پیوند لثه مصنوعی | روش جراحی ، درمان + مدت زمان ترمیم

پیوند لثه

بسیاری از مواقع جهت درمان‌های دندانپزشکی لازم است که بافت لثه جراحی و با پیوند لثه مصنوعی ترمیم و بازسازی شود. البته پیوند لثه باید حتما با صلاحدید پزشک باشد.

بازسازی و ترمیم بافت لثه به منظور درمان تنها با عمل پیوند لثه امکانپذیر است. پیوند لثه در کلینیک‌های دندانپزشکی و با روش‌های مختلفی انجام می‌شود که هر روش بسته به شرایط بیمار متفاوت بوده و به ترمیم بافت لثه کمک می‌کند.

پیوند لثه چیست؟

پیوند لثه چبیت؟

پیوند لثه یا پیوند لثه‌ای یک روش جراحی است که در آن بافت‌های لثه از یک منطقه از دهان به منطقه‌ای دیگر با بهره از روش‌های مختلف انتقال داده می‌شوند. پیوند لثه معمولاً برای تقویت یا ترمیم لثه‌های آسیب‌دیده یا کاهش دادن عوارض ناشی از بیماری‌های لثه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زمانی که لثه‌ها به دلیل بیماری‌های لثه، ترمیم ناکافی پس از جراحی یا دیگر عوامل، آسیب می‌بینند، ممکن است نیاز به پیوند و جراحی لثه وجود داشته باشد. در این روش، جراح ابتدا بافت لثه را از یک منطقه سالم از دهان برمی‌دارد و سپس آن را به منطقه‌ای که نیاز به ترمیم دارد، منتقل می‌کند.

این فرایند می‌تواند به تقویت ساختارهای لثه، کاهش حساسیت لثه، بهبود ظاهر لثه، و ترمیم فاصله‌های بین دندان‌ها کمک کند. پیوند لثه یک روش تخصصی است که توسط جراحان دندانپزشکی اجرا می‌شود و نیاز به مهارت و دانش تخصصی دارد. همچنین، پس از عمل پیوند، مراقبت‌های دقیق و به موقع از طرف بیمار نیز مهم است تا فرآیند بهبودی به خوبی صورت پذیرد.

فرآیند و نحوه انجام پیوند و جراحی لثه مصنوعی

برای انجام و انتخاب بهترین روش جهت پیوند لثه مصنوعی قبل از هر چیزی باید به پزشک مراجعه کنید تا وی پس از بررسی وضعیت لثه بهترین روش را به شما پیشنهاد کند. برای بررسی بیشتر، پزشک حتما به شما پیشنهاد می‌کند تا از لثه خود عکسبرداری انجام دهید.

پس از مشاهده عکس و همچنین معاینه وضعیت لثه، بهترین گزینه را جهت انجام پیوند لثه مصنوعی انتخاب می‌کند. به طور کلی چند روش برای پیوند و جراحی لثه مصنوعی وجود دارد که برخی از آنها عبارت است از:

پیوند لثه از کام

گاها به دلیل پسروی، عقب‌نشینی یا تحلیل لثه شما نیاز به پیوند لثه از کام خواهید داشت. در این حالت پزشک متخصص بافت همبند مورد نظر را از قسمت کام برمی‌دارد و در ناحیه مورد نظر (قسمت پسروی کرده یا تحلیل رفته) پیوند می‌زند. مقدار بافت همبند برداشته شده از کام بستگی به میزان پسروی لثه دارد. بنابراین این مقدار باید پس از معاینه توسط پزشک تشخیص داده شود.

پیوند لثه با لیزر

همانطور که می‌دانید دنیای پزشکی و دندانپزشکی پا به پای پیشرفت علم و تکنولوژی در حال رشد است. به همین منظور روش‌های ساده‌تر جهت پیوند و جراحی لثه نیز ابداع شده که بیماران با صلاحدید پزشک نیز می‌توانند از آنها بهره بگیرند.

