عوارض کاشت یا پیوند لثه: اثرات جانبی پس از پیوند لثه

آخرین تاریخ بروزرسانی: 19 اردیبهشت 1403
عوارض پیوند لثه

با وجود اینکه جراحی پیوند لثه می‌تواند عوارض احتمالی برای سلامت دندان‌ ها را در آینده برطرف کند، اما بسیار از بیماران از اینکه خود جراحی پیوند لثه دارای عوارض و خطرات باشند در هراسند. از این رو سوالات بسیاری در مورد عوارض پیوند لثه پرسیده می‌شود که ما قصد داریم در ادامه توضیحات کاملی را در اختیار بیماران نیازمند به این جراحی قرار دهیم.

هر چند پیوند لثه می‌تواند به بهبود سلامت دهان و دندان کمک کند؛ اما مانند هر روش جراحی دیگری ممکن است با عوارض جانبی همراه باشد؛ عوارض پیوند لثه ممکن است شامل تورم، کبودی، درد، و خونریزی موقت در ناحیه جراحی باشد. در موارد نادر ممکن است عفونت یا واکنش‌های التهابی رخ دهد که نیاز به مداخله پزشکی دارد. عوارض کاشت لثه همچنین می‌تواند شامل عدم‌پذیرش بافت پیوندی توسط بدن بیمار باشد؛ بیماران باید پس از پیوند لثه به‌دقت بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنند؛ تا از بروز عوارض جانبی بعد از پیوند لثه جلوگیری شود.

رزرو نوبت دکتر سزاوار

شما می‌توانید برای انجام این دست خدمات پزشکی به مطب دکتر مهدی سزاوار متخصص جراحی فک، صورت و زیبایی به نشانی میدان ونک، خ گاندی شمالی، ک صانعی شرقی، پلاک ۷، واحد ۲ مراجعه کنید و یا برای رزرو وقت و یا پرسش در خصوص انواع جراحی فک و صورت و ایمپلنت دندان به صفحه اینستاگرام دکتر سزاوار به آدرس @drsezavaromfs مراجعه کرده و یا از طریق تلفن تماس ۰۲۱۸۸۷۸۴۱۷۲ – ۰۲۱۸۸۷۸۴۹۶۷ و شماره واتساپ ۰۹۰۲۲۵۴۲۴۴۸ با مطب ارتباط برقرار کنید.

عوارض جراحی پیوند لثه

ممکن است پس از جراحی تحلیل لثه دچار علائمی شوید که نیاز به درمان بیشتری دارد. در صورت مشاهده موارد زیر فوراً با دندانپزشک خود تماس بگیرید:

  • خونریزی که پس از 20 دقیقه فشار وارده متوقف نمی‌شود
  • درد، کبودی یا تورم بیشتر از حد انتظار
  • تب یا لرز
  • درد ناگهانی و شدید

شکست پیوند لثه، اگرچه بسیار نادر است، اما ممکن است رخ دهد. اگر سیگاری هستید، دیابت دارید یا از اختلال یا بیماری دیگری سرکوب کننده سیستم ایمنی رنج می برید، ممکن است نارسایی پیوند لثه را تجربه کنید. زمانی که سالم‌تر شدید، می‌توان این روش را تکرار کرد. حتی اگر پیوند موفقیت آمیز باشد، ممکن است در آینده دوباره مشکلات لثه را تجربه کنید.

انتخاب نوع پیوند لثه و عوارض احتمالی آن

انتخاب نوع جراحی می‌تواند بروز عوارض پیوند لثه را پیش‌بینی کند. با این حال عوارض طبیعی پیوند لثه را می‌توان با رعایت مراقبت‌های بعد از جراحی و مصرف داروها مدیریت کرد. بسته به شرایط شما، دندانپزشک ممکن است یکی از سه پیوند زیر را انجام دهد:

انتخاب نوع پیوند لثه و عوارض احتمالی آن

  • پیوند بافت همبند: این روش رایج‌ترین نوع پیوند است و معمولاً برای بسیاری از مناطق عقب رفتگی انجام می‌شود. دندانپزشک شما بافت همبند زیرین را از فلپ روی سقف دهان می‌گیرد و سپس آن را روی ریشه‌های در معرض دید بخیه می‌زند. این روش به دلیل تهاجمی تر بودن می‌تواند عوارض بیشتری را به همراه داشته باشد.
  • پیوند آزاد لثه: فرض کنید بافت لثه ضعیفی دارید که نیاز به تقویت دارد. در این صورت، دندانپزشک شما ممکن است یک تکه کوچک از بافت کام شما را بگیرد و آن را به بافت لثه موجود در اطراف دندان شما بچسباند. دندانپزشک شما ممکن است از بافت انسانی خشک شده با انجماد از منبع دیگری استفاده کند تا از ایجاد دو محل جراحی جلوگیری کند.در این صورت عوارض پیوند لثه کاهش پیدا می‌کند.
  • پیوند ساقه: در این روش از بافت لثه در کنار ریشه‌های در معرض دید استفاده می‌شود. این تنها در صورتی امکان‌پذیر است که بافت ضخیم و سالم باشد. جراح دهان یک تکه کوچک از بافت سالم را جدا می‌کند، سپس می‌چرخاند و سپس آن را روی ریشه‌ها بخیه می‌کند.
  • بسته به شرایط شما، ممکن است به یک روش جایگزین پیوند لثه یا نوع دیگری در کنار آن نیاز باشد که شامل بازسازی و صاف کردن ریشه و کانتورینگ لثه است.

مدیریت درد در طول پیوند لثه

گاهی بیماران بروز درد و خونریزی را از عوارض پیوند لثه می‌دانند، اما بد نیست بدانید که چه نیاز به پیوند برای یک دندان یا چند دندان داشته باشید، جراح دندان در طول عمل پیوند با بی‌حس کردن نواحی جراحی با بی‌حسی موضعی، بروز در را کاهش می‌دهد. بنابراین نباید نگران عوارض پیوند لثه از این نوع باشید.

پس از اتمام جراحی، جراح یک پانسمان را روی محل پیوند قرار می‌دهند تا در طول دوره بهبودی از آن محافظت کند. با این حال، هنگامی که در خانه هستید و بیهوشی از بین می‌رود، برای چند روز کمی احساس ناراحتی و تورم خواهید داشت. اما جراح برای کاهش عوارض پیوند لثه داروی ضد درد و احتمالاً یک آنتی بیوتیک برای جلوگیری از عفونت تجویز می‌کند.

مدیریت درد پس از پیوند لثه

برای اینکه درد جراحی پیوند لثه را به حداقل برسانید و از عوارض پیوند لثه جلوگیری کنید، این دستورالعمل‌های بعد از جراحی را دنبال کنید:

  • برای خونریزی، گاز را در دو طرف محل جراحی قرار دهید، اما نه در بالای آن.
  • در 24 ساعت اول پس از جراحی از فعالیت‌های بدنی خودداری کنید.
  • از کشیدن لب‌های خود برای مشاهده زخم خودداری کنید. زبان خود را از ناحیه دور نگه دارید و پانسمان را خارج نکنید.
  • برای چند روز از غذاها و نوشیدنی‌های گرم دوری کنید و در هفته اول از غذاهای نرم و مایعات استفاده کنید.
  • در روز جراحی دهان خود را مسواک نزنید یا آبکشی نکنید.
  • بعد از 24 ساعت اول پس از جراحی، دهان را با دهانشویه بشویید تا باکتری‌ها را از بین ببرید.
  • وقتی به مسواک زدن برگشتید، به مدت یک ماه نزدیک ناحیه پیوند مسواک نزنید. بعد از این مدت با یک مسواک بسیار نرم از حرکات ملایم استفاده کنید.

چطور از بروز عوارض پیوند لثه جلوگیری کنیم؟

پیشگیری از عوارض پیوند لثه قبل و بعد از پیوند شامل بهداشت دهان و دندان، معاینات منظم دندانپزشکی، رژیم غذایی متعادل و ترک سیگار است که باعث بهبود پیوند لثه می‌شود و احتمال مشکلات آینده را کاهش می‌دهد.

بر اساس تحقیقات انجام شده توسط دکتر امیلی رابرتسون و تیمش، در دانشگاه کمبریج در سال 2023 پیوند لثه به عنوان یک راهکار درمانی برای بازسازی بافت‌های لثه‌ای آسیب‌دیده استفاده می‌شود؛ اما باید توجه داشت که حدود 10% از بیمارانی که این روش را انجام داده‌اند؛ عوارض جانبی پیوند لثه مانند تورم، درد، و گاهی خونریزی در ناحیه جراحی را تجربه کرده‌اند؛ علاوه براین عوارض کاشت لثه ممکن است شامل عفونت‌های موضعی و واکنش‌های التهابی نیز باشد؛ این عوارض معمولاً به صورت موقتی است..

چرا پیوند لثه مهم است؟

پیوند لثه برای توقف روند تحلیل لثه و تحلیل استخوان توصیه می‌شود؛ این جراحی همچنین می‌توانند حساسیت دندان را کاهش دهند، از ریشه‌های شما در برابر پوسیدگی محافظت کنند و خط لثه را یکنواخت‌تر کنند. پس از تحلیل رفتن بافت لثه، بیشتر افراد تفاوت رنگ بین ریشه و مینای دندان خود را قابل توجه می‌دانند.

 چرا پیوند لثه مهم است؟

سطوح ریشه نیز نرم‌تر از مینای دندان هستند، بنابراین هنگامی که توسط بافت لثه محافظت نمی‌شوند، در معرض خطر پوسیدگی ریشه قرار می‌گیرند. در این صورت اگر پیوند لثه اتفاق نیفتد، عقب رفتگی می‌تواند بدتر شده و احتمالا منجر به از دست دادن دندان شود.Gum Graft Complications – North Texas Dental Surgery

سوالات متداول مربوط به عوارض کاشت لثه

  1. عوارض جراحی پیوند لثه چیست؟ خونریزی که پس از ۲۰ دقیقه فشار وارده متوقف نمی‌شود ، درد، کبودی یا تورم بیشتر از حد انتظار، تب یا لرز ، درد ناگهانی و شدید
  2. چطور از بروز عوارض پیوند لثه جلوگیری کنیم؟ پیشگیری از عوارض پیوند لثه قبل و بعد از پیوند شامل بهداشت دهان و دندان، معاینات منظم دندانپزشکی، رژیم غذایی متعادل و ترک سیگار است که باعث بهبود پیوند لثه می‌شود و احتمال مشکلات آینده را کاهش می‌دهد.

بهترین جراح فک، صورت و زیبایی تهران

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *