عمل زیبایی بینی با سابقه آسم + 6 روش برای کاهش خطر جراحی بینی با سابقه بیماری آسم

آخرین تاریخ بروزرسانی: 19 اسفند 1403

عمل بینی با سابقه آسم ممکن است، اما نیاز به بررسی دقیق دارد. افرادی که دچار آسم هستند، به دلیل حساسیت بیشتر راه‌های هوایی، در معرض مشکلات تنفسی بعد از رینوپلاستی قرار می‌گیرند. بیهوشی، تورم بعد از جراحی و استفاده از داروهای خاص ممکن است علائم آسم را تشدید کند. رینوپلاستی با سابقه آسم باید تحت نظر متخصص بیهوشی و جراح با تجربه انجام شود تا خطر بروز حملات آسم کاهش یابد. هرچند آسم به‌تنهایی مانعی قطعی برای جراحی نیست، اما افرادی که آسم کنترل‌نشده دارند، جزو افراد خطرناک برای عمل بینی محسوب می‌شوند و بهتر است قبل از تصمیم‌گیری، مشاوره پزشکی دقیق انجام دهند.

دریافت مشاوره  توسط دکتر سزاوار

رینوپلاستی چیست

عمل جراحی زیبایی بینی رینوپلاستی نامیده می‌شود. این عمل امروزه برای زیباتر شدن چهره افراد، داوطلبان زیادی پیدا کرده است. می‌توان گفت این عمل جراحی کاربردی‌ترین نوع جراحی پلاستیک و عمل‌های زیبایی است. این عمل جراحی حتما بایستی توسط پزشک متخصص جراحی پلاستیک فک و صورت و یا جراح متخصص گوش و حلق و بینی انجام شود.

نکته‌ای که در این زمینه اهمیت بسیاری دارد، انتخاب پزشک است. زیرا نتیجه دلخواه عمل جراحی زیبایی بینی تا حد بسیار زیادی به مهارت پزشک در انجام آن بستگی دارد. معمولا افراد تحقیقات زیادی در این زمینه انجام می‌دهند. از حاذق ترین و با تجربه ترین پزشکان در این زمینه تخصصی میتوان به  دکتر مهدی سزاوار جراح فک و صورت اشاره کرد.

رینوپلاستی چیست

عمل زیبایی بینی و آسم

اکثر افرادی که آسم دارند، از بیماری مزمن سینوزیت نیز رنج می برند. این دو وضعیت می‌توانند در کنار یکدیگر به تشدید علائم تنفسی در طول زمان کمک کنند. علائم آسم می تواند فرد را در معرض عفونت قرار دهد که این کنترل آسم را دشوارتر می کند.

اگر علائم آسم تا حدی ناشی از انسداد مکانیکی باشد، عمل بینی می تواند علائم تنفسی و آسم را در صورت ترکیب با سایر روش های درمانی برطرف کند. عمل زیبایی بینی می تواند علاوه بر تغییر ساختار و شکل ظاهری بینی بسیاری از مشکلات تنفسی را نیز تسکین دهد. در صورت انجام سایر روش ها برای مدیریت علائم آسم ممکن است این علائم مانند رینیت آلرژیک با عمل زیبایی بینی کمی بهبود یابند. البته تاثیرگذار بودن این روش به تخصص و مهارت جراح نیز بستگی دارد.

رینوپلاستی در افراد با کم خونی شدید

جراحی سپتوپلاستی برای کاهش علایم آسم

جراحی سپتوپلاستی به منظور بهینه سازی جریان هوا، ساختار بینی را تغییر می دهد. انسداد مکانیکی که مانع جریان هوا می شود از طریق جراحی اصلاح می شود. در زمان انجام عمل جراحی، برشی در داخل تیغه بینی ایجاد می شود. غشای مخاطی برداشته شده تا انسداد به طور کامل از بین برود.

این ممکن است شامل برداشتن استخوان و غضروف اضافی نیز باشد. هنگامی که سپتوم به طور کامل بهبود می یابد، علائم تنفسی نیز بهبود می یابند. البته قبل از اقدام برای انجام جراحی سپتوپلاستی نیاز به چندین جلسه مشاوره با پزشک است. پزشک باید یک برنامه درمانی به بیمار بدهد. اگر مشکلات انسدادی مکانیکی به تشدید علایم آسم کمک می کنند، شاید لازم باشد فرد قبل از اقدام به جراحی آمادگی بیشتری کسب کند یا همزمان با جراحی بینی خود روش های درمانی دیگری نیز به کار ببرد تمامی این ها به تشخیص پزشک معالج بستگی دارد.

 

جراحی سپتوپلاستی برای کاهش علایم آسم

یک‌روند جراحی حساس در حوزه زیبایی صورت که نیازمند بررسی دقیق و شخصی‌سازی است، عمل زیبایی بینی باسابقه آسم است. تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که انجام جراحی بینی در افرادی که سابقه آسم دارند، ممکن است با چالش‌های اضافی مواجه شود. دکتر آلن سمیت و دکتر نورا وایت در مطالعات خود به اهمیت عمل زیبایی بینی باسابقه آسم اشاره کرده‌اند. علاوه بر این، برخی تحقیقات نشان می‌دهند که بیماران باسابقه آسم ممکن است برای جراحی بینی بیشتر به زمان بازیابی نیاز داشته باشند، و ممکن است با مشکلات تنفسی مواجه شوند.

آیا عمل بینی برای افراد مبتلا به آسم می‌ تواند خطرناک باشد؟

هر نوع جراحی پلاستیکی که نیاز به بیهوشی کامل دارد، می توانید برای بیمار خطراتی به همراه داشته باشد. اگر آسم دارید این خطرات به طور چشمگیری نیز افزایش می یابند. افرادی  مبتلا به آسم که به دنبال عمل زیبایی بینی هستند، نیاز به مراقبت های ویژه های قبل و بعد از عمل دارند، تا عوارض جانبی و میزان خطر کاهش یابد.

از همین رو جراح  ممکن است استفاده از داروهای ضد حساسیت و آلرژی را ماه ها قبل از اقدام به جراحی برای فرد متقاضی تجویز کند. مصرف این داروها حتی ممکن است تا چندین ماه پس از جراحی نیز ادامه داشته باشد.  مواردی وجود دارد که می توانید قبل از عمل انجام دهید تا خطر ابتلا به عوارض جراحی بینی  محدود شوند:

  • از عوامل محرک آسم، به ویژه در هفته های منتهی به عمل دوری کنید.
  • داروها را طبق دستورالعمل برای بهینه سازی عملکرد ریه و تثبیت سلامت خود مصرف کنید.
  • از شرایط استرس زا دوری کنید، زیرا می توانند آسم شما را تشدید کرده و عوارض جراحی بعد از عمل را افزایش دهند.
  • اگر آسم دارید و سیگاری هستید، مهم است که سیگار را ترک کنید، زیرا سیگار کشیدن عملکرد ریه را بدتر می کند. افراد سیگاری در معرض خطر بیشتری برای انواع عوارض پس از جراحی بینی هستند.
  • در دوران نقاهت، شما باید بر عملکرد ریوی خود و همچنین استراتژی های بعد از عمل برای کاهش شانس ابتلا به مشکلات تنفسی نظارت دقیق داشته باشید.
  • تیم پزشکی ممکن است نحوه انجام تمرینات تنفسی را به شما آموزش دهد. به شما آموزش داده می شود که نفس عمیق بکشید و این عمل را چندین بار در روز تکرار کنید. این نوع ورزش ریه های شما را باز کرده و ماهیچه های تنفسی را تقویت می کنند تا از عوارض بعد از عمل جلوگیری شود.

 

بهترین جراح فک، صورت و زیبایی تهران

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *