علائم عفونت ایمپلنت دندان

علائم عفونت ایمپلنت دندان

ایمپلنت های دندانی ممکن است عفونی شوندودرنهایت منجر به پری ایمپلنتایتیس شوند.. ابتلا به عفونت ایمپلنت دندان از سال 2000 میلادی به طور پیوسته در حال افزایش بوده است. تحقیقات نشان می‌دهد که نیمی از روش‌های کاشت دندان مانند ایمپلنت ممکن است به عفونت‌هایی خفیف و یا شدید ختم ‌شود. این مسئله به این دلیل است که افراد فکر می‌کنند ایمپلنت‌های کاشته شده، مراقبت دندانی مناسب نیاز ندارند و بهداشت دهان خود را رعایت نمی‌کنند.
پری ایمپلنتیت لزوماً به معنای از بین رفتن ایمپلنت نیست. تشخیص و درمان به موقع می‌تواند دندان جایگزین شده را نجات دهد. در این مقاله علائم عفونت ایمپلنت دندان را بررسی خواهیم کرد.

مراحل عفونت ایمپلنت دندان

عفونت ایمپلنت دندان را می‌توان در دو مرحله بررسی کرد. اولین مرحله معمولاً زمانی است که التهاب در لثه وجود دارد که سپس منجر به تحلیل استخوان و عفونی شدن دندان‌ها (یا دندان) می‌شود. مرحله اول به نام موکوزیت اطراف ایمپلنت شناخته می‌شود. هنگامی که موکوزیت اطراف ایمپلنت درمان نشود، می‌تواند وارد مرحله دوم عفونت ایمپلنت شود و به یک بیماری جدی‌تر، به نام پری ایمپلنتیت یا همان عفونت ایمپلنت دندان تبدیل شود.

عوامل خطر عفونت ایمپلنت دندان

شایع ترین علل عفونت ایمپلنت عبارتند از:

  • بهداشت ضعیف دهان و دندان
  • سیگار کشیدن
  • بیماری پریودنتال قبلی

مراقبت های پس از کاشت ایمپلنت، بسیار حیاتی است. اگر روزانه مسواک نزنید و نخ دندان نکشید، اجازه ورود و سکونت باکتری و قارچ در دهان را می‌دهید. این به تدریج به سمت بافت‌های نرم و سخت اطراف ایمپلنت حرکت می‌کنند و باعث ایجاد عفونت می‌شود. عفونت ممکن است منجر به انواع مشکلات ایمپلنت دندان شود.
مصرف کنندگان تنباکو غلظت بیشتری از آنزیمی به نام آرژیناز را در بزاق دهان خود دارند. این امر بزاق را اسیدی‌تر می‌کند و محیطی عالی برای رشد باکتری‌ها ایجاد می‌سازد. بنابراین افراد سیگاری در برابر عفونت‌های ایمپلنت دندان آسیب پذیرتر هستند.
بیماران با سابقه پریودنتیت نیز در معرض خطر بیشتری برای عفونت ایمپلنت هستند. مطمئناً قبل از کاشت ایمپلنت، باید بیماری پریودنتیت قبلی درمان شود، اما بیماری لثه تمایل به عود کردن دارد. از دست دادن استخوان نیز در چنین بیماران که بیماری پریودنتال قبلی دارند، بارزتر است و منجر به احتمال بیشتری از شکست ایمپلنت می‌شود.
در مجموع، عفونت ایمپلنت تقریباً همیشه با عوامل خطرِ بیمار محور که در بالا مطرح شد مرتبط است. موارد زیر نیز ممکن است باعث عفونت ایمپلنت شوند، اما میزان عفونت ناشی از این موارد بسیار پایین است:

  • حساسیت به تیتانیوم
  • بیماری‌های سیستمیک مانند دیابت
  • مقدار اضافی سیمان مخصوص دندان پزشکی در زمان قرار دادن تاج

عوامل خطر عفونت ایمپلنت دندان

 

علائم عفونت ایمپلنت دندان

علائم زیر، از علائم اصلی عفونت ایمپلنت دندان است. در صورت مشاهده هر یک از این علائم، بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید:

  •  تورم اطراف ایمپلنت
  • تغییر رنگ لثه
  •  خونریزی از محل ایمپلنت
  •  ایمپلنت شل
  •  تب
  •  تپش در گوش شما
  •  درد دندانی که با دارو از تسکین نمی‌یابد

علائم احساس درد در ارتباط با عفونت ایمپلنت دندان نسبتا نادر است اما اگر وجود داشته باشد، معمولاً به این معنی است که مشکل شدید است. سایر دلایل نگرانی مشابه علائم مربوط به لیفت سینوس و عفونت پیوند استخوان است. در صورت مشاهده هر یک از این علائم، فوراً به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
برای بررسی علائم و درمان عفونت ایمپلنت دندان، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. پیشنهاد ما مراجعه به دکتر مهدی سزاوار بهترین جراح فک، صورت و زیبایی تهران است. برای ارتباط با ایشان می‌توانید با شماره تماس‌های ۰۲۱۸۸۷۸۴۹۶۷ یا ۰۲۱۸۸۷۸۴۱۷۲ تماس حاصل فرمایید یا از طریق وبسایت، اقدام به دریافت نوبت کنید.

 

علائم عفونت ایمپلنت دندان

نحوه تشخیص عفونت ایمپلنت دندان

شناسایی عفونت‌های ایمپلنت دندان قبل از اینکه درد غیر قابل تحمل شود بسیار مهم است. در لیست زیر، ما به شما کمک می کنیم 4 موردی را که می‌تواند نشانه عفونت ایمپلنت دندانی باشد را شناسایی کنید.

  •  شما به دکتر مراجعه کرده‌اید و پزشک عفونت را پیدا کرده است.

اولین قدم برای شناسایی عفونت ایمپلنت دندان مراجعه به دندانپزشکی است که این عمل را برای شما انجام داده است . با مراجعه به مرکز درمانی، پزشکان می‌توانند تشخیص دهند که لثه‌ها و دندان‌های شما ملتهب و یا دارای علائم عفونت ایمپلنت هستند یا خیر. یک بررسی ساده توسط پزشک می‌تواند از ابتلا به عفونتی گسترش یافته جلوگیری کند.

  •  طعم و بوی نامطبوعی از دهانتان می‌آید.

طعم و بوی نامطبوع دهان ممکن است از ایمپلنت دندان عفونی ایجاد شود. این مسئله به این دلیل است که عفونت‌ها می‌توانند بوی نامطبوعی داشته باشند که حتی با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن هرگز از بین نمی‌رود.

  •  خونریزی لثه دارید یا از لثه هایتان چرک ترشح می‌شود.

اگر دندان‌های خود را پس از کاشت ایمپلنت مسواک بزنید و آنها شروع به خونریزی کردند، ممکن است این خونریزی را “طبیعی” در نظر بگیرید. اما وقتی ناحیه ایمپلنت شروع به ترشح چرک می کند، ممکن است شرایط هشدار دهنده‌تر باشد.

  • لق شدن دندان جدید

از دست دادن استخوان ناشی از التهاب دندان‌ها یا ایمپلنت می‌تواند منجر به لق شدن ایمپلنت شود. از آنجایی که شما زمان و پول زیادی را برای ایمپلنت سرمایه گذاری کرده‌اید، بسیار مهم است که قبل از لق شدن دندان‌های خود به دنبال برطرف کردن مشکل باشید. دندانی که لق می‌شود اغلب با یک لمس جزئی حرکت می‌کند و تکان می‌خورد، که احتمال از دست دادن آن دندان را افزایش می‌دهد.

 

نحوه تشخیص عفونت ایمپلنت دندان

 

نحوه درمان عفونت ایمپلنت دندان

اول از همه یک عکس رادیوگرافی انجام می‌شود تا مشخص شود که آیا استخوان ناحیه عفونت کرده از بین رفته است یا خیر. به دنبال آن پروب پریودنتال انجام می‌شود. پروب پریودنتال امکان تشخیص دقیق مرحله عفونت را فراهم می‌کند. سپس، پزشک یک برنامه درمانی را به شما پیشنهاد می‌کند.
موارد زیر از محبوب ترین درمان‌ها علائم عفونت ایمپلنت دندان هستند. ممکن است این روش‌ها درمانی به صورت ترکیبی نیز استفاده شود.

  • نظافت مکانیکی
  • جراحی ناحیه عفونت
  • آنتی بیوتیک ضد عفونت ایمپلنت دندان
  • برداشتن و حذف ایمپلنت دارای عفونت

 

نحوه درمان عفونت ایمپلنت دندان

 

سوالات متداول

 

ایمپلنت دندانی که دچار عفونت شده را می‌‌توان نجات داد؟

اغلب، بله. اگر عفونت به سرعت تشخیص داده شود و درمان بلافاصله پس از ظاهر شدن علائم آغاز شود، ایمپلنت را می‌توان نجات داد. اگر از دست دادن استخوان در ناحیه عفونت وجود نداشته باشد، درمان ایمپلنت دارای عفونت، فرآیند بسیار ساده‌ای است. رایج ترین درمان این نوع مشکل، تمیز کردن مکانیکی است. در طی روند درمانی احتمالاً آنتی بیوتیک دریافت خواهید کرد و در موارد نادر ممکن است مجبور شوید تحت عمل جراحی قرار بگیرید.

اگر عفونت ایمپلنت درمان نشود، چه اتفاقی می‌افتد؟

عفونت داخل دهان می‌تواند به سرعت رشد کند. پری ایمپلنتیت خیلی سریعتر از بیماری لثه ایجاد می‌شود. این بیماری می‌تواند منجر به تحلیل استخوان و همچنین شکستن ایمپلنت شود. غیر معمول نیست که در اقر این مسئله، دندان‌های همسایه نیز دچار مشکل شوند.
علاوه بر این، در اثر عفونت لثه، آبسه می‌تواند تشکیل شود و باکتری‌ها را به جریان خون شما منتقل کند. اگر این اتفاق بیفتد، یک وضعیت جدی و تهدید کننده برای زندگی شما رخ خواهد داد.

بهترین دکتر شناسایی علائم و درمان عفونت ایمپلنت دندان در تهران

مراجعه منظم به یک دندان پزشک حاذق و پرتجربه برای ایمپلنت دندان، احتمال موفقیت این روش را بالاتر می برد. دکتر مهدی سزاوار، یک از بهترین متخصص های جراحی فک و دهان و صورت در تهران هستند که سالها تجربه درمانی و آموزشی ایشان باعث تضمین رضایت مراجعین ایشان شده است.

جمع بندی

علائم عفونت ایمپلنت دندان را در این مقاله بررسی نمودیم. گاهی پس از انجام ایمپلنت دندان، ممکن است ناحیه‌ای که در آن کاشت انجام شده دچار عفونت شود. عفونت ایجاد شده ممکن است اغلب ناشی از بهداشت ضعیف دهان و دندان، سیگار کشیدن و عود بیماری پریودنتال قبلی باشد. اگر دچار عفونت ایمپلنت شده‌اید، نگران نباشید. اگر به موقع به پزشک مراجعه کنید، به احتمال بالا التهاب اولیه ایجاد شده برطرف خواهد شد و مشکلی برای ایمپلنت ایجاد نخواهد شد. درمان عفونت ایمپلنت دندان با روش‌هایی مانند: نظافت مکانیکی، جراحی ناحیه عفونت، آنتی بیوتیک ضد عفونت ایمپلنت دندان، برداشتن و حذف ایمپلنت دارای عفونت ممکن است.

منابع:

https://www.authoritydental.org/dental-implant-infection

https://www.hendersonvillefamilydental.com/4-ways-to-identify-a-dental-implant-infection/

https://www.sterlingsmilesazle.com/how-to-treat-dental-implant-infection/

https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/dental-implant-surgery/about/pac-20384622

https://www.implantnyc.com/implant-procedures/dental-implant-infection/

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بهترین جراح فک، صورت و زیبایی تهران

مقالات مرتبط

جراحی پلک

جراحی پلک، یک عمل زیبایی است که با استفاده از آن به برداشتن پف پلک ها، اصلاح افتادگی پلک و برداشتن پوست اضافه آن می

بوکال فت صورت چیست؟

بوکال فت صورت چیست؟

بوکال فت صورت چیست؟ داشتن گونه های برجسته یکی از المان های زیبایی چهره به شمار می آید، اما اگر در قسمت زیرین گونه چربی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *