محدودیت های ایمپلنت

محدودیت های ایمپلنت دندان برای بیماری های مختلف

سالانه تعداد بسیار زیادی از افراد ایمپلنت دندان را انجام می‌دهند. برخی از بیماری‌ها ممکن است، احتمال موفقیت ایمپلنت را کاهش دهند. به همین دلیل است که محدودیت‌ های ایمپلنت دندان نیز باید مورد توجه قرار گیرد؛ البته یک پزشک حرفه‌ای می‌تواند با متدهای منحصر به فرد، بر این محدودیت‌ها غلبه کند. در این مقاله محدودیت‌های کاشت ایمپلنت را به صورت کامل بررسی کرده‌ایم.

شناخت کوتاه از ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان یک راه حل طولانی مدت برای دندان‌های از دست رفته است. هنگامی که یک دندان از بین می‌رود، ناحیه استخوان فک که دندان را نگه داشته است، شروع به خراب شدن می‌کند. در آماده سازی برای ایمپلنت دندان، معمولاً ابتدا عمل پیوند استخوان انجام می‌شود. اگر همه چیز به خوبی پیش برود، پیوند استخوان و ایمپلنت می‌تواند برای یک عمر باقی بماند.

شناخت کوتاه از ایمپلنت دندان

ایمپلنت‌های دندانی به‌طور دائم در دهان قرار می‌گیرند، بنابراین برخلاف دندان‌های مصنوعی، درست مانند دندان‌های شما در جای خود باقی می‌مانند. ریشه دندان با یک پیچ جایگزین می‌شود که به ریشه مصنوعی تبدیل می شود؛ پیچ در استخوان فک می‌نشیند و با استخوان فک ترکیب می‌شود.

بسته به نیاز شما انواع مختلفی از روش پیوند استخوان در دسترس است؛ همچنین رویکردهای متفاوتی برای خود ایمپلنت‌های دندانی وجود دارد که در مقاله مربوط به انواع ایمپلنت دندان می‌توانید، اطلاعات بیشتری را در این خصوص بدست آورید.

با وجود کاربرد و مزیت‌های ایمپلنت دندان برخی افراد امکان بهره‌مندی از آن را ندارند. به علت هزینه و قیمت ایمپلنت دندان که می‌تواند برای برخی افراد بالا باشد، مشاوره قبل از انجام این جراحی بسیار مهم است.

در این مشاوره دندانپزشک اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار می‌دهد و درباره اینکه شما کاندید مناسب برای انجام عمل ایمپلنت هستید یا خیر، با شما مشورت خواهد کرد. برای تصمیم‌گیری نهایی بررسی وضعیت سلامت عمومی و سلامت دهان و دندان بیمار، داروهای مصرفی و سابقه پزشکی بیمار بسیار حائز اهمیت است.

چه مشکلاتی جزو محدودیت های ایمپلنت دندان است؟

یک پزشک حرفه‌ای و با سابقه قبل از ایمپلنت دندان، شرایط سلامتی بیمار را بررسی می‌کند. چرا که برخی از محدودیت‌های ایمپلنت ممکن است، این کار را با اختلال مواجه کند؛ یا اینکه بعد از عمل عوارضی را به همراه داشته باشد. در ادامه به بیماری‌هایی که ممکن است، در روند کاشت ایمپلنت مشکل ایجاد کنند، اشاره کرده‌ایم.

بیماری‌های خودایمنی، آلرژی و دیابت

افراد مبتلا به بیماری‌هایی مانند آرتریت روماتوئید و دیابت جزو محدودیت‌های کاشت ایمپلنت به شمار می‌روند. زخم‌ها در این بیماران با سرعت کم‌تری بهبود پیدا می‌کند. این بیماری‌ها همچنین ممکن است، در روند جوش خوردن استخوان فک و پذیرش ایمپلنت به عنوان بخشی از استخوان اختلال ایجاد کنند. به همین دلیل پزشک باید با دقت ویژه‌ای کاشت را برای این دسته از بیماران انجام دهد.

داروها

بیماران باید مطمئن باشند که در مورد تاریخچه پزشکی و هر دارویی که مصرف می‌کنند، یا قبلا مصف کرده‌اند، با پزشک خود صحبت کنند. زیرا ممکن است، برخی از آن‌ها در جوش خوردن کاشت به استخوان فک اختلال ایجاد کنند.

به عنوان مثال داروهای سوزش معده در جذب کلسیم اختلال ایجاد می‌کنند؛ بنابراین ممکن است، به توانایی بهبود استخوان فک در اطراف پیچ ایمپلنت آسیب برساند. یا داروهایی چون آسپرین یا بروفن‌ها در روند انعقاد خون اختلال ایجاد می‌کنند. مصرف آن‌ها در زمان نزدیک به کاشت باعث خونریزی بیش از اندازه در بیمار خواهد شد.

بیماری لثه

 یکی از محدودیت‌های ایمپلنت دندان، شرایط لثه بیمار است. در صورتی که لثه به بیماری‌هایی چون التهاب و آبسه، پریودنتال و سیاهی لثه مبتلا باشد، باید ابتدا برای بهبود آن‌ها اقدام کرد. لثه‌ها نقش مهمی در نگهداری از ایمپلنت ایفا می‌کنند؛ به همین دلیل سلامت آن‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار است.

پوکی استخوان

خانم‌ها بیشتر از آقایان به این بیماری مبتلا می‌شوند؛ می‌توان گفت پوکی استخوان یکی از جدی‌ترین محدودیت‌های ایمپلنت دندان به شمار می‌رود.

اگر چه الگوی پوکی استخوان در مورد استخوان‌های فکین صادق نیست؛ ولی استئوپروز از جمله مسائلی است که باید در کارگزاری ایمپلنتها مدنظر باشدريال چرا که ریشه ایمپلنت‌ها در استخوان فک کاشته می‌شود. در صورتی که این استخوان تراکم کافی نداشته باشد، احتمال شکستگی آن یا پس زدن ایمپلنت وجود دارد. بهترین پزشکان به کمک پیوند استخوان، می‌توانند ایمپلنت را برای این دسته از بیماران نیز بکارند.

مصرف دخانیات و به خصوص سیگار

نیکوتین جریان خون در لثه را محدود و روند بهبودی را کند می‌کند؛ بنابراین از محدودیت‌های ایمپلنت دندان محسوب می‌شوند. مصرف دخانیات می‌تواند با ایجاد تاخیر در روند ترمیم زخم ریسک عدم جوش خوردن ایمپلنت به استخوان را افزایش دهد.

مصرف سیگار همچنین احتمال ابتلا به بیماری‌های لثه را بیشتر می‌کند. لثه‌های افراد سیگاری معمولا سیاه، ضعیف و ملتهب است. به همین دلیل چالش‌هایی در مسیر کاشت ایمپلنت ایجاد می‌کند.

شیمی‌درمانی سر یا گردن

بیمارانی که به سرطان ناحیه سر و گردن مبتلا می‌شوند، معمولا دندان‌های خود را از دست می‌دهند. از طرفی شیمی درمانی این قسمت‌ها ممکن است احتمال موفقیت ایمپلنت را برای بیماران کاهش دهد. البته کاشت بعد از درمان معمولا مشکلی برای بیمار ایجاد نمی‌کند. در مقاله کاشت ایمپلنت برای بیماران سرطانی توضیحات جامعی در این رابطه ارائه شده است.

دندان قروچه

ساییدن یا فشردن دندان ها ناخودآگاه تهدیدی جدی برای ایمپلنت ها به همراه دارد. دندان قروچه برای دندان های طبیعی مشکلی ندارد، زیرا آنها می توانند، شوک ایجاد شده در اثر ساییدن را جذب کنند. با این حال، ایمپلنت ها دقیقاً ساختار مشابهی با دندان‌های طبیعی ندارند و در مقابل فشاری که ممکن است، منجر به آسیب شود، تسلیم می‌شوند.

سیستم ایمنی ضعیف

نقص ایمنی به طور قابل توجهی بر روند بهبود درمان‌های ایمپلنت دندان تأثیر می‌گذارد. افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیشتر مستعد ابتلا به عفونت هستند و احتمال بهبودی کمتری از آن وجود دارد. اما ممکن است، برخی از این افراد ایمپلنت‌های دندانی داشته باشند، زیرا سلامت ایمپلنت دندان آنها به شدت وضعیت آنها بستگی دارد.

زنان باردار

 دلایل متعددی وجود دارد که چرا زنان باردار کاندید مناسبی برای ایمپلنت نیستند.

  • اضطراب و سطح استرس بالاتر به دلیل انجام یک عمل جراحی ممکن است به کودک آسیب برساند.
  • ممکن است لازم باشد از فک خود عکس های اشعه ایکس بگیرید؛ در حالی که ممکن است هنگام انجام عکس‌های اشعه ایکس بی‌خطر باشد (به شرطی که محافظ‌ها وجود داشته باشند)، معمولاً بهتر است از آنها اجتناب کنید.
  • IV و آرام بخش خوراکی (در صورت نیاز) ممکن است، برای کودک در حال رشد بی خطر باشد.
  • اگر در دوران بارداری به ایمپلنت دندان نیاز دارید، بهتر است، تا سه ماهه دوم یا سوم بارداری صبر کنید.

آیا سن در کاشت ایمپلنت محدودیتی ایجاد می‌کند؟

احتمال از دست دادن دندان‌ها در سنین بالاتر بیشتر است. به همین دلیل است که بسیاری از متقاضیان ایمپلنت سالمند هستند. آمارها نشان می‌دهد، تقریبا نیمی از افراد بالای ۶۵ سال، بخشی از دندان‌های خود را از دست می‌دهند. این موضوع باعث شده که تحقیقاتی در مورد محدودیت های ایمپلنت دندان از نظر سنی انجام شود.

آیا سن در کاشت ایمپلنت محدودیتی ایجاد می‌کند؟

نتایج این تحقیقات نشان داد، که سن زیاد محدودیتی برای کاشت ایمپلنت ایجاد نمی‌کند. البته این موضوع به سلامت افراد وابسته است. افراد مسن با بیماری‌های مختلفی روبرو می‌شوند؛ برخی از این بیماری‌ها در روند کاشت ایمپلنت اختلال ایجاد می‌کنند. ما در قسمت قبلی مقاله به این بیماری‌ها پرداخته‌ایم. اگر فردی با مشکلات گفته شده روبرو باشد، با توجه به شرایطی می‌توان ایمپلنت را انجام داد.

کاشت ایمپلنت در کودکان و نوجوانان متداول نیست. کودکان دندان‌های شیری خود را از دست می‌دهند و سپس با دندان‌های اصلی جایگزین می‌شوند؛ بنابراین معمولا نیازی به جایگزین‌ مصنوعی ندارند. نوجوانان نیز فک در حال رشد دارند؛ جایگزینی دندان دائمی باایمپلنت به سن دندانی دندان از دست رفته بستگی دارد. بنابراین می‌توان گفت سن کم جزو محدودیت‌های کاشت ایمپلنت محسوب می‌شود.

آیا کاشت در صورت وجود محدودیت های ایمپلنت دندان مشکلی ایجاد می‌کند؟

در صورتی که فرد به بیماری‌هایی که در قسمت قبل اشاره کردیم، مبتلا نباشد، احتمال موفقیت او برای کاشت ایمپلنت بسیار زیاد است. البته تمام جراحی‌های دهان با کمی خطر احتمال خونریزی، عفونت و واکنش‌های آلرژیک همراه است؛ که البته این موارد جزو محدودیت های ایمپلنت دندان محسوب نمی‌شوند.

خوشبختانه عوارض بلند مدت برای این جراحی بسیار نادر است. در صورتی که یک متخصص خبره در این زمینه کاشت را انجام دهد، بیمار به بهترین نتیجه ممکن از نظر ظاهری و کاربردی دست پیدا می‌کند.

لازم به ذکر است، که التهاب و درد ایمپلنت در روزهای اول، اغلب به دلیل ورود فشار هنگام گاز گرفتن غذا است. برای رفع آن نیز فقط کافی است، که لقمه را در دهان خود طوری تنظیم کنید، که فشار کم‌تری به کاشت وارد شود. رعایت دستورالعمل‌های ارائه شده از سوی پزشک باعث می‌شود که کاشت ایمپلنت دندان برای شما خطری نداشته باشد.

چرا ارائه تاریخچه پزشکی به صورت کامل در کاشت ایمپلنت اهمیت دارد؟

 در این مقاله به تمام بیماری‌هایی که باعث ایجاد محدودیت های ایمپلنت دندان می‌شوند، اشاره کردیم. افراد مبتلا باید از بهترین متخصص برای کاشت ایمپلنت استفاده کنند تا نتایج مطلوبی داشته باشند. البته به طور کلی تمام افراد باید با پزشک خود صادق باشند؛ یعنی لازم است که پزشک اطلاعات دقیق از تاریخچه پزشکی بیمار داشته باشد.

اهمیتی ندارد که این بیماری باعث ایجاد محدودیت در کاشت ایمپلنت می‌شود یا خیر. به عنوان مثال ممکن است پزشک برای جراحی قصد داشته باشد از بیهوشی عمومی استفاده کند. اما بیمار در مورد مشکلات قلبی خود به او اطلاع نداده باشد. در این صورت زندگی بیمار به خطر می‌افتد! این موضوع به خوبی اهمیت ارائه تاریخچه دقیق پزشکی را مشخص می‌کند.

جمع بندی

حتی بیمارانی که به بیماری‌های مذکور در مقاله مبتلا هستند یا داروهای خاصی مصرف می‌کنند، می‌توانند، کاشت ایمپلنت را انجام دهند. آن‌ها تنها به یک متخصص حرفه‌ای و باتجربه در این زمینه نیاز دارند که بتواند کاشت را با ظرافت کامل و با توجه به شرایط خاص آن‌ها انجام دهد.

دکتر مهدی سزاوار متخصص جراحی دهان،‌ فک و صورت و متخصص کاشت ایمپلنت در تهران هستند. ایشان تجربه بسیاری در این زمینه دارند و می‌توانند، کاشت را برای بیماران با شرایط خاص نیز انجام دهند. در صورت نیاز به مشاوره با دکتر سزاوار به صورت آنلاین یا حضوری می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی درج شده در سایت ایشان اقدام کنید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بهترین جراح فک، صورت و زیبایی تهران

مقالات مرتبط

اجزا ایمپلنت دندان

برای درک واقعی اینکه چرا ایمپلنت دندان از بهترین گزینه‌های جایگزینی دندان از دست رفته است، باید نگاه دقیق‌تری به هر قسمت از ایمپلنت‌های دندانی

ایمپلنت متحرک

ایمپلنت متحرک

ایمپلنت دندان یکی از راه حل‌های پژشکی برای ترمیم و جایگزینی دندان‌هایی است که به دلایل مختلف از دست رفته‌اند؛ و ایمپلنت متحرک بر پایه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *