دلایل شکستگی گونه و راهکار درمان آن

شکستگی گونه یکی از آسیب‌های صورت است که هم در ظاهر شخص و هم در سلامتی او تأثیر دارد. استخوان‌های صورت در فرآیندهایی چون تنفس، خوردن و صحبت کردن نقش دارند. بنابراین شکستگی یکی از این استخوان‌ها تمام این فرآیندها را با اختلال روبرو می‌کند. برای بازگرداندن گونه به حالت طبیعی نیز ممکن است به جراحی نیاز داشته باشید. در این مقاله شکستگی گونه را به صورت کامل مورد بررسی قرار می‌دهیم.

رزرو نوبت دکتر سزاوار

علائم شکستگی گونه چیست؟

مهم‌ترین علائم این عارضه موارد زیر هستند.

  • کاهش دید یا دو بینی به دلیل آسیب دیدن چشم.
  • کبودی و خون مردگی در داخل دهان یا روی صورت.
  • اگر گونه از ناحیه قوس شکسته باشد، فرد نمی‌تواند دهان خود را کامل باز کند.
  • معمولا در ناحیه شکستگی گونه، خون مردگی و تورم ایجاد می‌شود.
  • هنگام شکستگی ممکن است که رشته‌های عصبی آسیب ببینند. در اینصورت شما بی‌حسی و احساس گزگز شدن را در دندان‌های بالایی و بینی تجربه می‌کنید.
  • زخم‌های عمیقی که در آن استخوان گونه مشخص است.
  • خونریزی یا ترشحات بی رنگ و غیر طبیعی از زخم.

البته باید توجه داشته باشید که این مشکلات بعد از ضربه خوردن به صورت ایجاد شده باشند. افرادی که مدت زیادی (بیش از چند روز) با این نشانه‌ها درگیر بوده‌اندلزوما، شکستگی گونه ندارند. اما برای تشخیص دقیق علت باید به پزشک مراجعه کنند.

روش‌های تشخیص شکستگی گونه

استخوان گونه تقریبا نازک و دارای انحنا است. به همین دلیل احتمال شکستگی تقریبا بالایی برای آن وجود داردشکستگی اسخوان زایگوما ازشایعترین شکستگیهادرصدمات ناحیه صورت است که میتواند مشکلات عدیده یی درفانکشن وزیبایی ایجادنماید. پیش ار هرچیز معاینه ناحیه بیانگر وجود یاعدم وجود شکستگی وشدت بروز شکستگی خواهدبود که توسط متخصص جراحی فک ودهان وصورت انجام خواهدشد. تعیین میزان آسیب دیدگی پیش از انجام معاینات جزئی‌تر لازم است. چرا که در آسیب دیدگی شدید پزشک باید با مراقبت‌های ویژه‌ای معاینات لازم را انجام دهد. در صورتی که آسیب جزئی باشد، پزشک تا حدی می‌تواند صورت را لمس کند و معاینات فیزیکی را بهتر انجام دهد. بعد از آن علائم عدم تقارن صورت معاینه می‌شود. پزشک همچنین بررسی می‌کند که آیا شکستگی گونه در حرکت صورت نیز اختلال ایجاد کرده است یا خیر.

پزشک اندازه مردمک و واکنش‌های آن را ارزیابی می‌کند. همچنین آسیب‌های احتمالی به سیستم عصبی مرکزی را نیز مورد بررسی قرار می‌دهد. بیمار باید اطلاعات کاملی درباره اتفاقی که باعث شکستگی گونه او شده به پزشک ارائه دهد. همچنین اگر در گذشته نیز موارد مشابه رخ داده یا جراحی خاصی روی صورتش انجام شده، باید با پزشک در میان بگذارد.

چه مدت بعد از شکستگی گونه به پزشک مراجعه کنیم؟

لازم است بلافاصله بعد از آسیب رسیدن به گونه بیمار توسط پزشک معاینه شود. برخی از شکستگی‌ها جزئی هستند و به راحتی درمان می‌شوند. اما شکستگی‌های پیچیده ممکن است صدمات جبران ناپذیری ایجاد کنند و حتی در زیبایی ظاهری فرد نیز تأثیر بگذارند.

اعصاب و ماهیچه‌هایی که نزدیک به استخوان های صورت شما قرار دارند‌، مسئول احساسات و حرکات چشم هستند. این عضلات و اعصاب نزدیک استخوان های صورت قرار دارند. صورت نیز به مغز و سیستم عصبی مرکزی نزدیک است. بنابراین شکستگی گونه ممکن است منجر به آسیب رسیدن به اعصاب جمجمه و چشم شود. البته این موضوع به نوع و محل شکستگی بستگی دارد. شکستگی در نزدیکی گودی چشم مشکلات بینایی را نیز به دنبال خواهد داشت. بنابراین مراجعه به پزشک در کوتاه‌ترین زمان ممکن اهمیت بسیاری دارد.

همه چیز در مورد عمل زیبایی رفع گودی کاسه چشم

زیبایی هر عضو شامل فاکتورهای مختلفی است. چشم‌های درشت و نسبتا برجسته (متناسب با صورت) یکی از فاکتورهای زیبایی چهره هستند.عمل زیبایی رفع گودی کاسه چشم یکی از عمل‌هایی است که به زیبایی بیشتر چهره کمک می‌کند. گودی کاسه چشم باعث می‌شود که سن فرد بیشتر و چهره او خسته به نظر برسد. همچنین ممکن است پوست اطراف آن تیره‌تر دیده شود. به همین دلیل عمل زیبایی مربوط به این مشکل، تأثیر بسزایی در زیبایی چهره دارد.

عمل زیبایی رفع گودی کاسه چشم

روش‌های درمان شکستگی گونه

 

روش‌های-درمان-شکستگی-گونه

پزشک ممکن است داروهای تسکین دهنده درد و همچنین استروئیدهای خوراکی برای تسکین تورم تجویز کند. این داروها اولین مواردی هستند که برای درمان تجویز می‌شوند. اگر خطر عفونت نیز زیاد باشد، پزشک آنتی بیوتیک هم تجویز می‌کند.

متد درمانی به محل و میزان آسیب بستگی دارد. هدف اصلی از درمان شکستگی گونه، بازیابی ظاهر و عملکرد طبیعی مناطق آسیب دیده است. نکته مهم این است که شرایطی مانند انسداد مجاری تنفسی، مشکلات قلبی عروقی یا آسیب های مغزی و سیستم عصبی ناشی از شکستگی باید بلافاصله درمان شوند.

در چه مواردی بیمار به جراحی نیاز دارد؟

 

اگر پزشک تشخیص دهد که شکستگی عمیق وجابجایی قطعات ومشکلات عملکردی بوجود آمده امده است، درمان با جراحی را انتخاب می‌کند. این جراحی به دلیل نزدیکی به چشم و اعصاب مرکزی، یک جراحی حساس محسوب می‌شود. بنابراین شما باید به یک پزشک متخصص و باتجربه در این زمینه مراجعه کنید. چراکه یک اشتباه ساده می‌تواند جبران ناپذیر باشد.

جراحی شکستگی گونه تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود. مدت این عمل بسته به شدت شکستگی وهمراه بودن شکستگی با سایر استخوانهای صورت متغیر است.  زمان جراحی برای آسیب‌های شدید و یا شکستگی‌هایی که در نقاط حساس قرار دارند، بیشتر است.

پزشک برای قرار دادن استخوان گونه در جایگاه اصلی، برشی در دهان شما ایجاد می‌کند. برش تا اندازه‌ای که دسترسی پزشک به استخوان را فراهم کند، عمیق می‌شود. پس از آن با کمک پیچ‌ها و پلیت‌های مخصوص،‌ استخوان‌ها را به یکدیگر متصل می‌کندممکن است  به برشهای پوستی در ناحیه زیر کاسه چشم وپلک بالا برای جااندازی قطعات نیزنیاز باشد که دراغلب موارداین برشها نیاز است.پس از قراردادن پیچ وپلیتها نیاز به برداشتن بعدی نخواهد بود اما برخی از بیماران تمایل به خارج کردن آن‌ها از گونه‌هایشان دارند. این کار بعد از شش ماه امکانپذیر خواهد بود.

چه عواملی باعث شکستگی گونه می‌شود؟

 

بخش گونه استخوانی حساس و با انحنا دارد. به همین دلیل ممکن است براثر عوامل متعددی بشکند. اما مهم‌ترین عواملی که باعث شکستگی گونه شما می‌شوند، عبارت است از؛

ورزش

ورزش برای سلامتی بدن امری بسیار مهم است. اما اتفاقاتی نیز مانند شکستگی گونه ممکن است در آن پیش آید. در ورزش‌‌های حرفه‌ای و به خصوص ورزش‌های گروهی، تنش‌های شدیدی وجود دارد که ممکن است باعث آسیب دیدگی شود. برای مثال در ورزش بوکس افراد به صورت هم به طور مکرر مشت می‌زنند که در نهایت می‌تواند منجر به شکستگی گونه شود. حتی در زمین خوردن هنگام ورزش نیز احتمال آسیب رسیدن به گونه وجود دارد.

سانحه رانندگی

در تصادفات نیز صورت افراد در معرض ضربه‌های شدید قرار می‌گیرد. حتی اگر کیسه هوا باز شود، باز هم احتمال آسیب رسیدن به استخوان‌های صورت وجود دارد. معمولا در سوانح رانندگی شدید و نسبتا شدید، صورت افراد آسیب می‌بیند. یکی از شایع‌ترین آسیب‌ها در اینگونه تصادفات نیز، شکستگی گونه است.

ضربه

درگیری و نزاع، زمین خوردن، ضربه اجسام خارجی به صورت و… می‌توانند باعث شکستگی گونه شوند. در موارد نادر، هنگام درمان سایر آسیب‌های صورت ممکن است به استخوان گونه فشار وارد شود و بشکند. در هر صورت ضربه‌های شدید به صورت گونه افراد را در معرض آسیب‌های جدی قرار می‌دهند.

پیشگیری از شکستگی گونه

شکستگی استخوان‌های مختلف معمولا یک حادثه است. بنابراین هیچ راهی برای جلوگیری کامل از شکستگی استخوان گونه وجود ندارد. اما رعایت برخی از نکات به شما در پیشگیری از بروز این اتفاقات کمک می‌کند.

  • هنگام رانندگی خودرو حتما از کمربند ایمنی استفاده کنید. این نکته بسیار ساده اما حیاتی است.
  • اگر سوار بر موتور سیکلت هستید، از کلاه ایمنی و سایر وسایل محافظ استفاده کنید.
  • هنگام ورزش نیز از تجهیزات ایمنی مخصوص استفاده کنید. حرکات خطرناک را به حداقل برسانید.
  • درصورت احتمال خطر در محل کار،‌ بخصوص در معدن یا کار ساختمانی، حتما از تجهیزات ایمنی استفاده کنید.

جمع بندی

در این مقاله همه چیز را درباره شکستگی گونه بیان کردیم. همانطور که خواندید این مشکل تنها یک حادثه است که به علت‌های مختلف ایجاد می‌شود. برخی از افراد استخوان‌های حساس‌تری دارند و به همین دلیل ممکن است استخوان گونه آن‌ها سریع‌تر آسیب ببیند. در هر صورت بعد از ایجاد چنین رویدادی حتما برای درمان باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. در برخی موارد حتی ممکن است استخوان گونه بد جوش بخورد و فرم غیرطبیعی در صورت بیمار ایجاد کند.

دکتر مهدی سزاوار متخصص جراحی دهان، فک و صورت هستند. ایشان می‌توانند اقدامات مورد نیاز برای ترمیم آسیب دیدگی‌های گونه را انجام دهند. همچنین در صورت نیاز به جراحی نیز این کار را با کم‌ترین میزان عوارض جانبی و بهترین نتیجه برای بیماران خود انجام خواهند داد. برای رزرو زمان مشاوره آنلاین یا حضوری با دکتر سزاوار می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی درج شده در سایت ایشان اقدام کنید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۱ از ۵
از مجموع ۷ رای

بهترین جراح فک، صورت و زیبایی تهران

مقالات مرتبط

2 دیدگاه دربارهٔ «دلایل شکستگی گونه و راهکار درمان آن»

  1. سلام من درتصادف گونه ام شکست ازکنارابرودکتر پیچ و پلاک کرد حال ۷روزازعملم گذشته ورم صورت ودرددارم دکترم گفت حداقل ۳هفته این درد ورم راداری یک سری مسکن داده اما افاقه نمیکند حالا نظر شما چیست بااین درد چه کنن

    1. دکتر مهدی سزاوار

      سلام. در این موارد باید حتما به پژشکی که جراحی کردن و در جریان پرونده هستند موارد رو اطلاع بدید. به این شکل و بدون بررسی کامل نمیشه چیزی گفت.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *