پیوند استخوان در ایمپلنت یکی از مراحل قبل از انجام ایمپلنت دندان است که برای برخی از بیماران توصیه میشود. ایمپلنت دندان جایگزین مخصوص دندان هستند که با جراحی در استخوان فک قرار میگیرند. به این ترتیب، شما به ساختار استخوانی سالم کافی نیاز دارید تا به درستی از آنها حمایت کنید. اولین سوال در مورد ایمپلنت دندان این است که آیا قبل از نصب ایمپلنت بیمار نیاز به پیوند استخوان دارد یا خیر. پیوند استخوان قبل از جراحی ایمپلنت دندان، باعث میشود استخوان زیر بافت لثه برای کاشت موفقیت آمیز ایمپلنت دندان تقویت شود. بنابراین اگر فردی هستید که دندانهای خود را از دست دادهاید، در گذشته از بیماری پریودنتال رنج میبردید یا جراح دهان شما در حال برنامهریزی برای کشیدن دندان است، ممکن است استخوان محل جراحی نسبتاً ضعیف باشد. خوشبختانه، افزایش برجستگی میتواند جراحی ایمپلنت را ممکن کند. در ادامه این نوشتار در مورد پیوند استخوان در ایمپلنت اطلاعات بیشتری را در اختیارتان قرار میدهیم:
پیوند استخوان در ایمپلنت چیست؟
پیوند استخوان در ایمپلنت یک روش جراحی است که با استفاده از مواد طبیعی یا مصنوعی به استخوان فک حجم میدهد. هنگامی که استخوانهای طبیعی شروع به ادغام با فک میکنند، تراکم، عرض و ارتفاع را به محل ایمپلنت اضافه میکنند. همانطور که بدن شما مواد پیوند استخوان را میپذیرد، سلامت بافت استخوان طبیعی شما در آن محل بهبود مییابد. این فرآیند نه تنها برای گذاشتن ریشه دندان مصنوعی مهم است، بلکه برای حفظ دندانهای طبیعی مجاور پس از کشیدن دندان نیز ضروری است. اشکال مختلفی از مواد پیوند استخوان وجود دارد.. بهترین ماده پیوند استخوان برای جراحی ایمپلنت دندانی توسط دندانپزشک یا جراح فک انتخاب میشود.
پیوند استخوان چگونه کار میکند؟
به طور خلاصه، پیوند استخوان در ایمپلنت، استخوان فک را تقویت میکند. هنگام انجام پیوند استخوان دندان، مواد پیوند شده یا مصنوعی مستقیماً در کنار استخوان آلوئول قرار میگیرد، که همان چیزی است که از ریشه دندان (یا در این مورد، ایمپلنتهای دندانی) پشتیبانی میکند. روش پیوند استخوان در ایمپلنت فوری نیست. هر پیوند استخوانی به زمان نیاز دارد تا با بدن یکپارچه شود. ممکن است چند ماه یا بیشتر طول بکشد تا پیوند استخوان دندان برای انجام عمل ایمپلنت دندان آماده شود. از آنجایی که بافت استخوانی سالم با پیوند ادغام میشود و جایگزین استخوان از دست رفته میشود، اساساً از دست دادن استخوان آلوئولی را متوقف میکند تا بتوان یک دندان مصنوعی در کنار دندانهای طبیعی شما نصب کرد.
حتی با از دست دادن تراکم استخوان، پیوند استخوان در ایمپلنت میتواند فردی را که واجد شرایط ایمپلنت دندان نیست، به فرد دارای شرایط مناسب برای ایمپلنت تبدیل کند.
چه کسی به پیوند استخوان در ایمپلنت نیاز دارد؟
در اینجا برخی از رایج ترین شرایطی که در آن پیوند استخوان در ایمپلنت مورد نیاز است آورده شده است:
- در حین لیفت سینوس: ایمپلنتهای دندانی به اندازه یک ریشه دندان طبیعی فضا اشغال میکنند. بنابراین، اگر دندان بالایی درست زیر سینوسهای بینی باشد، باید مطمئن شد که پوشش سینوس به اندازه کافی برای نصب ایمپلنت بلند شده است. لیفت سینوس با مواد پیوند استخوان فضای ایمن کافی برای کاشت ایمپلنت در داخل فک ایجاد میکند. پیوند استخوان دندان تقریباً همیشه برای این نوع خاص از جراحی دهان و فک و صورت مورد نیاز است.
- در حین یا بعد از کشیدن دندان: دندان کشیده شده یا از دست رفته یک فضای خالی باز در داخل فک ایجاد میکند که میتواند باعث شود استخوان اطراف جذب شود (کوچک شود) و بافتهای نرم تغییر کند. پیوند سوکت یا حفاظ سوکت جایی است که پس از برداشتن دندان توسط متخصص دندانپزشکی، استخوان داخل حفره را دوباره ایجاد می کنیم.
- بهبودی از بیماری پریودنتال: حتی اگر برای کاشت ایمپلنت دندان برنامه ریزی نمیکنید، اگر بافت لثه شما قبلاً به پریودنتیت آلوده شده باشد، ممکن است نیاز به پیوند استخوان داشته باشید. از آنجایی که عفونتهای لثه استخوان تشکیلدهنده برآمدگی آلوئول شما را از بین میبرند، پیوند استخوان در ایمپلنت مورد نیاز خواهد بود.
- برای حمایت از دندانهای کناری: پیوند بافت استخوانی سالم در طول عمل پیوند استخوان به تقویت تکیهگاه دندانهای کنار آن ناحیه کمک میکند. از آنجایی که از دست دادن استخوان معمولاً با گذشت زمان پیشرفت میکند، پیوند استخوان در ایمپلنت باعث توقف یا به تعویق افتادن از دست رفتن استخوان میشود.
- اگر واجد شرایط ایمپلنتهای دندانی نیستید (به دلیل از دست دادن استخوان): در سالهای گذشته برای برخی افراد انجام ایمپلنت دندان به دلیل نبود یافت کافی استخوان غیر ممکن بود، اما یک روش پیوند استخوان میتواند این شرایط را تغییر دهد. کار با یک دندانپزشک باتجربه ایمپلنت و انجام این جراحی کم تهاجمی فک و صورت قبل از نصب ایمپلنت دندان میتواند درهای فرصت را به روی افراد بیشتری نسبت به قبل باز کند.
چرا از دست دادن دندان باعث از دست دادن استخوان میشود؟
استخوانهای آلوئولی از دندانهای شما حمایت میکنند و آنها را نگه می دارند. بدون دندان در آن فضا، رگهای خونی و استخوان بلافاصله در آن ناحیه به عقب منقبض میشوند. برخی از تحریکات ناشی از گاز گرفتن و جویدن باعث میشود که استخوان لثه دچار تحلیل شود، از این رو قرار دادن ایمپلنت برای این دست افراد امری غیر ممکن میشود و در صورت انجام ین جراحی به پیوند استخوان در ایمپلنت نیاز پیدا میکنند.
مزایای دریافت پیوند استخوان در ایمپلنت
دریافت پیوند استخوان دندان دارای مزایای متعددی است که دندانپزشک شما را قبل از انجام هر عمل جراحی با شما در میان میگذارد. برخی از مزایای کلیدی عبارتند از:
ایمپلنت دندان را امکان پذیر میکند: بدون پیوند استخوان دندان، استخوان طبیعی شما ممکن است به اندازه کافی قوی نباشد که از ایمپلنت دندان پشتیبانی کند.
جایگزین گزینههای درمانی دیگر میشود: بسیاری از دندانپزشکان ایمپلنتهای دندانی را به جای درمانهای جایگزین مانند بریج و پروتز توصیه میکنند، زیرا به نگهداری بیشتری نیاز دارند و میتوانند دوام کمتری داشته باشند. پیوند استخوان به اطمینان از امکان پذیر بودن گزینه ترجیحی – ایمپلنت – کمک میکند.
اطمینان از دوام ایمپلنتها در زمان آزمایش: یکی از مزایای ایمپلنتهای دندانی این است که دوام و ماندگاری طولانی دارند و این تا حد زیادی به لطف ریشه قوی در استخوان فک است.
هزینه پیوند استخوان دندان چقدر است؟
هزینه پیوند استخوان دندان بسته به نیاز شما میتواند بسیار متفاوت باشد. پیوند استخوان کوچک را میتوان همزمان با ایمپلنت دندان تکمیل کرد که دیر در این صورت کمک میکند تا هزینه (و زمان بازیابی) به حداقل برسد.
در نتیجه یک پیوند استخوان بزرگ به یک جراحی جداگانه نیاز دارد که به هزینه آن میافزاید و زمان بهبودی بسیار بیشتری را میطلبد.
به خاطر داشته باشید، ممکن است اسکنها، داروها و قرارهای ملاقات اضافی نیز وجود داشته باشد که به هزینه کلی اضافه میکند. بهترین گزینه این است که با متخصص دندانپزشک خود صحبت کنید تا تخمین بهتری برای سلامت دهان و دندان خود داشته باشید.
تشریح مراحل انجام ایمپلنت دندان به طور ساده
- کل ناحیه با بیحسی موضعی بیحس میشود
- جراح شما برشی در لثه ایجاد میکند تا استخوان فک نمایان شود
- منطقه مورد نظر را تمیز خواهد کرد
- پیوند استخوان را متصل میکنند
- این پیوند ممکن است توسط یک غشای محافظ پوشانده شود
- در برخی موارد، جراح شما ایمپلنت دندان را در این مرحله در محل قرار میدهد
ممکن است برای چند روز انتظار تورم و ناراحتی داشته باشید که قابل کنترل است.
سوالات متداول در مورد پیوند استخوان در ایمپلنت
آیا انجام پیوند استخوان در ایمپلنت دردناک است؟
پیوند استخوان در ایمپلنت در حین عمل دردناک نیست، زیرا شما یک بیحس کننده موضعی خواهید داشت. اما روزهای بعد از عمل جراحی میتواند ناراحت کننده باشد، زیرا برشها بهبود مییابند، اما شما باید بتوانید این ناراحتی را با داروهای مسکن بدون نسخه کنترل کنید.
چه زمانی پیوند استخوان در ایمپلنت دندان ضروری است؟
پیوند استخوان دندان ممکن است برای افزایش استحکام به استخوان فک شما ضروری باشد تا دندانپزشک شما بتواند ایمپلنت دندانی را در محل قرار دهد. ایمپلنتهای دندانی برای ماندگاری و استحکام به استخوانهای محکم و سالم نیاز دارند، اما از آنجایی که در استخوان فک کاشته میشوند، اگر استخوان فک شما ضعیف یا کوچک شده باشد، ممکن است نیاز به پیوند باشد که میتواند از طریق بیماری، عفونت یا آسیب رخ دهد و دندانپزشک شما میتواند به شما بگوید که آیا پیوند برای ایمپلنت دندان شما ضروری است یا خیر.
بهبودی پس از پیوند استخوان در ایمپلنت چقدر طول میکشد؟
زمان بازیابی پیوند استخوان تا حد زیادی به جزئی یا بزرگ بودن درمان بستگی دارد. یک پیوند استخوان جزئی ممکن است فقط چند هفته طول بکشد تا بهبود یابد، در حالی که یک جراحی پیوند استخوان بزرگ ممکن است کمی بیشتر طول بکشد.
ممکن است بین سه تا نه ماه طول بکشد تا استخوان شما به خوبی به پیوند بخورد تا از ایمپلنت دندان پشتیبانی کند. این بستگی به این دارد که پیوند چقدر جزئی یا بزرگ بوده و از کدام ماده استفاده شده است (مانند استخوان واقعی یا مصنوعی).
یادداشت پایانی
در این مطلب تلاش کردیم در مورد پیوند استخوان در ایمپلنت نکاتی را ارائه دهیم. در صورتی که علائم یاد شده را تجربه کردید حتما به جراح فک و صورت مراجعه کنید. شما میتوانید برای انجام خدمات دندانپزشکی به مطب دکتر مهدی سزاوار متخصص جراحی فک، صورت و زیبایی به نشانی میدان ونک، خ گاندی شمالی، ک صانعی شرقی، پلاک ۷، واحد ۲ مراجعه کنید و یا برای رزرو وقت و یا پرسش در خصوص انواع جراحی فک و صورت و ایمپلنت دندان به صفحه اینستاگرام دکتر سزاوار به آدرس @drsezavaromfs مراجعه کرده و یا از طریق تلفن تماس ۰۲۱۸۸۷۸۴۱۷۲ – ۰۲۱۸۸۷۸۴۹۶۷ و شماره واتساپ ۰۹۰۲۲۵۴۲۴۴۸ با مطب ارتباط برقرار کنید.
