ترس از جراحی فک و راه‌های مقابله با آن

ترس از جراحی فک مشکلی است که باعث می‌شود بسیاری از افراد برای این کار اقدام نکنند و در نتیجه مشکلاتی که در ظاهر و حتی سلامتی آن‌ها وجود دارد، حل نشود. جالب است بدانید که ترس از دندانپزشکی یا دنتوفوبیا به عنوان یکی از رایج‌ترین علل اضطراب در جهان به شمار می‌رود. حال اگر این اضطراب با ترس از جراحی و زخم‌های آن همراه شود، شدت می‌گیرد. بیمارانی که از جراحی فک می‌ترسند، ممکن است واکنش‌های غیر ارادی و تندی نشان دهند. البته این واکنش‌ها تا پیش از بیهوشی وجود دارد.

به طور کلی می‌توان گفت هیچ دلیلی برای ترس از جراحی فک وجود ندارد. اگر شما نیز جزو افرادی هستید که به این جراحی نیاز دارید اما تاکنون بخاطر ترس به سراغ آن نرفته‌اید، این مقاله را بخوانید.

 

علت نیاز به جراحی فک چیست؟

بسیاری از ناهنجاری‌های فک و دندان‌ها با ارتودنسی قابل درمان هستند. اما در برخی موارد مشکلات جدی‌تر هستند و پزشک باید با جابجایی استخوان‌های فک تغییرات مورد نیاز را ایجاد کند. در این مواقع جراحی فک انجام می‌شود. برخی دیگر از مشکلات مانند آسیب رسیدن به فک در اثر ضربه، شکاف کام و… نیز به جراحی نیاز دارند.

ترس از جراحی فک به دلایل مختلف وجود دارد. اگر نگران هستید که حین جراحی دردی احساس کنید، باید بدانید که این جراح تحت بیهوشی عمومی صورت می‌گیرد. بنابراین شما هیچ چیز از روند کار متوجه نخواهید شد. اما باید اعتراف کرد که دوران نقاهت جراحی فک کمی سخت است. که البته به نتایجی که بعد از آن به دست می‌آید، می‌ارزد!

ناهنجاری فک و صورت چیست

ازمهم‌ترین نوع ناهنجاری های فک و صورت انحراف فک پایین به یک طرف است. این مشکل یک ناهنجاری اسکلتی است. در این اختلال ناهماهنگی خط وسط دندان ها به صورت واضح دیده می‌شود. این نا میزانی ممکن است در اثر حادثه نیز به وجود آید. زمانی که فک شکسته و به شکل  درست جوش نمی‌خورد یا زمانی که عضلات یک طرف صورت ضعیف است و فک را به یک سو، منحرف می‌کند، باعث بروز این ناهنجاری می‌شود. از دیگر عوامل بروز این انحراف، تداخل دندانی بالا و پایین است. گاهی هم مفصل گیجگاهی فکی در یک سمت بیشتر رشد می‌کند و باعث انحراف و عدم انطباق می‌شود. در برخی موارد نیز این موضوع به صورت مادرزادی وجود دارد.

از دیگر ناهنجاری هایی که ممکن است در این قسمت از صورت وجود داشته باشد، می‌توان به کوچکی فک اشاره کرد. همچنین ممکن است استخوان فک عقب‌تر از موقعیت صحیح خود قرار داشته باشد.در این موارد طرح درمان پیشنهادی بسته به سن بیمار متفاوت خواهد بودوممکن است چنانچه بیمار درسنین رشد مراجعه کرده باشدبکارگیری دستگاههای ارتودنتیک وارتوپدیک توسط همکار محترم ارتودنتیست امکان پذیر باشد. البته اختلالات دیگری نظیر دیپ بایت، اپن بایت و اورجت زیاد و … نیز وجود دارد. این ناهنجاری‌ها نیز به کمک پزشک متخصص از بین می‌رود.

ناهنجاری فک و صورت چیست؟

علت ترس از جراحی فک چیست؟

 

علت-ترس-از-جراحی-فک-چیست؟

زمانی که پزشک درباره روند جراحی با بیمار صحبت می‌کند، ممکن است در او اضطراب ایجاد شود. چرا که او از جابجا کردن استخوان‌های فک و فیکس کردن آن‌ها با پیچ صحبت می‌کند. اما روند عملی کار به این اندازه ترسناک نیست.

مهم‌ترین علت‌های ترس از جراحی فک دو چیز است. اول اینکه بیماران می‌ترسند بعد از جراحی ظاهرشان به چیزی که می‌خواهند، تبدیل نشود. نکته قابل توجه این است که یک پزشک حاذق با تمام ویژگی‌ها و عملکرد یک فک استاندارد آشناست. بنابراین می‌داند که فک بیمار به چه تغییراتی نیاز خواهد داشت. شما همچنین می‌توانید نمونه کارهای قبلی پزشک را ببینید تا از میزان مهارت او مطمئن شوید.

ترس دیگری که افراد را آزار می‌دهد، درد ناشی از جراحی فک است. تجربه درد ناشی از این جراحی در افراد مختلف متفاوت است. اما بدیهی است که استرس و فشار روانی درد را تشدید می‌کند. بنابراین سعی کنید پیش از اقدام برای این جراحی خود را از نظر روانی آماده کنید.

آشنایی با عوارض بعد از عمل می‌تواند در از بین بردن ترس از جراحی فک به شما کمک کند.

عوارض جراحی فک چیست؟

این روش جزو جراحی‌هایی است که کم‌ترین میزان عوارض جانبی را ایجاد می‌کند. البته منظور عوارض تهدید کننده و خطرناک هستند. وگرنه تمام عمل‌های جراحی تهاجمی، تا مدتی بعد در زندگی بیمار اختلال ایجاد می‌کنند. عوارض طبیعی جراحی فک عبارتند از؛

  • درد:

درد به دلیل وجود زخم‌ها و جابجایی‌های انجام شده وجود دارد. ممکن است بیمار تا چند روز به سختی بتواند غذا بخورد یا صحبت کند. داروهای مسکن برای تسکین درد تجویز می‌شوند. همچنین آنتی بیوتیک‌ها نیز برای پیشگیری از عفونت و تشدید درد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  • تورم:

هر ناحیه‌ای از بدن که زخم شود یا آسیب ببیند، متورم خواهد شد. بنابراین تورم نیز جزو طبیعی‌ترین عوارض جراحی فک به شمار می‌رود. برخی از بیماران تصور می‌کنند که چهره‌ای که بلافاصله بعد از جراحی دارند، نتیجه نهایی کار است. عدم توجه آن‌ها به تورم صورتشان باعث ترس از جراحی فک و نداشتن نتیجه دلخواه می‌شود. تورم معمولا بعد از چند روز بهتر خواهد شد. اما از بین رفتن آن به صورت کامل ممکن است تا چند هفته نیز طول بکشد.

  • کبودی:

پوست ناحیه جراحی تا چند روز یا حتی چند هفته بعد از جراحی کبود است. این عارضه نیز طبیعی است و به مرور زمان خودبخود بهبود پیدا می‌کند.

دوران نقاهت جراحی فک چگونه سپری می‌شود؟

 

دوران-نقاهت-جراحی-فک

شاید چند روز ابتدایی بعد از جراحی دردناک‌ترین روزهایی باشد که تجربه می‌کنید. اما می‌توانید این درد را با مسکن مدیریت کنید. بعد از آن درد شما رفته رفته کم می‌شود و نتایج جراحی ظاهر خواهد شد. ۶ تا ۸ هفته بعد می‌توانید فرم کلی که فک شما به خود گرفته است را ببینید. نتایج نهایی نیز حدود سه ماه بعد کم کم آشکار خواهند شد. ممکن است پزشک برای ایجاد نظم در دندان‌ها، بعد از بهبود اولیه از بریس‌ و ارتودنسی استفاده کند.

انجام مراقبت‌های لازم مطابق با آنچه پزشک گفته است، به شما کمک می‌کند دوران نقاهت خود را ساده‌تر سپری کنید. مصرف خوراکی‌های نرم، بلند گذاشتن بالش‌های زیر سر و خوابیدن به صورت نیمه نشسته از مهم‌ترین اقداماتی است که باید در دوران نقاهت جراحی فک انجام دهید.

درد یا محدودیت خوراکی در دوران نقاهت به اندازه‌ای نیست که باعث ترس از جراحی فک شود. درصد بسیاری از بیمارانی که بر ترس خود غلبه کردند و این عمل را انجام داده‌اند، از نتایج کار رضایت داشته‌اند.

چرا باید بر ترس از جراحی فک غلبه کنید؟

شناختن نتایج جذاب این جراحی می‌تواند به شما در غلبه بر این ترس کمک کند.

  • قسمت پایینی صورت شما ظاهری کاملا استاندارد و متناسب پیدا می‌کند.
  • دندان‌های مرتبی خواهید داشت و لبخندتان زیباتر از قبل می‌شود.
  • می‌توانید راحت‌تر غذاها را بجوید.
  • در صورتی که اختلالات فک در خواب، تنفس و گفتار شما مشکلی ایجاد کرده باشد، از بین می‌رود.
  • ظاهر بهتر و سلامتی بیشتر باعث افزایش اعتماد به نفس شما می‌شود.

چگونه بر ترس از جراحی فک غلبه کنیم؟

 

غلبه-بر-ترس-از-جراحی-فک

تاکنون اطلاعاتی ارائه دادیم که به شما نشان می‌دهد جراحی فک روشی است که افراد بسیاری آن را تجربه کرده‌اند و مشکلی نداشته‌اند. اما پیشنهادهایی نیز برای غلبه بر این ترس داریم.

  • پیش از جراحی تمام سوالات خود را از پزشک بپرسید.
  • در روزهای پیش از جراحی روش‌های آرامش بخشی چون یوگا و مدیتیشن را امتحان کنید.
  • در مورد فرایند جراحی اطلاعات به دست آورید و به این فکر کنید که در تمام طول عمل خواب هستید.
  • هماهنگ کنید تا در روزهای بعد از عمل تنها نباشید.
  • با عوارض طبیعی عمل و داروهای بیهوشی آشنا شوید.

اگر ترس شما از جراحی فک بسیار زیاد و در حد فوبیاست، می‌توانید پیش از جراحی با روانشناس مشورت کنید.

جمع بندی

انتخاب یک پزشک مناسب برای جراحی فک اهمیت بسیاری دارد. چنین فردی هم باید جراحی را به بهترین نحو انجام دهد و هم به شما در غلبه بر ترس از جراحی فک کمک کند. پاسخگویی به تمام سوالات بیمار، ساده‌سازی روند جراحی برای او، رفتار خوب و آرامش در محیط مهم‌ترین فاکتورهایی است که ترس بیماران را از بین می‌برد.

دکتر مهدی سزاوار متخصص جراحی فک و صورت هستند. ایشان به صورت کامل با ساختار فک و قسمت پایینی صورت آشنایی دارند. بنابراین می‌توانند بهترین نتیجه را برای شما ایجاد کنند. مهارت و رفتار دوستانه دکتر سزاوار مهم‌ترین علت‌هایی است که باعث می‌شود بیماران آن‌ها هنگام جراحی ترسی نداشته باشند.

اگر با وجود اطلاعات ارائه شده در این مقاله، هنوز ترس از جراحی فک با شما همراه است، توصیه می‌کنیم با دکتر سزاوار مشورت کنید. راه‌های ارتباط آنلاین و تلفنی یا سیستم رزرو نوبت در سایت ایشان وجود دارد.

منابع

  1. https://www.medicinenet.com/is_orthognathic_surgery_painful/article.htm
۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

بهترین جراح فک، صورت و زیبایی تهران

مقالات مرتبط

زاویه سازی صورت گرد

زاویه سازی صورت گرد

زاویه سازی صورت گرد: احتمالا بارها برای شما هم پیش آمده از گرد یا تپل بودن صورت خود در عذاب باشید و خواستار یک صورت

گرفتگی فک

گرفتگی فک

گرفتگی فک: احتمالا بارها برای شما هم پیش آمده که هنگام جویدن غذا یا حرف زدن دچار فک درد شدید یا گرفتگی در ناحیه فک

هزینه بوکال صورت

هزینه بوکال فت

هزینه بوکال فت: در حال حاضر با تغییر المان‌ها و فاکتورهای زیبایی شاهد انجام بسیاری از جراحی‌های پیچیده تا جراحی‌های سرپایی در ناحیه صورت هستیم.

جرم گیری ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان یکی از چندین راه موجود برای زیباتر کردن لبخند است. البته که برخی افراد علاوه بر مشکلات مربوط به زیبایی لبخند به دلیل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *