هر نکته که باید راجع به عمل پولیپ بینی بدانید هزینه عمل پولیپ بینی چقدر است؟

عمل پولیپ بینی، این نام ممکن است برای شما خیلی آشنا باشد. شاید اکثر افرادی را که می شناسید، دلیل جراحی بینی خود را پولیپ بینی ذکر می کنند. اما به راستی پولیپ بینی چیست؟ تا چه حد در شکل ظاهری بینی می تواند تاثیر گذار باشد؟ آیا علاوه بر شکل ظاهری بینی می تواند بر عملکرد آن تاثیر بگذارد و با مشکلات تنفسی نیز همراه  باشد؟ اینها همه سوالاتی هستند که ممکن است هنگام شنیدن نام پولیپ در ذهن شما نقش ببندند. 

 پولیپ در واقع نوعی تورم یا التهاب است که در پوشش مجرای بینی و سینوس ها دیده می شود. اگر فرد از سینوزیت مزمن رنج ببرد به احتمال زیاد دچار پولیپ بینی خواهد شد. این توده های نرم تا زمانی که کوچک هستند، مشکلی به وجود نمی آورند، اما بزرگ شدن آنها می‌ تواند مجاری بینی و سینوس ها را مسدود کرده و مشکلات متعددی از جمله آبریزش بینی، گرفتگی، کاهش حس بویایی، از دست دادن حس چشایی، درد در پیشانی و صورت، خروپف، خونریزی‌ های مدام از بینی به همراه داشته باشد. در صورت مشاهده هر یک از این علائم باید جهت درمان پولیپ بینی به پزشک مراجعه نمود. در صورتی که این مشکل حاد باشد و تنفس شما را با مشکل مواجه کند، به احتمال زیاد پزشک عمل پولیپ بینی را توصیه خواهد کرد. اگر شما یا نزدیکانتان هم از این مشکل رنج می برید، با ادامه مقاله زیر همراه باشید. در این مقاله هرآنچه که باید در مورد علایم، چگونگی جراحی، درمان و هزینه عمل پولیپ بینی بدانید، آورده شده است.

درخواست مشاوره تخصصی

برای مشاوره تخصصی با خانم دکتر حاجی بگلو فرم زیر را تکمیل نمایید.

عمل پولیپ بینی

در این مقاله یاد خواهیم گرفت:

عمل پولیپ بینی  در چه صورتو برای چه افرادی انجام می شود؟ 

درمان پولیپ بینی چگونه است؟ 

عمل پولیپ بینی چگونه انجام می شود؟

مراقبت های بعد از عمل پولیپ بینی 

هزینه عمل پولیپ بینی چقدر است؟

عمل پولیپ بینی در چه صورت و برای چه افرادی انجام می شود؟

پولیپ بینی می تواند در هر دو سمت بینی مشاهده شود. آلرژی و عفونت از مهمترین دلایل بروز این مشکل هستند. در تحقیقات انجام شده روی بافت پولیپ، مقدار زیادی ائوزینوفیل های و گلبول های سفید خون مرتبط با عفونت ها مشاهده شده است. بر همین اساس پزشکان، واکنش های آلرژیک و ابتلا به بیماری های ویروسی را مهم ترین علت ایجاد توده های پر مایع می دانند که به مرور تبدیل به پولیپ خواهند شد. البته علاوه بر ابتلا به عفونت و آلرژی ایجاد اختلال و مشکل در سیستم ایمنی یا حساسیت به داروی خاص نیز می توانند در تشکیل پولیپ بینی نقش داشته باشند. میزان اثرگذاری آنها بر عملکرد های تنفسی فرد با توجه به اندازه توده متفاوت است. همه این توده ها به جراحی نیاز ندارند. برخی از آنها به راحتی از طریق دارو و مراقبت های ساده درمان پذیر هستند، اما رهایی از مشکلات ایجاد شده توسط توده های بزرگ تر به این آسانی نیست است و در موارد حاد نیاز به عمل جراحی دارد. در واقع زمانی عمل پولیپ بینی توسط پزشک تجویز می‌ شود که بیمار شرایط زیر را داشته باشد:

  • اگر فرد از آسم و دیگر مشکلات تنفسی رنج ببرد و وجود این توده های کوچک باعث شود تا شرایط پزشکی و سلامتی او به خطر بیفتد.
  • پولیپ درافرادی که دچار آپنه انسدادی خواب هستند، می تواند یک شرایط بالقوه خطرناک باشد و باعث توقف در تنفس هنگام خواب شود. در صورت عدم درمان، این مشکل می‌ تواند باعث خفگی هنگام خواب شود.
  • برای افرادی که از عفونت های سینوسی رنج می برند، نیز عمل پولیپ بینی تجویز می شود، زیرا این عارضه می تواند عفونت های سینوسی را تشدید کرده یا احتمال عود مجدد آنها را افزایش دهد.
  • افرادی که دچار کاهش حس بویایی شده‌اند و حتی حس چشایی آنها نیز بر اثر وجود پولیپ دچار مشکل شده، باید برای این جراحی اقدام کنند.
  • در موارد حاد و جدی سینوزیت های قارچی یا فیبروکیستیک که باعث ایجاد پولیپ بینی شده اند، می توانند دوبینی ایجاد کرده و بینایی فرد را تحت تاثیر قرار دهند. از همین رو این افراد نیز کاندیدای خوبی برای جراحی این توده ها هستند.
پولیپ بینی

درمان پولیپ بینی

پس از تشخیص و ارزیابی دقیق پولیپ از طریق آندوسکوپی ، درمان پولیپ بینی آغاز می شود. از طریق آندوسکوپی پزشک می تواند وضعیت حفره های داخلی بینی را با دقت و جزئیات بیشتری بررسی کند و علت دقیق پولیپ را تشخیص دهد.  پزشکان در ابتدا قبل از اقدام به عمل پولیپ بینی از طریق داروها سعی در درمان این توده های کوچک یا بزرگ می کنند. داروهای تجویز شده جهت درمان این شرایط شامل موارد زیر هستند:

 

1. اسپری پولیپ بینی یا کورتیکواستروئیدهای بینی:

اولین راهکار پزشک جهت از بین بردن یا کاهش اندازه این توده های نرم، استفاده از انواع اسپری بینی کورتیکواستروئیدی مانند فلوتیکازون، تریامسینولون، مومتازون، بودزوناید و بکلومتازون است. این اسپری ها ضد التهاب و تورم هستند. 

2. داروهای ضد التهابی خوراکی و تزریقی:

درمان پولیپ بینی در شرایطی که اسپری کارساز نباشد، از طریق کورتیکواستروئیدها خوراکی یا تزریقی خواهد بود. استفاده از این نوع داروها به شکل خوراکی باید با احتیاط زیادی انجام شوند، زیرا مصرف طولانی مدت آنها عوارض جدی مانند زخم معده، اختلال در عملکرد غدد فوق کلیوی، پوکی استخوان، افزایش فشار خون، قند خون، افسردگی و… به همراه خواهد داشت. 

3. دارو دوپیلوماب:

این یک نوعی آنتی بادی مونوکلونال است که جهت از بین بردن التهاب و ورم به خصوص برای بیماران مبتلا به آسم تجویز می شود. پزشکان از این دارو جهت درمان پولیپ بینی نیز استفاده می کنند. استفاده از این دارو برای افرادی که بیماری‌ های عفونی خاص دارند و زنان باردار به هیچ وجه توصیه نمی شود. 

در کنار داروهای ذکر شده برای درمان پولیپ بینی، پزشکان انواع آنتی بیوتیک ها، آنتی هیستامین ها و دیگر داروهای ضد التهابی را جهت کاهش تورم این توده ها در مجاری بینی و سینوس ها تجویز می نمایند. 

نکته مهم:

هیچ کدام از این داروها نباید بدون مجوز پزشک مصرف شوند تشخیص دوز میزان استفاده و افزایش مقدار آسپرین همگی باید تحت نظر پزشک باشد تا فرد از عوارض و خطرات مرتبط به این داروها در امان باشد.

آناتومی پولیپ بینی

عمل پولیپ بینی چگونه انجام می شود؟

اگر درمان دارویی جهت از بین بردن و کوچک کردن پولیپ بینی موثر نباشد، پزشک اقدام به عمل پولیپ بینی می نماید. عمل پولیپ بینی که با نام پولیپتوکومی در علم پزشکی معروف است، توسط جراح گوش و حلق و بینی یا جراح فک و صورت انجام می شود. هدف از این نوع جراحی خارج کردن این توده های غیرسرطانی قهوه ای رنگ در جلو یا پشت بینی است. نوع روشی که برای جراحی به کار می رود، بسته به محل قرارگیری توده واندازه آن بستگی دارد. دو روش کلی جهت درمان پولیپ بینی به کار می روند:

1. جراحی آندوسکوپی بینی

 بهترین روشی که جهت حذف و رفع مشکلات مربوط به سینوس ها استفاده می شود، جراحی آندوسکوپی بینی است که از طریق آن می توان پولیپ ها و حتی مشکلات سینوسی که در نهایت به التهاب و ایجاد پولیپ منجر می شوند را درمان نمود. در روش جراحی آندوسکوپی، پزشک با استفاده از وسیله پزشکی به نام آندوسکوپ حفره های سینوسی داخل بینی را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهد. آندوسکوپ در واقع یک لوله کوچک دارای لنز جهت بزرگنمایی است که وارد سوراخ های بینی شده و به جراح این امکان را می دهد تا راحت تر بتواند پولیپ ها، عفونت ها و سایر موادی که خروج مایعات را از سینوس ها مسدود می کنند، مشاهده نماید. پس از آن پزشک جراح سعی می‌ کند تا منافذی که از سینوس ها به مجاری بینی منتهی می شوند را باز یا بزرگ تر نماید. از این طریق می توان از تجمع مخاط در مجاری و تشکیل مجدد پولیپ جلوگیری نمود. عمل پولیپ بینی از طریق جراحی آندوسکوپی به صورت سرپایی انجام می شود. جراحی آندوسکوپی بینی بدون بی هوشی و در برخی مواقع حتی حتی بی حسی موضعی انجام می شود.

اگر قصد دارید راجع به آندوسکوپی بینی کامل مطالعه کنید اینجا کلیک کنید. 

مشاهده پولیپ بینی

2. بالون سینوپلاستی

بالون سینوپلاستی تکنیک دیگری است که جهت رفع پولیپ و عفونت های مکرر سینوس توسط پزشک گوش و حلق و بینی انجام می شود. درمان پولیپ بینی از این طریق زمانی توصیه می‌ شود که درمان‌ های دارویی اثرگذار نباشند. این نوع درمان نیز یک روش غیر تهاجمی است که جراح از طریق یک کتتر بادکنکی کوچک یک میلی متری به داخل سوراخ های بینی به تخلیه و تصفیه سینوس ها کمک می کند. روش کار این وسیله به این صورت است که بعد از ورود به داخل مجاری بینی کتتر یا همان بالن کوچک تا 4 میلی متر باز می شود و پس از گذشت چند ثانیه خارج می شود. این باعث می‌شود تا سینوس ها بتوانند فضای کافی برای تهویه و خروج عفونت داشته باشند. 

آیا انجام عمل پولیپ همزمان با عمل زیبایی بینی امکان پذیر است؟

این سوال بسیاری از مراجعه کنندگان است. آنها می خواهند بدانند که آیا رفع و حذف پولیپ می تواند باعث خوش فرم شدن ظاهر بینی آنها شود یا این نیز به جراحی دیگری نیاز دارد. شاید علت این نگرانی و دغدغه این است که پولیپ‌های داخل بینی باعث پهن نشان دادن ظاهر کلی بینی می‌شوند. این به ویژه برای افرادی که دارای بینی گوشتی هستند، ناخوشایند به نظر می رسد. اما خبر خوب این است که می توان عمل پولیپ بینی را همزمان با رینوپلاستی انجام داد تا بیمار علاوه بر درمان مشکلات ناشی از این توده های کوچک و بزرگ بتوانند ظاهر بینی خود را اصلاح کند.

مراقبت های بعد از عمل پولیپ بینی

عمل پولیپ بینی به هر کدام از روش های ذکر شده که انجام شود، برای رسیدن به نتیجه دلخواه باید مراقبت های اصولی بعد جراحی پولیپ بینی مورد توجه قرار گیرند تا نتایج جراحی کاملاً رضایت بخش و موفقیت آمیز باشند. اقدامات مراقبتی به شرح زیر است:

  • از قرار گرفتن در مناطق آلوده، پر گرد و غبار و محیط هایی که حاوی مواد آلرژی زا هستند، اجتناب نمایید.
  • حداقل به مدت ۱۴ روز مجاز به مصرف دخانیات و سیگار نیستید، زیرا مصرف سیگار می تواند رگ های بینی را تنگ تر نموده و جریان خون را با مشکل مواجه نماید. این در نهایت منجر به کند شدن روند بهبودی و درمان خواهد شد.
  • از انجام فعالیت ها و تمرینات ورزشی که به بینی فشار وارد می کنند، اجتناب نمایید. خم کردن سر و بلند کردن وزنه می توانند موجب خونریزی بینی شوند. 
  • بعد از عمل پولیپ بینی از سرم شستشو استفاده کنید. این باعث می شود تا از ایجاد لخته های خونی و خشک شدن دیواره های بینی جلوگیری شود، زیرا پوسته پوسته شدن و خشک شدن دیواره ها، به مرور باعث ایجاد زخم و خونریزی خواهد شد.
  • مسکن ها و داروهای تجویز شده توسط پزشک را به موقع مصرف نمایید.
  • هنگام خوابیدن سر خود را بالاتر از بدن قرار دهید. برای به این منظور می توانید دو یا سه بالش را روی هم قرار دهید.
  • کمپرس سرد یا یخ را فراموش نکنید. استفاده از کمپرس سرد باعث کاهش کبودی و جلوگیری از خونریزی خواهد شد. برای این منظور می توانید مقداری یخ را درون حوله قرارداده و اطراف بینی به مدت چند دقیقه بمالید.
  • حداقل به مدت دو هفته از رفتن به سونا و دوش آب گرم خودداری کنید.

هزینه عمل پولیپ بینی چقدر است؟

این سوالی است که اکثر افرادی که از پولیپ بینی رنج می برند پس از مراجعه برای درمان از پزشک خود می پرسند. در پاسخ به این سوال باید گفت، بیان دقیق هزینه عمل پولیپ بینی امکان پذیر نیست، زیرا هزینه جراحی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. از جمله مهم ترین عوامل تاثیر گذار در هزینه عمل پولیپ بینی به شرح زیر است:

  • میزان و اندازه توده ها
  • نوع کلینیک و مرکز درمانی (خصوصی یا دولتی)
  • وضعیت بیمه درمانی
  • مکان جغرافیایی برای انجام عمل پولیپ بینی
  • مهارت، تجربه و تخصص پزشک
  • نوع روش و تکنیک مورد استفاده

درخواست مشاوره رایگان

برای مشاوره  تخصصی توسط خانم دکتر حاجی بگلو فرم زیر را تکمیل کنید.

فراموش نکنید، آنچه که بیشتر از هزینه عمل پولیپ بینی اهمیت دارد، انجام جراحی توسط یک پزشک حرفه ای و کاربلد مانند خانم دکتر شیما حاجی بگلو است تا درمان و بهبودی در بهترین حالت برای شما محقق شود. جهت دریافت نوبت و مشاوره با خانم دکتر می توانید از طریق شماره تلفن ۰۹۰۴۶۳۷۶۳۴۸  در واتس آپ هماهنگ نمایید.

منبع:

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/nasal-polyps/symptoms-causes/syc-20351888

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/15250-nasal-polyps

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/nasal-polyps/diagnosis-treatment/drc-20351894nv

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *