

بله؛ حرف زدن بعد از عمل بینی ممکن است باعث افزایش درد و ناراحتی شود. به ویژه در صورتی که بینی هنوز در دوره بهبودی قرار دارد و بازسازی هنوز به طور کامل انجام نشده است. عمل بینی ممکن است منجر به تورم، التهاب و حساسیت در منطقه بینی شود. در این شرایط، حرکاتی مانند حرف زدن می‌توانند فشار بیشتری روی بافت‌های حساس بینی ایجاد کرده و در نتیجه باعث افزایش درد و ناراحتی شوند.

حرف زدن بعد از عمل بینی باعث درد می شود

عوارض عصبانیت و داد زدن بعد از عمل بینی

در هفته‌های ابتدایی پس از جراحی بینی، حضور در محیط‌های تنش‌زا و فعالیت‌هایی که ممکن است فشار زیادی به بینی وارد کنند، توصیه نمی‌شود. بهتر است در این دوره از زمان، به محیطی آرام و آرامش‌بخش مراجعه کنید و به بدن خود فرصتی برای استراحت و بازیابی بدهید.

داد زدن و عصبانیت پس از جراحی سبب ایجاد فشار روی بخیه و غضروف‌های بینی می‌شوند. به همین منظور ممکن است با داد یا عصبانیت بی‌جا سبب ایجاد مشکلاتی نظیر تغییر شکل بینی شوید و نتیجه دلخواه پس از جراحی را به دست نیاورید.

به طور کلی، توصیه می‌شود در این دوره از زمان به فعالیت‌های آرام و مناسب مانند خواندن کتاب، گوش دادن به موسیقی آرامش‌بخش یا تمرینات تنفسی تمرکز کرده و به بدن خود فرصتی برای بهبود و بازیابی بدهید.

خمیازه کشیدن پس از جراحی بینی

تا 6 هفته پس از جراحی بینی به آرامی خمیازه بکشید. در این مدت، کمتر دهان خود را باز کرده و به بدن فرصتی برای بهبود بدهید. حفظ استراحت و آرامش در این دوره از مهمترین عوامل بهبودی بعد از جراحی بینی است.

سرفه و عطسه پس از جراحی بینی

پس از جراحی بینی، سرفه و عطسه ممکن است باعث افزایش فشار بر روی منطقه بینی شود. بنابراین، توصیه می‌شود تا حد امکان از سرفه و عطسه پرهیز کرده و در صورت لزوم از روش‌های کنترل آن‌ها استفاده کنید تا به بهبودی سریع‌تر و کمترین مشکلات ممکن برسید.

گریه و خنده پس از جراحی بینی

خندیدن پس از جراحی بینی همانند حرف زدن سبب بروز عوارض مختلف می‌شود. به خصوص اگر عادت به بلند خندیدن داشته باشید، با حرکت عضلات صورت به بینی آسیب وارد خواهید کرد. بنابراین توصیه به شما این است که به آرامی لبخند کوتاه بزنید.

گریه کردن نیز سبب افزایش مخاط بینی شده و امکان خونریزی و همچنین مشکلات دیگر وجود خواهد داشت. بنابراین از گریه کردن پس از جراحی بینی جدا پرهیز کنید.

یادداشت پایانی

در این مطلب تلاش کردیم در مورد عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی نکاتی را ارائه دهیم. در صورتی که کاندید انجام این جراحی هستید حتما به جراح فک و صورت مراجعه کنید. شما می‌توانید برای انجام این دست خدمات پزشکی به مطب دکتر مهدی سزاوار متخصص جراحی فک، صورت و زیبایی به نشانی میدان ونک، خ گاندی شمالی، ک صانعی شرقی، پلاک ۷، واحد ۲ مراجعه کنید و یا برای رزرو وقت و یا پرسش در خصوص انواع جراحی فک و صورت و ایمپلنت دندان به صفحه اینستاگرام دکتر سزاوار به آدرس @drsezavaromfs مراجعه کرده و یا از طریق تلفن تماس ۰۲۱۸۸۷۸۴۱۷۲ – ۰۲۱۸۸۷۸۴۹۶۷ و شماره واتساپ ۰۹۰۲۲۵۴۲۴۴۸ با مطب ارتباط برقرار کنید.

سوالات متداول

1 – چند روز بعد از جراحی می‌توان صحبت کرد؟

به اعتقاد برخی از جراحان صحبت کردن بعد از جراحی مانعی ندارد، اما توصیه می‌شود که بیماران تا چند هفته بعد از جراحی از صحبت کردن زیاد پرهیز کنند تا از عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی مثل افتادگی بینی یا پتوز جلوگیری شود، برای جلوگیری از این عارضه عدم تحرک لب بالا الزامی است.

2- چطور می‌توان از عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی جلوگیری کرد؟

  • تا چند ساعت بعد از جراحی حرف نزنید
  • برای کاهش حرکات صورت در روزهای ابتدایی باید کم صحبت کنید یا درخواست‌های خود را بنویسید.
  • تا چند هفته از خندیدن با صدای بلند پرهیز کنید.
  • در هنگام صحبت کردن مراقب حرکت فک، لب و بینی خود باشید.
  • نفس عمیق نکشید و با بینی خود هوا را خارج نکنید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بهترین جراح فک، صورت و زیبایی تهران

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *