جراحی پروتز چانه
خانه » پروتز چانه

عمل پروتز چانه که در اصطلاح پزشکی تحت عنوان جینوپلاستی شناخته می شود، از عمل های زیبایی صورت به حساب می آید. تغییر اندازه چانه بر اساس زوایای صورت باعث تناسب بیشتر اجزای صورت می گردد. روش های جراحی پروتز چانه شامل استیوتومی چانه و اگمنتاسیون چانه است. انتخاب بهترین روش جراحی پروتز چانه بر عهده پزشک معالج خواهد بود. برای دریافت پاسخ سوالات خود مانند عمل پروتز چانه چیست و روش های انجام آن چگونه است، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

پروتز چانه چیست؟
عمل پروتز چانه یک جراحی زیبایی برای ایجاد تناسب بین اندازه و ساختار چانه با قسمت های دیگر صورت است. برای مثال، چانه ای که بیش از حد عقب یا جلو باشد را می توان از طریق جراحی پروتز چانه اصلاح نمود. تغییر در پهنا، ارتفاع و اندازه چانه باعث بهبود ظاهر فرد در تمام رخ و نیمرخ خواهد شد. به این ترتیب، عمل پروتز چانه را می توان یک راه اصولی برای افزایش اعتماد به نفس افراد نیز در نظر گرفت.
در پاسخ دقیق به این سوال که پروتز چانه چیست می توان گفت که پروتز چانه یک ایمپلنت از جنس سیلیکون است که در اندازه های مختلفی تولید می شود. البته امکان تولید این نوع پروتز از استخوان نیز وجود دارد. با این حال، استفاده از ایمپلنت چانه سیلیکونی مرسوم تر است. اندازه پروتز چانه و سبک ساخت آن تنوع بالایی دارد. انتخاب بهترین پروتز چانه برای هر فرد، بر اساس ساختار صورت وی و توسط پزشک متخصص انجام می گیرد.
حال که می دانید پروتز چانه چیست، می توانید برای رفع حالت های زیر با استفاده از عمل پروتز چانه اقدام نمایید:
- از بین بردن غبغب
- لاغر کردن چانه و از بین بردن ظاهر گوشتی در چانه
- بهبود زاویه چانه با قسمت های دیگر صورت
- افزایش تقارن در چهره
- از بین بردن چین های اضافی در ناحیه چانه
- از بین بردن اثرات ناشی از برخی بیماری ها و آسیب ها

پروتز چانه برای چه افرادی مناسب است؟
گاهی ایجاد یک تغییر کوچک در چانه می تواند ظاهر فرد را به کلی تغییر دهد. برای مثال، کوچک و لاغر بودن چانه باعث می شود تا بینی بزرگتر از حد معمول به نظر برسد. به همین دلیل، بهترین متخصصان فک و صورت از جمله دکتر مهدی سزاوار، به برخی از افرادی که از اندازه بینی خود ناراضی هستند، انجام همزمان جراحی رینوپلاستی و عمل پروتز چانه را توصیه می کنند. زیرا انجام این دو عمل زیبایی در کنار یکدیگر به تناسب هر چه بیشتر چهره افراد کمک میکند.
به طور کلی، استخوانهای فک و چانه دو فاکتور مهم در زیبایی طبیعی صورت محسوب میشوند. به همین دلیل پزشکان متخصص زیبایی اغلب به جزئیات و هماهنگی میان آنها اهمیت بسیاری میدهند. برای مثال، یکی از نکات مهم در بحث انجام عمل پروتز چانه، توجه به نظم و سلامت فک و دندان ها است. از این رو، لازم است پیش از اقدام برای عمل زیباسازی چانه، فک و دندان های شخص، معاینه و بررسی گردند. گاهی ضروری است که قبل از اقدام برای پروتز چانه، ساختار فک و دندان ها از طریق ارتودنسی بهبود پیدا کند. این نکته را در نظر داشته باشید که عمل جینوپلاستی زمانی می تواند موثر واقع شود که فک و دندان ها در جای صحیح خود قرار گرفته باشند. در چنین شرایطی، اگر ابعاد چانه متناسب نباشد، پزشک متخصص انجام عمل پروتز چانه را به بیمار پیشنهاد خواهد داد. البته در بسیاری از موارد، عمل پروتز چانه به طور همزمان با عمل فک ها انجام می گیرد.
چانه عقب رفته، چانههایی که تیز به نظر میرسند و چانههایی که چهارگوش یا مربعی هستند، با پروتز چانه و عمل جینوپلاستی اصلاح میشوند. در عمل زیبایی پروتز چانه، غبغب و گردنهای گوشتی کمتر جلب توجه کرده و زوایای فک و چانه بهبود پیدا می کنند. استفاده از پروتز چانه علاوه بر اینکه به زیبایی حالت صورت و جلو کشیدن استخوانهای حالت دهنده چانه کمک میکند، نظم قسمت پایین صورت را بیشتر خواهد کرد. این موضوع، مزایایی چون حرکت سادهتر فک و از بین رفتن مشکلات احتمالی در این قسمت را در بر خواهد داشت.
به این ترتیب، اگر شما هم فکر می کنید به برخی از اصلاحات در ناحیه چانه نیاز دارید، میتوانید برای انجام معاینات و مشاوره با یکی از بهترین جراحان فک و دهان و صورت، مانند دکتر مهدی سزاوار، مراجعه کنید. البته پیش از آن می توانید از طریق صفحه اینستاگرام دکتر سزاوار با ایشان در تماس بوده و مشاوره های اولیه را دریافت نمایید.

مزایای انجام عمل پروتز چانه چیست؟
حال که می دانید عمل پروتز چانه چیست، بهتر است با مزایای آن نیز آشنا شوید. مهمترین دستاورد عمل پروتز چانه، ایجاد تناسب در چهره بیمار است. عمل زیباسازی چانه، مخصوصا برای افرادی که با وجود عمل رینوپلاستی، همچنان از تناسب اجزای صورت خود ناراضی هستند، کمک کننده است. استفاده از پروتز چانه به شما کمک میکند تا به ظاهر دلخواه خود دست پیدا کنید. تاثیر وجود تناسب بین چانه، بینی، فک و قسمت های دیگر صورت در زیبایی به اندازه ای است که در بسیاری از موارد، دکتر مهدی سزاوار، انجام همزمان جراحی رینوپلاستی و عمل پروتز چانه یا آگمنتاسیون را به بیماران توصیه می کند. حتی گاهی بهتر است عمل زاویه فک نیز انجام گیرد.
سادگی و راحت بودن جراحی زیباسازی چانه نیز از دیگر مزایای آن است. به جرات میتوان گفت این نوع عمل زیبایی چانه از سایر جراحیهای زیبایی صورت آسانتر است و تقریبا به صورت سرپایی انجام میشود. معمولا عمل پروتز چانه را می توان با بیحسی موضعی انجام داد. اما عمده جراحان فک، دهان و صورت، استفاده از روش بیهوشی عمومی را برای انجام جراحی پروتز چانه ترجیح می دهند.
در عمل زیبایی پروتز چانه امکان انتخاب شکل و اندازه پروتز توسط فرد وجود دارد. در واقع شما میتوانید با دکتر مهدی سزاوار مشورت کرده و پروتز مورد نظر را به کمک ایشان انتخاب نمایید. پروتزهای چانه معمولا از سیلیکون یا پلی اتیلن های با زنجیره طولانی و متخلخل تولید می شوند. انتخاب جنس پروتز نیز باید بر اساس نظر جراح فک و دهان انجام گیرد.

عمل پروتز چانه چگونه انجام می شود؟
روش انجام عمل پروتز چانه به میزان تناسب موجود میان ساختار فک و چانه فرد مربوط می شود. به طور کلی، چانه هر شخص می تواند جلوتر یا عقب تر از وضعیت استاندارد آن قرار گرفته باشد. به همین دلیل، تصمیم گیری درباره نحوه انجام جراحی پروتز چانه به نظر پزشک متخصص و وضعیت فک و صورت شخص بستگی دارد. در واقع، پزشک باید بر اساس ساختار فک و صورت و نوع نیاز بیمار، بهترین روش عمل پروتز چانه را برای وی انتخاب نماید. در این قسمت از مقاله به شرح برخی از جزییات این روش ها می پردازیم.
بزرگ کردن (آگمنتاسیون) و برجسته سازی چانه
برای بزرگ کردن اندازه چانه و یا برحسته کردن آن، باید چانه کوچک یا عقب رفته به سمت جلو کشیده شده و برجسته شود. جراحی بزرگ کردن چانه را تحت عنوان آگمنتاسیون نیز می شناسند. این جراحی در اکثر مواقع، با استفاده از پروتز چانه انجام می گیرد. برای انجام این نوع جراحی، دکتر مهدی سزاوار، متخصص فک و دهان و صورت، بر اساس برنامهریزی انجام شده، ممکن است برشی داخل دهان و در فک پایین که در تماس با لثه است، ایجاد کند. سپس پروتز چانه را از طریق این برش در ناحیه چانه بیمار جاسازی می کند.
روش دیگری نیز برای انجام عمل بزرگ کردن چانه با پروتز وجود دارد. در این روش، متخصص فک و زیبایی، برش خطی ظریفی بر روی پوست فرد و در ناحیه چین زیر چانه ایجاد میکند. سپس از طریق این برش، پروتز مناسب را بر روی چانه بیمار قرار میدهد.
لازم به ذکر است در مواردی که امکان جابجایی چانه وجود دارد، پزشک جراح در طول جراحی بخش استخوانی را برش داده و استخوان را به سمت جلو هدایت می کند. در نهایت برای تثبیت استخوان چانه، پزشک باید از پیچ و مینی پلیت مخصوص استفاده نماید.
کوچک کردن چانه
برای اصلاح چانه های بزرگ یا جلوآمده نیز می توان از پروتز چانه استفاده نمود. برای این گونه موارد، پروتز به نحوی قرار می گیرد تا چانه به سمت عقب کشیده شده و یا کوچکتر شود. در این روش نیز برشها مانند روش بزرگ کردن چانه با پروتز ایجاد میشوند. اما پس از ایجاد برش، چانه به سمت عقب رانده شده و در موقعیت جدید ثابت می گردد. این موضوع باعث میشود تا چانه بیمار کوچکتر به نظر برسد.
نکته قابل توجه این است که برای انجام همزمان عمل پروتز چانه و جراحی لیفت صورت و گردن، باید برش خارجی ایجاد شود. در هر حال، در صورت تشخیص متخصص فک و دهان، می توانید دو جراحی یاد شده را به طور همزمان انجام دهید.

آگمنتاسیون چیست؟
آگمنتاسیون یکی از روش های زیباسازی چانه به حساب می آید. آگمنتاسیون چانه به معنای بزرگ کردن چانه و بهبود تناسب و اندازه آن با اجزای دیگر صورت است. در واقع، پزشک جراح با انجام جراحی آگمنتاسیون، کانتور استخوانی چانه را اصلاح خواهد کرد. یکی از کاربردهای پروتز چانه در انجام آگمنتاسیون است. در اصل، پزشک جراح با قرار دادن ایمپلنت در ناحیه چانه و یا جابجایی و تغییر شکل استخوان فک، به بزرگ کردن چانه کمک می کند.

اقدامات قبل از آگمنتاسیون
قبل از انجام این نوع جراحی زیبایی لازم است تصویربرداری اشعه ایکس از ناحیه صورت و چانه انجام گیرد. پزشک بر اساس نتایج تصویربرداری مشخص می کند که چه قسمتی از چانه باید اصلاح گردد. معمولا برای افرادی که تمایل به بزرگ کردن و گرد کردن چانه خود دارند، استفاده از پروتز چانه الزامی است.

نحوه انجام آگمنتاسیون
حال که می دانیم آگمنتاسیون چیست، توضیحاتی درباره روش انجام آن ارائه می دهیم. جراحی اگمنتاسیون چانه به صورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی انجام می گیرد. برای انجام جراحی آگمنتاسیون چانه، برش جراحی در داخل دهان یا زیر چانه ایجاد می شود. برای استفاده از پروتز چانه نیز معمولا پزشک باید از طریق پیچ و بخیه، ایمپلنت را به استخوان متصل کند.
در بسیاری از موارد پزشک جراح به بیمار توصیه می کند تا عمل بزرگ کردن چانه را به طور همزمان با عمل رینوپلاستی یا لیپوساکشن چانه و صورت انجام دهد. علاوه بر این، گاهی برای بهبود تناسب بین اجزای صورت، متخصص فک و صورت اصلاح مشکلات بایت را به بیمار توصیه می کند. یعنی لازم است بیمار علاوه بر عمل پروتز چانه، جراحی فک را نیز انجام دهد. همین مساله می تواند مدت زمان انجام جراحی را افزایش دهد. مدت زمان جراحی آگمنتاسیون بر اساس شرایط بیمار، بین ۱ تا ۳ ساعت متغیر خواهد بود.

چرا برای زیبایی چانه از عمل زیبایی پروتز چانه استفاده کنیم؟
حتما میدانید که روشهای دیگری مانند تزریق ژل نیز برای زیباسازی صورت و چهره وجود دارد. اما لازم است بدانید که استفاده از پروتز چانه، نسبت به تزریق ژل عوارض بسیار کمتری دارد.
در واقع، پروتزهایی که در قسمتهای مختلف صورت مورد استفاده قرار میگیرند، از موادی ساخته می شوند که با بدن سازگار هستند. این پروتزها جامد بوده و کمترین واکنش را با بافت های بدن خواهند داشت. این در حالی است که مواد تشکیل دهنده ژل ها و فیلرها، معمولا از جنس چربی یا پروتئین هستند. به همین دلیل، احتمال ایجاد واکنش منفی در بدن بسیار بیشتر شده و در نهایت، مشکلات زیادی را برای فرد در پی خواهند داشت.
پروتز چانه استفاده شده در عمل جنیوپلاستی، معمولا از جنس سیلیکون یا سایر فلزهایی است که با بدن انسان هماهنگی کامل دارند. این فلزها نه تنها فرسوده نمیشوند بلکه با بافت های بدن نیز واکنش نخواهند داد. در نتیجه، بدن آنها را به عنوان جسم خارجی تلقی نخواهد کرد. تمامی این ویژگی ها به هماهنگی پروتز چانه با بدن کمک کرده و باعث می شود تا شما بتوانید آن را به صورت دائمی استفاده نمایید.
نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، انتخاب پزشک معالج در عمل پروتز چانه است. در انواع جراحی زیبایی و درمانی، تجربه و مهارت پزشک نقش مهمی در رسیدن به نتیجه دلخواه خواهد داشت. دکتر مهدی سزاوار به عنوان یکی از بهترین متخصصین جراحی دهان، فک و صورت در تهران، شناخته می شوند. ایشان با تجربه کاری حرفهای در زمینه «زیباسازی_ پروتز چانه» و سایر « عملهای زیبایی صورت»، میتوانند به شما کمک کنند تا به چهره دلخواه خود برسید. در صورت نیاز به مشاوره میتوانید به صفحه اینستاگرام ایشان مراجعه کنید و مشاوره بگیرید.

بعد از جراحی پروتز چانه چه انتظاراتی داشته باشیم؟
پانسمانی که بعد از عمل پروتز چانه مورد استفاده قرار میگیرد، باید دو الی سه روز باقی بماند. میزان درد ناشی از جراحی در افراد مختلف متفاوت است. اما به طور کلی، مسکنها و داروهایی که پزشک تجویز کرده است به تسکین درد کمک میکنند.
فرد تا چند روز بعد از جراحی نمیتواند به خوبی غذاها را بجود. بنابراین لازم است که از خوردن غذاهای سفت امتناع کرده و مایعات، غذاهای آبکی و نرم استفاده نماید. بسیاری از بیماران بعد از جراحی پروتز چانه، احساس کشیدگی در قسمت چانه را تجربه می کنند. این حالت به دلیل اضافه شدن پروتز چانه ایجاد می گردد و معمولا بعد از یک هفته بهبود پیدا میکند.
بیمار بعد از ده روز میتواند به محل کار خود بازگردد و فعالیتهای روزانه را از سر بگیرد. اما تورم و آثار جراحی ممکن است تا یک ماه بعد از عمل نیز باقی بمانند. رعایت دستورات مراقبتی پزشک به بهبود سریعتر تورم و ایجاد نتایج در زمان کوتاهتر کمک میکند.
مراقبتهای لازم پس از پروتز چانه شامل چه کارهایی است؟
معمولا بیمار چند ساعت پس از عمل پروتز چانه، از بیمارستان مرخص میشود. بنابراین ادامه روند درمان و مراقبت، باید در خانه انجام گیرد. اگر دکتر مهدی سزاوار را به عنوان بهترین جراح زیبایی چانه در تهران انتخاب کرده باشید، لیست کاملی از مراقبت های پس از عمل پروتز چانه را از ایشان دریافت خواهید کرد. دکتر سزاوار به عنوان یکی از حاذق ترین و برترین پزشکان در زمینه تخصصی فک و دهان و صورت، وضعیت بیماران را تا زمان رسیدن به نتیجه دلخواه پیگیری میکنند. به منظور آگاهی شما از مراقبت های پس از عمل پروتز چانه، در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:
- لازم است که داروهای تجویز شده را طبق دستور پزشک مصرف کنید.
- تا دو هفته پس از جراحی چانه باید به گونه ای بخوابید که سر و گردن بالاتر از سطح بدن قرار گیرد.
- در هنگام خواب، صورت باید به سمت بالا باشد تا ورم صورت و چانه به مرور کمتر شود. با این کار روند بهبودی نیز سریعتر خواهد شد.
- در روزهای اول و دوم پس از عمل پروتز چانه بایستی غذاهای آبکی مانند سوپ و آش استفاده کنید.
- به مدت حداقل دو هفته، از فشار آوردن بر روی فک و چانه خودداری کنید.
- به مدت سه هفته از انجام فعالیت شدید پرهیز کنید.
معمولا از روز 5 تا 7 پس از عمل زیبایی چانه می توانید به فعالیت های روزمره خود بپردازید. با انجام این مراقبت ها، نتیجه تقریبی عمل پروتز چانه (جینوپلاستی) حدود یک ماه پس از جراحی مشخص میشود. نتیجه نهایی نیز سه ماه بعد از عمل قابل مشاهده خواهد بود.

آیا جراحی پروتز تنها روش برای زیبایی چانه است؟
غیر از عمل پروتز چانه، روشهای دیگری نیز برای زیبایی چانه مورد استفاده قرار میگیرند. البته تشخیص اینکه کدام روش برای شما مناسب است، به عهده پزشک معالج است. علاوه بر پروتز چانه، میتوان از روش های زیر نیز استفاده کرد.
جراحی جابجایی استخوان چانه
در این روش، استخوان چانه رو به جلو حرکت داده میشود و نیازی به پروتز ندارد. این جراحی به افرادی که استخوان چانه آنها قابلیت جابجایی دارد، توصیه میشود.
جراحی کاهش اندازه چانه
جراحی کاهش اندازه چانه برای کوچک تر کردن چانه یا عقب بردن آن مورد استفاده قرار میگیرد. پروتز چانه معمولا برای افرادی مفید است که چانههایشان عقبتر از حد طبیعی است. اما روش جراحی کاهش اندازه استخوانهای چانه برای افرادی مناسب است که چانه آن ها بیش از حد جلو آمده و یا بزرگ است.
لیفت و لیپوساکشن
لیفت و لیپوساکشن نیز برای افرادی مورد استفاده قرار میگیرد که دچار چربی های اضافی در چانه و یا افتادگی پوست در این ناحیه هستند. در واقع، چربی اضافی و پوست شل باعث بدشکلی چانه خواهند شد که می توان با لیپوساکشن و لیفت آن ها را برطرف نمود.
معایب استفاده از پروتز چانه چیست؟
عمل پروتز چانه معایب چندانی ندارد. عوارض احتمالی نیز در موارد بسیار نادری گزارش می شود. با این حال، طبیعی است که جراحی پروتز چانه نیز مانند هر نوع جراحی دیگری، عوارضی را در پی داشته باشد.
برای برخی از بیماران تنها استفاده از پروتز چانه برای تغییرات صورت کافی نیست. ممکن است علاوه بر آن، به انواع عمل زیبایی صورت مثل لیفت یا رینوپلاستی نیز نیاز باشد. در واقع، گاهی ترکیب چند عمل زیبایی به طور همزمان (یا تک تک) می تواند نتیجه دلخواه را به وجود آورد.
فردی که میخواهد از پروتز چانه استفاده کند، باید در سلامت کامل بوده و سابقه بیماری زمینهای خاصی نیز نداشته باشد. البته در برخی از افراد مبتلا به بیماری های مزمن میتوان این عمل را انجام داد. اما لازم است در این باره با یک پزشک متخصص فک و دهان مجرب و ماهر مشورت نمود.
یکی از عوارض احتمالی و نادر در عمل پروتز چانه، بروز عفونت در این ناحیه است. این مشکل می تواند در اثر عدم رعایت نکات بهداشتی توسط بیمار و یا خودداری از مصرف آنتی بیوتیک های تجویزی پزشک معالج به وجود آید. البته عفونت پروتز چانه اغلب با مصرف داروهای آنتی بیوتیک و مراقبتهای بهداشتی کنترل میشود.
در برخی از موارد نادر نیز بدن پروتز چانه را پس میزند. در چنین شرایطی، تنها راه حل برای بهبود وضعیت بیمار، خارج کردن پروتز از بدن است.
با گذشت زمان، ممکن است جاذبه زمین باعث حرکت پروتز چانه شده یا آن را به سمت پایین جابجا کند. البته این حالت برای افرادی که پروتز چانه آن ها به کمک پیچ به استخوان وصل می شود (پروتز های Medpore)، به وجود نخواهد آمد.