 این روش‌ کمترین عارضه را دارد. در حقیقت با بهره از لیزر می‌توانید یک جراحی غیرتهاجمی و ساده‌تری را تجربه کنید. یکی از بهترین روش‌، پیوند با لیزر است. چرا که در این روش سرعت درمان بالا و میزان خونریزی و عارضه کم و دوره نقاهت کوتاه‌تر است. در نتیجه این امر فرد پس از انجام پیوند لثه مصنوعی دچار ضعف سیستم ایمنی نخواهد شد.

یکی از مزیت‌های بزرگ پیوند لثه با لیزر کاهش عوارضی نظیر خونریزی و عفونت است. یکی از اهداف جراحی لثه با لیزر، برداشتن بافت لثه اضافی بر روی دندان‌ها است.

یکی از کاربردهای این روش هم سطح کردن لثه پس از انجام ارتودنسی است. چنانچه پس از انجام ارتودنسی اختلاف ارتفاع لثه سبب شد که زیبایی طرح لبخند خود را از دست بدهید، با کمک پیوند با لیزر می‌توانید ارتفاع لثه‌های از دست رفته را مجدد به دست بیاورید.

پیوند لثه مصنوعی

پیوند لثه مصنوعی

گاها براساس شرایط بیمار، پزشک مجبور است که از پیوند لثه مصنوعی بهره بگیرد. در برخی شرایط به دلیل واکنش‌های سیستم ایمنی بدن یا عدم مراقبت‌ صحیح از لثه‌ها، پزشک مجبور به انجام پیوند لثه مصنوعی می‌شود. در این روش متخصص باید بافت پیوندی را به صورت مصنوعی تهیه و به لثه بیمار پیوند بزند.

اما شاید این سوال برای شما هم به وجود بیاید که بافت مصنوعی از چه چیزی تهیه می‌شود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بافت مصنوعی در روش پیوند لثه مصنوعی ممکن است از پوست انسان یا پوست خوک باشد. البته با توجه به عدم حلال بودن پوست و گوشت خوک، در ایران لثه‌های مصنوعی همگی از پوست انسان ساخته می‌شوند.

در حقیقت در این روش پوست انسان براساس برخی فرآیند مختلف به یک داربست کلاژنی تبدیل می‌شود که این داربست آماده پیوند خواهد بود. پس از پیوند لثه مصنوعی بلافاصله لثه جدید شروع به ساخته شدن می‌کند.

پیوند لثه از خون PRF

در حال حاضر یکی از روش‌های ایمن و اثربخش جهت پیوند لثه، پیوند لثه از خون PRF است. این روش جهت جلوگیری و برطرف کردن مشکل تحلیل رفت لثه‌ها بسیار کاربردی و شناخته شده است.

برای انجام این روش ابتدا باید متخصص یک نمونه خون از بدن شخص بیمار تهیه کند و در دستگاه سانتریفیوژ خالص‌سازی نماید تا بافت فیبری غنی از پروتئین به بدست بیاید. بافت به دست آمده سرشار از فاکتورهای رشد بوده که به بازسازی سریع لثه‌ها کمک می‌کند. پس از تزریق بافت به لثه، شما در مدت زمان کوتاه بازسازی لثه را مشاهده خواهید کرد.

مزایای انجام پیوند و جراحی لثه

همانطور که در بالا مطالعه کردید، روش‌های مختلفی جهت انجام پیوند لثه وجود دارد که بیمار می‌تواند تحت درمان، لثه تحلیل رفته خود را بازسازی نماید. اما مزیت‌های دیگر انجام این عمل چیست؟ برخی از مزیت‌ عبارت است از:

  • افزایش استحکام لثه: در این حالت پس از پیوند لثه می‌تواند از دندان بهترین حمایت را داشته باشد.
  • جلوگیری از تحلیل لثه در برابر دندان‌ها
  • سبب کاهش حساسیت فرد به گرما و سرما می‌شود.
  • افزایش و بهبود زیبایی لبخند
  • جلوگیری از تحلیل استخوان

مراقبت‌های بعد از پیوند لثه

برای داشتن یک پیوند موفق حتما باید دستورالعمل‌ها و توصیه‌های پزشک را گام به گام پیش ببرید. به عبارتی داشتن یک پیوند موفق در گرو انجام مراقبت‌های بعد از پیوند لثه است. برخی از مراقبت‌های عمومی که بعد از جراحی باید آنها را جدی بگیرید عبارت است از:

  • از مصرف دهانشویه در روز اول خودداری کنید.
  • استراحت را در روزهای ابتدایی فراموش نکنید.
  • تا زمانی که پزشک مجوز مسواک زدن به شما نداده است به هیچ عنوان از مسواک نباید استفاده کنید.
  • از خوردن غذاهای گرم پرهیز کنید.
  • آب دهانتان را تا حد ممکن از دهان خارج کنید.
  • داروهای مسکن و آنتی‌بیوتیک‌ها را سرساعت مصرف نمایید.
  • در روزهای ابتدا از غذایی بسیار نرم و خنک بهره بگیرید و کمپرس آب سرد را فراموش نکنید.
  • از روز دوم به بعد مجاز به مصرف دهانشویه خواهید بود.
  • به ناحیه پیوند ضربه یا فشار وارد نکنید تا به طور کامل بهبود پیدا کند.

در صورت عدم توجه به توصیه‌های بالا، امکان یک پیوند ناموفق وجود خواهد داشت. بنابراین به هیچ عنوان مراقبت‌ها را پشت گوش نیندازید.

مدت زمان یا دوره نقاهت پیوند لثه چقدر است؟

مدت یا دوره نقاهت پیوند لثه

مدت زمان نقاهت پس از جراحی به میزان عوامل مختلفی بستگی دارد و ممکن است بر اساس پیچیدگی جراحی و نوع روش پیوند، میزان بافت انتقال داده شده و وضعیت عمومی بیمار تغییر کند. با این حال، معمولاً مدت زمان نقاهت پس از پیوند لثه در اکثر موارد بین یک تا دو هفته است.

در طول دوره نقاهت، بیمار باید به دقت به توصیه‌ها و دستورات پزشک پیروی کند. با پیروی و رعایت توصیه‌های پزشک دوره نقاهت کوتاه‌تر خواهد شد و پیوند موفقی را تجربه خواهید کرد.

یادداشت پایانی

همانطور که در این مطلب مطالعه کردید، پیوند لثه مصنوعی با روش‌های مختلفی انجام می‌شود. انتخاب بهترین روش زمانی مشخص می‌شود که پزشک بیمار را به طور دقیق معاینه و لثه او را بررسی کند. به همین منظور برای انجام این عمل باید بهترین متخصص با سابقه را پیدا کنید.

شما می‌توانید برای انجام پیوند لثه مصنوعی و همچنین اطلاع از روش‌های درمان به مطب دکتر مهدی سزاوار متخصص جراحی فک، صورت و زیبایی به نشانی میدان ونک، خ گاندی شمالی، ک صانعی شرقی، پلاک ۷، واحد ۲ مراجعه کنید.

یا برای رزرو وقت و پرسش در خصوص انواع جراحی فک و صورت و بلفاروپلاستی به صفحه اینستاگرام دکتر سزاوار به آدرس @drsezavaromfs مراجعه نمایید یا از طریق تلفن تماس ۰۲۱۸۸۷۸۴۱۷۲ – ۰۲۱۸۸۷۸۴۹۶۷ و شماره واتساپ ۰۹۰۲۲۵۴۲۴۴۸

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بهترین جراح فک، صورت و زیبایی تهران

مقالات مرتبط

اجزا ایمپلنت دندان

برای درک واقعی اینکه چرا ایمپلنت دندان از بهترین گزینه‌های جایگزینی دندان از دست رفته است، باید نگاه دقیق‌تری به هر قسمت از ایمپلنت‌های دندانی

ایمپلنت متحرک

ایمپلنت متحرک

ایمپلنت دندان یکی از راه حل‌های پژشکی برای ترمیم و جایگزینی دندان‌هایی است که به دلایل مختلف از دست رفته‌اند؛ و ایمپلنت متحرک بر پایه

آیا ایمپلنت دندان خراب می شود؟

آیا دندان ایمپلنت خراب می شود؟

یکی از پرتکرارترین پرسش‌ها از سوی بیماران و کاندیدای ایمپلنت دندان این است که، آیا دندان ایمپلنت خراب می‌شود؟، اما بد نیست بدانید که ایمپلنت نوعی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *