رینوپلاستی در افراد با کم خونی شدید

آخرین تاریخ بروزرسانی: 22 بهمن 1400
رینوپلاستی در افراد با کم خونی شدید

وقتی صحبت از جراحی زیبایی صورت می شود شاید اولین عضوی که مورد توجه قرار می گیرد، بینی باشد. بینی تاثیر زیادی در زیبایی چهره دارد از همین رو افراد بسیاری سعی می کنند با تغییر در ساختار بینی و رفع نواقص آن مانند کجی، انحراف، قوز و… ظاهر خود را بهبود بخشند، اما در میان افرادی هستند که به دلیل شرایط خاص سلامتی مانند بیماری کم خونی از انجام رینوپلاستی و جراحی زیبایی بینی می ترسند. بیش از دو میلیارد نفر در سراسر جهان یعنی چیزی بیش از 30 درصد کل جمعیت از این بیماری رنج می برند. افراد که دچار کم خونی هستند هنگام مراجعه به پزشک می خواهند بدانند که آیا این جراحی برای آنها خطرناک است یا نه؟ در این مقاله سعی شده تا با بررسی این بیماری و شرایط آن جزئیات مربوط به رینوپلاستی در افراد کم خون بیشتر مورد توجه قرار گیرد. بنابراین اگر می خواهید درباره رینوپلاستی برای افراد کم خون بیشتر بدانید با ادامه مقاله زیر همراه باشید.

کم خونی چیست و چگونه تشخیص داده می شود؟

قبل از اینکه بخواهیم در مورد کم خونی شدید و رینوپلاستی صحبت کنیم، باید در مورد این بیماری آگاهی لازم را داشته باشیم. اما کم خونی چیست؟ اگر بدن به اندازه کافی گلبول قرمز نداشته باشد، دچار کم خونی می شود. سلول ها برای حرکت به آهن و هموگلوبین( پروتئینی که به انتقال اکسیژن از طریق جریان خون کمک می کند) نیاز دارند. وقتی میزان آهن پایین باشد باعث کم شدن میزان هموگلوبین خون نیز خواهد شد. اگر بافت ها و ماهیچه ها اکسیژن کافی دریافت نکنند کارآمدی خود را به مرور از دست می‌دهند و فرد دچار بیماری کم خونی می شود. افرادی که دچار کم خونی هستند بیش از حد معمول احساس خستگی و سرما می کنند. پوست این افراد در اکثر مواقع رنگ پریده به نظر می‌ رسد، علت این امر نرسیدن اکسیژن کافی به اندام ها است.

به احتمال زیاد برای بررسی کم خونی نیاز به آزمایش دارید. آزمایش خون می تواند سطح گلبول قرمز و هموگلوبین را مشخص کند. ممکن است برای بررسی بیشتر و نتایج دقیق تر لازم . در صورت وجود خون در مدفوع، ممکن است نیاز به کولونوسکوپی، آندوسکوپی یا سایر آزمایشات تصویربرداری باشد. این آزمایشات برای بررسی خونریزی دستگاه گوارش هستند. خونریزی دستگاه گوارش ممکن است باعث از دست دادن مقداری خون شود.

 

کم خونی چیست و چگونه تشخیص داده می شود

 

رینوپلاستی به روش باز چگونه انجام می شود

دلایل اصلی کم خونی چیست؟

پس از تشخیص کم خونی مهمترین نکته پیدا کردن علت اصلی این بیماری است. اگر تشخیص و درمان کم خونی به موقع انجام داده شود، هنگام جراحی رینوپلاستی بیمار کمتر دچار عوارض بعد از جراحی خواهد شد. کم خونی سه علت اصلی دارد:

  • از دست دادن خون یا خونریزی
  • تولید نشدن گلبول قرمز به اندازه کافی
  • از بین رفتن گلبول های قرمز

شرایطی که ممکن است منجر به کم خونی شود عبارتند از:

  • بارداری
  • زخم ها
  • پولیپ روده بزرگ یا سرطان روده بزرگ
  • اختلالات ارثی
  • رژیم غذایی فاقد آهن، اسید فولیک یا ویتامین B12 کافی
  • اختلالات خونی مانند کم خونی داسی شکل و تالاسمی یا سرطان
  • کم خونی آپلاستیک، شرایطی که می تواند ارثی یا اکتسابی باشد
  • کمبود G6PD، که یک اختلال متابولیک است

کم خونی می تواند احساس خستگی، سرما، سرگیجه و تحریک پذیری را در فرد ایجاد کند. کم خونی شدید همچنین می تواند با تنگی نفس یا سردرد نیز همراه باشد. پس از آنکه پزشک از طریق معاینه فیزیکی و آزمایش علت خون کم خونی را تشخیص داد. بهتر است برای درمان کم خونی قبل از جراحی بینی اقدام کنید. این شرایط جراحی را برای شما مساعد تر خواهد کرد، به شرط آنکه جراحی توسط یک پزشک مجرب مانند دکتر مهدی سزاوار انجام شود.

 

دلایل اصلی کم خونی چیست

 

آیا افرادی که از کم‌ خونی شدید رنج می‌ برند، می‌ توانند رینوپلاستی را انجام دهند؟

همانطور که گفته شد افرادی که از کم‌ خونی رنج می‌ برند، قبل از انجام هر جراحی مانند جراحی زیبایی بینی باید اقدام به رفع مشکل خود نمایند. بهترین راه انجام آزمایشات مربوطه است، بنابراین بیماران قبل از اقدام به جراحی باید پزشک را در جریان بیماری خود قرار دهند تا پزشک با تجویز آزمایشات لازم سطح هموگلوبین آنها را مشخص نماید. کم خونی به صورت ضعیف، متوسط، شدید و خیلی شدید دسته بندی می شود.در مواردی که سطح هموگلوبین کمتر از ۱۰ باشد، فرد مجاز به انجام رینوپلاستی نیست، زیرا دچار کم خونی خیلی شدید است. در واقع افرادی که سطح هموگلوبین آنها بالاتر از ۱۰ است، می توانند بدون نگرانی اقدام به انجام این جراحی نمایند.

درباره عمل زیبایی بینی با سابقه آسم

درمان و اقدامات اساسی قبل از رینوپلاستی برای افراد با کم خونی شدید

درمان کم خونی تا حد زیادی به علت آن وابسته است. در مواردی که کم‌ خونی موقت است، پزشک ممکن است با تجویز قرص یا مکمل قبل از جراحی از بروز عوارض هنگام عمل پیشگیری کند. بیشترین مکمل هایی که پزشکان برای درمان کم خونی تجویز می‌کنند، شامل قرص‌های آهن، اسید فولیک و B12 است. در واقع پس از پیدا کردن علت پزشک قرص ها و مکمل های لازم را تجویز خواهد کرد. علاوه بر این ممکن است به تغییر رژیم غذایی نیز نیاز باشد. در اکثر مواقع پزشک رژیم غذایی حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی و مغذی را چند هفته قبل از اقدام به جراحی برای بیمار توصیه می کند تا از بروز هرگونه مشکلی هنگام عمل جلوگیری شود. در مواردی که فرد از کم‌ خونی شدید رنج ببرد، تزریق اریتروپویتین توسط پزشک تجویز می شود. این دارو باعث می شود تا میزان گلبول های قرمز در مغز استخوان افزایش یابد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که افراد با کم خون شدید نیز می توانند جراحی بینی را انجام دهند، البته در صورتی که اقدامات اساسی برای بالا بردن سطح نرمال هموگلوبین را انجام داده باشند.

بهترین سن برای رینوپلاستی چه زمانی است

آیا خونریزی هنگام جراحی باعث کم خونی بیشتر خواهد شد؟

یکی دیگر از نگرانی‌ های افراد کم خون حین جراحی بینی خونریزی و عود بیماری شان است. رینوپلاستی یک عمل جراحی تهاجمی محسوب می‌شود به این علت که هنگام جراحی پزشک برش هایی را در داخل بینی ایجاد می‌ کند. این برش ها می‌توانند با خونریزی همراه باشند. اگر جراحی های پیشرفته تری مانند اصلاح انحراف بینی نیز انجام شود ممکن است میزان خونریزی بسیار زیاد شود. اما جای نگرانی نیست، زیرا خونریزی موقت می باشد. اما اگر مراقبت های صحیح و اصولی قبل و بعد از عمل انجام شوند، میزان خونریزی در حین عمل و بعد از آن نیز قابل کنترل است. به همین دلیل بهتر است از مصرف مواد و داروهای رقیق کننده خون چند هفته قبل و بعد از عمل اجتناب شود. اگر مجبور به استفاده از این داروها هستید حتماً با پزشکان مربوط مشورت نمایید تا اقدامات احتیاطی لازم را برای شما بیان کنند. البته در مواردی که فرد از کم‌ خونی شدید رنج ببرد ممکن است پزشک درخواست انتقال خون را در مواقع ضروری و برای احتیاط بیشتر داشته باشد.

 

آیا خونریزی هنگام جراحی باعث کم خونی بیشتر خواهد شد

 

کلام آخر

اگر از ظاهر بینی خود ناراضی هستید و به دنبال رفع اصلاحات بینی از طریق این نوع رینوپلاستی هستید، کم خونی نمی تواند مانعی برای شما باشد. در واقع افراد با کم خونی شدید نیز می توانند اقدام به انجام این جراحی نمایند در صورتیکه اقدامات احتیاطی قبل و بعد از عمل را به درستی انجام دهند. مراجعه به پزشک، انجام آزمایشات، تشخیص علت و درمان کم خونی تمام نکات و اقداماتی است که افراد با کم خونی شدید قبل از اقدام برای جراحی زیبایی بینی باید انجام دهند.

منابع:

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/3929-anemia

https://medlineplus.gov/anemia.html

بهترین جراح فک، صورت و زیبایی تهران

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *