انواع ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندان: برخی ممکن است به دلایل افزایش سن، کشیدن دندان و خرابی یا به هر علت دیگری دندان های سالم خود را از دست بدهند که این مساله می تواند در چهره آنها و زیبایی لبخندشان تاثیر منفی داشته باشند. البته، از دست دادن دندان های هر فرد، به غیر از زیبایی سلامت و غذا خوردن آن ها را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد و مشکلات زیادی برای بیمار می تواند در پی داشته باشد. برای همین هم هست که بر حفظ سلامت و نگهداری از دندان ها تاکید می شود. اما اگر کسی به هر دلیلی دندان سالم خود را از دست داد چه کار باید کند؟ آیا هیچ روشی برای جبران دندان از دست رفته فرد وجود ندارد؟ در سال های گذشته از روش دندان مصنوعی برای جبران این مشکل استفاده می شد و حالا با پیشرفت علم و تکنولوژی به ویژه در عرصه رشته دندانپزشکی، از روش ایمپلنت دندان استفاده می شود. در واقع ایمپلنت دندان اقدام و روشی است که برای جبران دندان های از دست رفته په کار گرفته می شود. استفاده از ایمپلنت علاوه بر اینکه مشکلات و معایب دندان مصنوعی را ندارد، دائمی و طبیعی هم هست و فرد میتواند تا پایان عمرش بدون نیاز به جا به جایی از آن استفاده کند. اما ایمپلنت چه انواعی دارد؟ از کدام نوع آن باید استفاده کرد؟ بهترین نوع ایمپلنت در ایران چیست؟ انواع ایمپلنت دندان با یکدیگر چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟ اگر این سوالات، ابهامات ذهنی شما هم هست توصیه می کنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید چون می خواهیم به طور مفصل درباره ایمپلنت و انواع آن صحبت کنیم.

معرفی انواع ایمپلنت دندان

معرفی انواع ایمپلنت دندان

همانطور که دندان های طبیعی افراد مختلف با یکدیگر از نظر ابعاد و کارکرد متفاوت هستند ایمپلنت هم از نظر شکل، ساختار و قطر متفاوت هستند. فقط دکتر شما میتواند تشخیص دهد که با توجه به دندان ها و شرایط تان کدام نوع ایمپلنت مناسب شما می باشد و تصمیم به انتخاب ایمپلنت مورد نظر می کند. بنابراین، انتخاب دکتر متخصص برای گرفتن این تصمیم اهمیت بسزایی دارد و نباید آن را سرسری گرفت.

ایمپلنت اندواستیل:

نگهداشت و تثبیت دندان های باقی مانده وظیفه ایمپلنت است. ایمپلنت حتی باعث کاهش سرعت تحلیل دندان های باقی مانده در دهان نیز می شود. حفظ یکنواختی استخوان ها و کیفیت آنها از وظایف ایمپلنت می باشد. در استفاده از روش اندواستیل، ایمپلنت روی استخوان فک گذاشته شده و بعد از آن محکم می شوند. اغلب استفاده از این نوع ایمپلنت دارای دو مرحله است. مرحله اول عبارت اند از جراحی و قرار گرفتن ایمپلنت روی استخوان فک ، در واقع با استفاده از این روش ایمپلنت در استخوان فک فرو رفته و باعث محکم شدن جای دندان ها می شود. همانطور که در بالا هم گفته شد برای افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می کنند نیز این روش بسیار مفید است. این روش از رایج ترین و محبوب ترین روش های ایمپلنت محسوب می شود. پس از اینکه ایمپلنت در دهان فرد توسط پزشک قرار داده شد بیمار نیاز نیست، هیج نگرانی ای بابت لق شدن دندان ها داشته باشد. به علت اینکه در این روش پزشک در دو مرحله ایمپلنت را محکم می کند و به همین خاطر مشکلی بابت جوش خوردن با فک ایجاد نمی شود. محکم بودن این نوع ایمپلنت با استخوان، یکی از مهم ترین ویژگی ها و مزیت های ایمپلنت اندواستیل به حساب می آید.

ایمپلنت ساب پریواستیل :

همانطور که می دانید که یکی از بهترین و موثرترین جایگزین برای دندان های طبیعی ایمپلنت است. یکی از روش های استفاده از ایمپلنت” ساب پریواستیل” می باشد. در این روش ار انواع ایمپلنت دندان روی استخوان فک یا بالای آن قرار داده می شود. این روش برای کسانی که استخوان های مقاوم و مناسبی ندارد کاربرد دارد. به این صورت که ابتدا پایه ای فلزی روی استخوان و زیر لثه قرار گرفته و سپس روکش ها روی آن قرار خواهد گرفت.این روش، تکنیکی برای بازسازی استخوان و ایجاد یک پایه محکم برای دندان ها محسوب می شود. این روش وقتی استفاده می شود که استخوان ها به اندازه کافی سالم نباشند. در اینجا پزشک از این نوع ایمپلنت استفاده می کند. در این روش، نیز احتیاج به دو مرحله جراحی می باشد. مرحله اول به این صورت است که جراح بافت لثه را برش می دهد تا استخوان پایینی آن را مشاهده کرده تا متوجه شود که چهارچوب ایمپلنت کجا باید قرار بگیرد. سپس لثه را بخیه می زند. در مرحله دوم دوباره لثه برش داده شده اما این بار ایمپلنت روی استخوان قرار می گیرد با این تفاوت که پایه ای فلزی زیر لثه و روی استخوان قرار می گیر و سپس روکش روی آن قرار خواهد گرفت.

ایمپلنت دندان یک مرحله ای :

در این روش از انواع ایمپلنت دندان که از نام آن هم مشخص است تمام مراحل در یک مرحله انجام خواهد شد به این صورت که قرار گرفتن پایه درون استخوان و روکش در یک جلسه انجام می شود. در این روش نیازی به جراحی لثه نمی باشد و تاج دندان روی پایه ای که بیرون زده گذاشته می شود. اما آیا این روش برای همه قابل استفاده است؟ پاسخ منفی است. این روش تنها برای افرادی که از سلامت کامل دهان و دندان برخوردارند قابل استفاده می باشد. این روش همچنین برای افراد دارای شرایط زیر نیز قابل استفاده نیست:

  • کسانی که دندان قروچه می کنند
  • افراد سیگاری
  • مبتلایان به بیماری های نقص ایمنی

*بنابراین، در صورت مراجعه به پزشک متخصص و جراح او با بررسی شرایط شما بهترین روش موجود را برای ایمپلنت به شما پیشنهاد خواهد داد تا بهترین نتیجه را کسب کنید.

مزایای ایمپلنت یک مرحله ای:

در این نوع از انواع ایمپلنت دندان زمان بیشتری در اختیار دهان و پزشک برای استخوان و ترمیم لثه است اما نکته ای که لازم است بدانید آن است که استفاده از روش تک مرحله ای و انجام این مراحل در یک روز و به صورت سریع باعث می شود تا از تخریب استخوان و تحلیل لثه پیشگیری شود. این کار باعث می شود تا در کوتاه ترین و سریع ترین زمان اقدام به پر کردن جای خالی دندان کرد که این کار کمک بسیار زیادی در حفظ ظاهر و ترمیم دندان ایفا می کند. البته، این بستگی زیادی به آن دارد که بیمار شرایط استفاده از ایمپلنت تک مرحله ای را داشته باشد.

ایمپلنت دندان دو مرحله ای

ایمپلنت دندان دو مرحله ای

این نوع از انواع ایمپلنت دندان جزو بهترین روش ها برای جایگزین شدن دندان های از دست رفته است. همانطور که گفته شد انواع ایمپلنت ها می توانند به جای دندان اصلی عمل کنند و باعث سفت و محکم شدن و ترمیم دندان ها می شوند. انواع ایمپلنت ها دارای رنگ های مختلفی هستند و در کنار حفظ سلامتی دهان و کمک به جویدن درست غذا، در حفظ زیبایی و لبخند بیمار هم تاثیر به سزایی دارند. یکی از رایج ترین و کاربردی ترین انواع ایمپلنت دندان، ایمپلنت دو مرحله ای است و همانطور که از اسمش مشخص است در دو مرحله صورت می گیرد. در این روش ابتدا لثه جراحی می شود و سپس فیکسچر در درون آن قرار می گیرد و بعد لثه بخیه می شود. در این زمان نیاز است تا بیمار۲ تا ۴ ماه بر اساس شرایط و تشخیص پزشک دوران نقاهت را سپری کند تا لثه و استخوان فک به یکدیگر به خوبی جوش بخورند. در مرحله دوم قالب گیری انجام می شود و پروتز ها آماده می شوند تا روی ایمپلنت قرار گیرند.پس از اتمام جراحی دوم و بعد از آماده شدن پروتزها، روی ایمپلنت قرار می گیرد. به این روش ایمپلنت دندان دو مرحله ای گفته می شود. تفاوت ایمپلنت یک مرحله ای و دو مرحله ای در آن است که مراحل تک مرحله ای همه در یک روز انجام می شود به این شکل که ابتدا ایمپلنت در داخل لثه قرار گرفته و با استخوان پیچ شده و بعد پزشک قسمت تاج را روی آن قرار داده و سپس پروتز را روی آن قرار می دهد. در روش تک مرحله ای بیمار یک روزه صاحب ایمپلنت می شود البته استفاده از این روش بسیار وابسته به وضعیت استخوان ها و لثه ها است.

انواع ایمپلنت دندان معمولی

اندازه ایمپلنت است که تعیین می کند در کجای دهان باید قرار گیرد. بر همین اساس انواع ایمپلنت دندان به ۳ دسته زیر نقسیم می شود:

  • استاندارد: معمولا در بخش جلویی دهان استفاده می شود و قطر آن بین ۴.۲ تا ۳.۵ میلی متر است.
  • پهن: اغلب برای دندان های آسیاب یا مولر استفاده می شود و قطر آن بین ۴.۵ تا ۶ میلی متر است.
  • باریک یا مینی: این نوع از انواع ایمپلنت ها برای کسانی استفاده می شود که تراکم استخوانی شان ناکافی است و دارای جای مناسب برای بین ریشه های دندان برای آنها نیستند.

اغلب بیماران می پرسند که کدام از انواع ایمپلنت ها و چه روشی را باید استفاده کنند، اما بهترین اقدام برای آنها انتخاب پزشکی با تجربه و حاذق در این زمینه است که طی سالها مهارت و تجربه کافی در این زمینه را کسب کرده است. بعد از آن بامراجعه به آن، باید بیمار به تخصص و تجربه او اعتماد کند تا بهترین نتیجه را کسب کند اما در کنار انتخاب پزشک مناسب، عوامل دیگری هم هستند که باعث موفقیت ایمپلنت می شوند که عبارت اند از:

  • مهارت پزشک در قراردادن ایمپلنت
  • نوع ایمپلنت
  • مراقبت های بعد از ایمپلنت
  • درست نگه داشتن دندان ها

انواع ایمپلنت دندان فوری :

در این روش از انواع ایمپلنت دندان  وقتی که بیمار مراجعه می کند و در جلسه ابتدایی که دندان آسیب دیده است ، دندان توسط پزشک کشیده شده و بعد ایمپلنت در استخوان جایگذاری شده و سپس روکش روی آن متصل خواهد شد. البته این روکش دائمی نیست و به صورت موقتی قرار می گیرد و بیمار نباید با آن غذا بجود. در این مدت نباید هیچ فشاری به ایمپلنت وارد شود چون موقتی است. پس از گذشت چند ماه و فیکس شدن، پزشک روکش اصلی را جایگذاری خواهد کرد.

ایمپلنت مارک ها و برندهای متفاوتی دارد که توسط کشورهای مختلف ساخته می شود مثل ایمپلنت آمریکایی، سوئیسی، آلمانی و کره ای، فرانسوی، ایتالیایی، اسپانیایی، ایرانی و چینی. در این بین باید توجه کرد که باید از بهترین برند و بهترین کیفیت ایمپلنت استفاده کرد تا بتواند در طول سالهای مختلفی که فرد از آن استفاده می کند استحکام خود را حفظ کند و بیمار را دچار دردسرهایی از قبیل عفونت های احتمالی نکند. بنابراین، استفاده از انواع ایمپلنت های نامرغوب علاوه بر اینکه ماندگاری کافی ندارند بیمار را به دردسر خواهند انداخت. البته، اگر پزشک شما مورد اعتماد و متخصص باشد هرگز از ایمپلنت های نامرغوب برای بیمار خود استفاده نخواهد کرد.

انواع ایمپلنت دندان دیجیتال

انواع ایمپلنت دندان دیجیتال

مانند هر علم و هر روشی انواع ایمپلنت ها هم به مرور زمان و با توسعه تکنولوژی دچار پیشرفت و توسعه شدند که یکی از این دستاوردها ایمپلنت دیجیتال است. در این روش، با استفاده از ابزارهای جدید و با استفاده از نرم افزارهای ۳ بعدی، جراحی و برش انجام شده و از ایمپلنت های دیجیتال استفاده می شود. این نوع از انواع ایمپلنت ها با دقت و مهارت بسیار بالایی در درون فک جایگذاری می شوند، همچنین درد و خون ریزی های احتمالی را بسیار کاهش می دهند.

در عمل جراحی کاشت دیجیتال چون برشی که ایجاد می شود بسیار کوچک تر از روش های دیگر است بیمار درد کمتری را احساس خواهد کرد. همچنین، مزیت دیگر این روش آن است که از یک شبیه ساز رایانه ای کمک می گیرد و با استفاده از آن وضعیت عصب ها و استخوان ها به طور دقیق توسط پزشک چک خواهد شد و قابلیت های پزشک را بالا برده و دست او را برای جراحی بازتر می گذارد.

*لازم است بدانید این روش چون نیاز به تخصص و تجهیزات پیشرفته است به نسبت به روش سنتی هزینه بیشتری نیاز دارد.این روش همچنین مانند روش سنتی دارای دو مرحله می باشد و تنها تفاوت اش استفاده پزشک از نرم افزار و تجهیزات پیشرفته است. از مزایای ایمپلنت دیجیتال می‌توان کاهش درد، برش کوچک تر، دقت بالاتر، خونریزی کمتر و موفقیت بالاتر اشاره کرد. ضمنا این روش در مواردی که نیاز به اعمال جراحی پیشرفته ایمپلنت است کارایی چندانی ندارد .

انواع مواد کاشت دندان

یکی دیگر از تقسیم بندی انواع ایمپلنت ها مربوط به مواد مورد استفاده در این جراحی است.  ایمپلنت‌های دندانی را می‌توان از چند ماده مختلف ساخت. هر ماده بر قیمت ایمپلنت تأثیر می‌گذارد و مزایای منحصر به فردی دارد.

یه طور کلی اکثر ایمپلنت‌های دندانی از تیتانیوم یا زیرکونیا ساخته می‌شوند:

ایمپلنت‌های تیتانیوم: تیتانیوم از دیرباز برای تعویض مفصل ران یا زانو استفاده می‌شود، زیرا به خوبی با استخوان ترکیب می‌شود. این فلز گزینه‌ای موفق و ماندگار برای ایمپلنت‌های دندانی است، چراکه قوی و بادوام و در عین حال سبک است. با این وجود برخی افراد به دلیل آلرژی یا بیماری خودایمنی کاندیدای مناسبی برای کاشت تیتانیوم نیستند.

ایمپلنت زیرکونیا: زیرکونیا یک ماده کریستالی بدون فلز است که برای در ایمپلنت‌های دندانی نسبتاً جدید مورد استفاده قرار می‌گیرد. ساختار یک تکه زیرکونیا در مقایسه با سه قطعه تیتانیوم، موجب کاهش زمان می‌شود. علاوه بر این این ماده ندارد موجب آلرژی فلزی نخواهد شد. از آنجایی که ایمپلنت های زیرکونیا جدیدتر هستند، شواهد زیادی برای حمایت از ماندگاری آنها وجود ندارد. علاوه بر این، ایمپلنت های زیرکونیا گران‌تر از گزینه های تیتانیوم هستند.

گفتنی است که گاهی اوقات انواع ایمپلنت ها از طلا، فولاد ضد زنگ یا کبالت کروم ساخته می‌شوند. با این حال، این فلزات جایگزین دارای میزان موفقیت کمتری هستند و مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. بر اساس مطالعات فعلی، تیتانیوم بهترین ماده برای ایمپلنت‌های دندانی است.

تکنیک های مختلف انواع ایمپلنت دندان چیست؟

هنگامی که یکی از انواع ایمپلنت دندان برای شما انتخاب می‌شود، نحوه قرار دادن آن نیز تعیین می شود. چندین تکنیک مختلف برای محکم کردن انواع ایمپلنت های دندانی در محل وجود دارد.

تکنیک کاشت سنتی

این نوع از انواع ایمپلنت دندان معمولاً با یک ایمپلنت اندوستئال که از سه قسمت ساخته شده است شروع می شود. خود ایمپلنت شبیه یک پیچ به نظر می رسد و به عنوان ریشه دندان مصنوعی عمل می کند. این قسمت در حین جراحی در فک جاسازی می شود. به طور معمول برای هر دندان مصنوعی یک ایمپلنت وجود دارد، اما می تواند بر اساس تعداد دندان های از دست رفته بیمار متفاوت باشد.

قطعه رابط میانی، تکیه گاه نامیده می شود که به بالای ایمپلنت متصل می شود و تاج دندان را نگه می دارد. پس از بهبودی ایمپلنت برای چند هفته، روکشی که به صورت سفارشی و مطابق با سایر دندان‌های بیمار ساخته خواهد شد که برای تکمیل ایمپلنت دندان به اباتمنت متصل می‌شود.

تکنیک سنتی مستلزم مراحل روشمندی است که ممکن است طی چند ماه انجام شود. در حالی که این ممکن است برای بیمارانی که چند دندان از دست داده‌اند ایده آل باشد، تکنیک های جایگزینی برای کاشت ایمپلنت وجود دارد که ممکن است در افراد مختلف بهتر عمل کنند.

تکنیک های جایگزین ایمپلنت

تکنیک های جایگزین ایمپلنت

تکنیک های جایگزین ایمپلنت می‌تواند روش سنتی را برای بیماران واجد شرایط تسریع یا بهبود بخشد. که عبارتند از:

ایمپلنت های دندانی فوری: با استفاده از روش ایمپلنت فوری، پزشکان یک دندان موقت را بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت روی ایمپلنت قرار می دهند. ایمپلنت های دندانی سنتی قبل از قرار دادن تاج نیاز به یک دوره بهبود دارند. تکنیک بارگذاری فوری شامل یک دندان موقت درست پس از این جراحی می شود. به عبارت دیگر، این روش به بیماران اجازه می دهد تا در یک روز ایمپلنت دندان را دریافت کنند. اگر بیمار به اندازه کافی استخوان طبیعی داشته باشد و ایمپلنت بسیار ایمن باشد، این روش می تواند یک روش جایگزین باشد.

مینی ایمپلنت های دندانی: مینی ایمپلنت ها به اندازه یک خلال دندان هستند. مینی ایمپلنت نوعی جراحی کم تهاجم هستند و معمولاً برای تثبیت پروتزهای تحتانی استفاده می شود. اگر بیمار بیشتر دندان‌های خود را از دست داده باشد و از پروتز استفاده می‌کند، مینی ایمپلنت‌های دندانی ممکن است به نگه داشتن دندان مصنوعی تا حد بیشتری کمک کنند. مینی ایمپلنت ها معمولاً برای جایگزینی انواع ایمپلنت های معمولی استفاده نمی شوند زیرا نمی توانند فشار کامل خوردن و گاز گرفتن را تحمل کنند.

ایمپلنت های All-on-4: ایمپلنت های All-on-4 ممکن است راه حلی برای بیمارانی باشد که اکثر یا تمام دندان های بالا یا پایین خود را از دست داده‌اند. این تکنیک تنها با استفاده از چهار ایمپلنت تیتانیوم در استخوان فک، ایمپلنت های کامل دهان را فراهم می کند. ممکن است برای بیمارانی که تراکم استخوان فک مناسبی دارند، گزینه خوبی باشد تا از قوس کامل دندان حمایت کنند. اگرچه ایمپلنت های All-on-4 می توانند راحت باشند، اما برای همه مناسب نیستند. پزشک و بیمار با هم کار مشورت میکنند تا بررسی شود که آیا این روش ممکن است گزینه خوبی باشد یا خیر.

انتخاب ایمپلنت و روش کاشت دندان نیاز به همکاری نزدیک بین بیمار و پزشک دارد. اگر روش سنتی بهترین گزینه باشد، بیمار و پزشک مراحل زیر را با هم طی خواهند کرد.

روش کاشت ایمپلنت دندان

در هر مرحله، بیماران و پزشکان می‌توانند تصمیم بگیرند که چه روش‌هایی منطقی هستند و چگونه بر این اساس اقدام کنند. در ادامه چیزی در مورد قبل، در طول و بعد از عمل ایمپلنت دندان نکاتی را مطرح می‌کنیم:

قبل از انجام ایمپلنت

  • هنگامی که یک پزشک نیاز به ایمپلنت دندان را تشخیص دهد، با بیمار برای تعیین جزئیات عمل مشورت خواهد کرد. در این جلسه درباره موارد زیر صحبت می شود؟
  • ایمپلنت های اندوستال در مقابل ساب پریوستئال
  • ایمپلنت تیتانیوم در مقابل زیرکونیا
  • مارکی و برند ایمپلنت مورد استفاده
  • یک تکنیک سنتی در مقابل یک تکنیک جایگزین

جراح قبل از عمل، توضیح می دهد که چگونه انواع ایمپلنت های دندانی را در آن قرار می دهد و اطمینان حاصل می کند که بیمار به اندازه کافی برای نوع و تکنیک منحصر به فرد ایمپلنت دندانی که استفاده می شود، آماده است.

در طول انجام ایمپلنت

  • در روز انجام عمل، آنچه را که باید از جراحی انواع ایمپلنت دندان انتظار داشت به شرح زیر است:
  • اگر هنوز دندان مورد نظر وجود دارد، جراح دهان می تواند آن را درست قبل از کاشت ایمپلنت بکشد.
  • جراح با بی حسی موضعی دهان بیمار را بی حس می کند.
  • جراح برشی در لثه بیمار ایجاد می کند تا استخوان زیر را ببیند.
  • در صورت قرار دادن ایمپلنت اندوستال، جراح از مته مخصوص برای ایجاد فضایی در استخوان فک برای ایمپلنت استفاده می کند.
  • جراح ایمپلنت را در سوراخ قرار می دهد و آن را محکم می کند.
  • بسته به نوع و تکنیک مورد استفاده، جراح ممکن است این فرآیند را چندین بار در نقاط مختلف تکرار کند.
  • جراح تمام سوراخ ها را با یک تا دو بخیه می بندد.
  • در صورت استفاده از تکنیک بارگذاری فوری یا All-on-4، جراحان یک تاج موقت روی ایمپلنت قرار می دهند. ایمپلنت باید چندین هفته قبل از دریافت تاج دائمی بهبود یابد.

بعد از انجام ایمپلنت

بعد از انجام ایمپلنت

بسته به نوع بیهوشی مورد استفاده در طول عمل، بیماران سطوح مختلفی از هوشیاری را بعد از عمل احساس خواهند کرد. در حین بهبودی پس از ایمپلنت دندان، بیمار ممکن است علائم رایج زیر را تجربه کند:

  • کبودی لثه یا پوست
  • تورم صورت یا لثه
  • خونریزی جزئی
  • درد در محل جراحی

دندانپزشک ممکن است داروهای ضد درد یا آنتی بیوتیک ها را برای کمک به کاهش هر گونه ناراحتی تجویز کند. پس از جراحی ایمپلنت، بیماران باید به مدت هفت تا 10 روز تا زمانی بهبودی، غذاهای نرم بخورند. زمان بهبودی به تعداد دندان های کاشته شده، سلامت استخوان بیمار و سلامت کلی بیمار بستگی دارد. در حالی که ایمپلنت در حال بهبود است، دندانپزشک می تواند یک تاج برای قرار دادن روی ایمپلنت در نظر بگیرد. هنگامی که ایمپلنت بهبود یافت، جراح می تواند آن را به اباتمنت متصل کند.

تقسیم بندی ایمپلنت دندان با توجه به نحوه کاشت

انواع ایمپلنت دندان به ۴ دسته بر اساس روش کاشت تقسیم می شود که به شرح زیر می باشد:

  • ایمپلنت دو مرحله ای : رایج ترین روشی که برای ایمپلنت استفاده می شود ایمپلنت دو مرحله ای می باشد و احتیاج به دو مرحله جراحی دارد.
  • ایمپلنت یک مرحله ای : احتیاج به تنها یک مرحله جراحی دارد و تاج دندان بر روی دندانی که بیرون زده قرار گرفته و نیازی به جراحی لثه نمی باشد.
  • ایمپلنت اندواستیل : یکی دیگر از رایج ترین و بهترین روش های برای انواع ایمپلنت دندان است. این نوع از ایمپلنت برای افراد مسنی که از دندان مصنوعی استفاده می کنند نیز مناسب می باشد و با این روش می توانند دندان مصنوعی خود را محکم کننند.
  • ایمپلنت های ساب پریو استیل: این روش برای کسانی کاربرد دارد که استخوان هایشان مقاوم نیست.

*در ایمپلنت دو مرحله ای زمان بیشتری در اختیار دهان و پزشک برای استخوان و ترمیم لثه است اما نکته ای که لازم است بدانید آن است که استفاده از روش تک مرحله ای و انجام این مراحل در یک روز و به صورت سریع باعث می شود تا از تخریب استخوان و تحلیل لثه پیشگیری شود. این کار باعث می شود تا در کوتاه ترین و سریع ترین زمان اقدام به پر کردن جای خالی دندان کرد که این کار کمک بسیار زیادی در حفظ ظاهر و ترمیم دندان ایفا می کند. البته، این بستگی زیادی به آن دارد که بیمار شرایط استفاده از ایمپلنت تک مرحله ای را داشته باشد.

بهترین انواع ایمپلنت ها در ایران

نمی توان مارک و برند مشخصی را برای بهترین نوع از انواع ایمپلنت دندان در ایران نام برد اما به صورت کلی بهترین ایمپلنت، شامل مارک و برندی می شود که دارای ماندگاری بالا و از اجزای باکیفیتی برخوردار باشد. مارک ها و برندهای مختلفی توسط بسیاری از کشورهای دنیا در این رابطه ساخته شده که پزشک معالج شما بهترین آنها را با توجه به شرایط تان انتخاب خواهد کرد. بد نیست بدانید یکی از کشورهایی که در این زمینه بسیار پیشرفته است کشور آمریکا است که جایگاه برتری در دنیا در این زمینه کسب کرده است. ایمپلنت های اروپایی نیز به نسبت از کیفیت مناسبی برخوردار هستند. البته برندهای اروپایی دارای دو کیفیت درجه یک و درجه دو می باشند. ایمپلنت های کره ای بایوتم، کره ای مگاژن، سوئیسی اشترومن، آمریکایی زیمر از جمله بهترین انواع ایمپلنت ها هستند که ما توصیه می کنیم با انتخاب پزشک حاذق و باتجربه و با انصاف انتخاب آن را به عهده او بگذارید.

نمیتوان مارک و برند مشخصی را برای بهترین نوع از انواع ایمپلنت دندان در ایران نام برد، اما به صورت کلی بهترین ایمپلنت، شامل مارک و برندی می شود که دارای ماندگاری بالا و از اجزای باکیفیتی برخوردار باشد. مارک ها و برندهای مختلفی توسط بسیاری از کشورهای دنیا در این رابطه ساخته شده که پزشک معالج شما بهترین آنها را با توجه به شرایط تان انتخاب خواهد کرد.

تفاوت انواع ایمپلنت ها با یکدیگر

انواع ایمپلنت ها از ۴ نظر با یکدیگر متفاوت هستند که شامل موارد زیر می باشد:

  • نکته اول طراحی انواع ایمپلنت ها است. یعنی فیکسچر( قسمتی که داخل استخوان فک قرار می گیرد) ایمپلنت ها با یکدیگر می تواند متفاوت باشد. گاه مخلوطی شکل است و گاه استوانه ای.
  • قسمت تاجی انواع ایمپلنت ها با یکدیگر می تواند متفاوت باشد که به آن “اباتمنت” می گوییم. بنابراین انواع ایمپلنت ها از نظر اباتمنت متفاوت از یکدیگر می توانند باشند. این قسمت در تاج ایمپلنت واقع می شود و با یک پیچ کوچک به فیکسچر توسط پزشک وصل خواهد شد.
  • مورد سوم تفاوت انواع ایمپلنت ها با یکدیگر پیج های کوچکی است که اباتمنت به فیکسچر یا ایمپلنت فک را متصل می کنند مربوط می شود. این قسمت بسیار حائز اهمیت می باشد چون احتمال شدن پیچ های متصل شده وجود دارد. بنابراین، ایمپلنت باید طراحی مناسب و حرفه ای داشته باشد تا بیمار به دردسر نیافتد.

اهمیت انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت

اهمیت انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت

جراحی ایمپلنت دندان یک روش کاملا تخصصی است که به تجربه متخصص فک و صورت نیاز دارد. طبق گفته دکتر سزاوار متخصص ایمپلنت و جراح فک و صورت در تهران نحوه انجام عمل جراحی انواع ایمپلنت دندان به نوع کاشت و وضعیت استخوان فک بیمار بستگی دارد.

در این جراحی خطرات و عوارضی هم وجود دارد که متخصص فک و صورت باید متوجه این موضوع باشد. پشتیبانی استخوان فک از اباتمنت یا پایه فلزی اهمیت دارد. در صورتی که استخوان فک بیمار ضعیف باشد، توان تحمل فشار وارده از سوی دندان ایمپلنت را ندارد. به همین دلیل کاشت دندان با شکست مواجه می‌شود و استخوان فک آسیب می‌بیند.

پس با این حساب انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت در تهران اهمیت دارد. جراحان با تجربه با توجه به معایناتی که باید قبل از جراحی انجام می‌دهند، مشکلات استخوان فک را برطرف می‌کنند.

نتیجه گیری

 از دست دادن دندان های هر فرد، به غیر از زیبایی سلامت و غذاخوردن آن ها را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد و مشکلات زیادی برای بیمار می تواند در پی داشته باشد. برای همین هم هست که بر حفظ سلامت و نگهداری از دندان ها تاکید می شود. اما اگر کسی به هر دلیلی دندان سالم خود را از دست داد چه کار باید کند؟ آیا هیچ روشی برای جبران دندان از دست رفته فرد وجود ندارد؟ در سال های گذشته از روش دندان مصنوعی برای جبران این مشکل استفاده می شد و حالا با پیشرفت علم و تکنولوژی به ویژه در عرصه رشته دندانپزشکی، از روش ایمپلنت استفاده می شود

ایمپلنت روشی مناسب، قابل اعتماد و اطمینان برای جایگزینی دندان های از دست رفته محسوب می شود. به همین خاطر خیلی از افراد ممکن است به سراغ استفاده از آن به دلایل مختلف همچون از دست دادن دندانها ، شکستگی ، کهولت سن و… بیایند.

ایمپلنت انواع مختلف و برندهای مختلفی دارد که کیفیت شان بر این اساس متفاوت خواهد شد. بیمار می تواند در نوع و جنس و برند ایمپلنت خود با دکترش مشورت کند اما تصمیم اینکه از کدام روش برای ایمپلنت او استفاده شود در نهایت با پزشک جراح و متخصص مورد اعتماد او می باشد. همانطور که دندان های طبیعی افراد مختلف با یکدیگر از نظر ابعاد و کارکرد متفاوت هستند ایمپلنت هم از نظر شکل، ساختار و قطر متفاوت می باشند. فقط دکتر شما میتواند تشخیص دهد که با توجه به دندان ها و شرایط تان کدام نوع ایمپلنت مناسب شما می باشد و تصمیم به انتخاب ایمپلنت مورد نظر می کند. بنابراین، انتخاب دکتر متخصص برای گرفتن این تصمیم اهمیت بسزایی دارد و نباید آن را سرسری گرفت. نگهداشت و ثتبیت دندان های باقی مانده وظیفه ایمپلنت است. علاوه بر این ایمپلنت باعث کاهش سرعت تحلیل دندان های باقی مانده در دهان نیز می شود. حفظ یکنواختی استخوان ها و کیفیت آنها از وظایف ایمپلنت می باشد.

What are the Different Types of Dental Implants?

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بهترین جراح فک، صورت و زیبایی تهران

مقالات مرتبط

پیوند استخوان دندان چیست؟

پیوند استخوان دندان چیست

ایمپلنت یک گزینه عالی برای کسانی است که به دنبال جایگزینی دندان از دست رفته هستند، اما برای حمایت از آنها به ساختار استخوانی سالم در

پیوند استخوان در ایمپلنت درد دارد

پیوند استخوان در ایمپلنت درد دارد

ایمپلنت‌ دندان، دندانپزشکی مدرن را متحول کرده است. آنها راهی موثر برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته در اثر عفونت، ضربه، پوسیدگی شدید دندان یا

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *