مدت زمان جراحی ایمپلنت

مدت زمان جراحی ایمپلنت و زمان لازم برای بهبود و ثبیت ایمپلنت ها بعد از عمل، از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است. در این مقاله بازه زمانی متوسط و عواملی که می‌توانند تأثیرگذار باشند، آورده شده است. قبل از بررسی زمان بهبودی آگاهی از مراحل ایمپلنت دندان می تواند شما را در تخمین زمان کمک کند.

ایمپلنت های دندانی واقعی ترین گزینه جایگزینی دندان در دندانپزشکی مدرن هستند. ایمپلنت از سه قسمت (میله ایمپلنت، اباتمنت و تاج ترمیم) تشکیل شده است و مانند یک دندان طبیعی به نظر می رسد. قبل از اقدام به جراحی ایمپلنت دندان، درک مدت زمان جراحی ایمپلنت و مراحل مختلف بهبودی که می تواند بین شش تا دوازده ماه طول بکشد، بسیار مهم است.

برای کاشت ایمپلنت دندان چهار مرحله طی می شود.

مرحله اول: قبل از کاشت ایمپلنت: این مرحله شامل مشاوره، بررسی سلامت دهان و ارزیابی استخوان فک است تا مشخص کند آیا شما کاندیدای ایمپلنت دندان هستید یا خیر. اگر متوجه شوند که تراکم یا ضخامت استخوان فک شما کافی نیست، ممکن است جراحی پیوند استخوان یا لیفت سینوس را تجویز کنند.

اگرچه مرحله مدت زمان ایمپلنت دندان پس از پیوند استخوان دو هفته طول می کشد، اما بهبودی کامل تا ۹ ماه طول خواهد کشید. پس از اینکه پیوند استخوان انجام شد، دندانپزشک شما عمل ایمپلنت شما را برنامه ریزی می کند. اگر دندانی دارید که به شدت آسیب دیده است که باید کشیده شود و با ایمپلنت جایگزین شود، ممکن است مدت زمان جراحی ایمپلنت طولانی شود و لازم باشد تا ده هفته صبر کنید تا محل بهبود یابد.

در برخی موارد، دندانپزشک شما ممکن است بتواند ایمپلنت را بلافاصله پس از کشیدن دندان قرار دهد. با این حال، این تنها در صورتی اعمال می شود که از قبل تراکم استخوان کافی در زیر دندان آسیب دیده داشته باشید.

مرحله دوم: پس از کاشت ایمپلنت: برای قرار دادن ایمپلنت، دندانپزشک یک برش کوچک در بافت لثه ایجاد می کند تا استخوان زیرین فک نمایان شود. سپس سوراخ کوچکی در استخوان ایجاد می کنند و ستون تیتانیوم را در جای خود می پیچند. سپس لثه ها بخیه شده بسته می شوند.

دو مرحله بهبودی پس از کاشت ایمپلنت وجود دارد. ابتدا، محل جراحی نیاز به بهبودی دارد که حداکثر دو هفته طول می کشد. شما می توانید با پیروی از دستورالعمل های مراقبت های بعدی دندانپزشک خود، از جمله استراحت با سر بالا، اصلاح رژیم غذایی و استفاده از شستشوی آب نمک، بهبودی خود را تسریع بخشید.

مرحله بهبودی بعدی، استئواینتگراسیون است. استئواینتگراسیون زمانی است که پست ایمپلنت با استخوان فک شما ترکیب می شود که یک پایه پایدار برای اباتمنت و ترمیم ایجاد می کند. این مرحله بسته به سیستم ایمنی بدن و تعداد ایمپلنت هایی که دریافت کرده اید می تواند بین هشت هفته تا نه ماه طول بکشد.

حفظ یک روال بهداشت دهان و دندان در زمانی که محل کاشت در حال بهبود است بر مدت زمان جراحی ایمپلنت تاثیر گذار است. بنابراین بهتر است دو بار در روز مسواک بزنید و نخ دندان بکشید، اما از مسواک زدن مستقیم روی محل جراحی برای جلوگیری از تحریک و خونریزی خودداری کنید. تمیز نگه داشتن دهان خطر رد ایمپلنت و عفونت هایی مانند پری ایمپلنتیت را کاهش می دهد.

مرحله سوم: قرار دادن تکیه گاه: پس از اینکه ایمپلنت با فک شما ترکیب شد، برای دومین جراحی جزئی برای قرار دادن اباتمنت به دندانپزشک مراجعه خواهید کرد. اباتمنت پست ایمپلنت را به ترمیم دندان متصل می کند. دندانپزشک بافت لثه را در طول این روش باز می کند تا پست ایمپلنت نمایان شود. پس از قرار دادن اباتمنت، بافت لثه را در اطراف می بندند.

مدت زمان جراحی ایمپلنت در این مرحله بین دو هفته تا یک ماه طول بکشد. همچنین ممکن است پس از عمل کمی تورم و ناراحتی جزئی را تجربه کنید. مسکن های OTC را مصرف کنید و کمپرس یخ را در کنار صورت خود قرار دهید تا التهاب را به حداقل برسانید.

مرحله چهارم: قرار دادن بازسازی: هنگامی که لثه های شما در اطراف محل قرارگیری اباتمنت بهبود یافتند، برای دریافت ترمیم دندان به دندانپزشک خود مراجعه می کنید. در این جلسه، دندانپزشک شما محل ایمپلنت و اباتمنت را بررسی می کند تا اطمینان حاصل شود که ترمیم دندان با دندان های طبیعی شما مطابقت دارد.

مدت زمان جراحی ایمپلنت برای ساخت تاج در آزمایشگاه خارج از محل تقریباً دو هفته طول می کشد. پس از این مدت، دندانپزشک پروتز را روی اباتمنت قرار می دهد و آن را به میله ایمپلنت دندانی متصل می کند.

میانگین زمان بهبودی ایمپلنت دندانی

 

میانگین زمان بهبودی ایمپلنت دندانی

میانگین کلی برای بهبودی پس از ایمپلنت دندان 6 ماه است. اما توجه داشته باشید که این فقط یک میانگین برای مدت زمان ایمپلنت دندان است و برای برخی حدود 3-4 ماه و برای برخی دیگر ممکن است 8-12 ماه طول بکشد.

میانگین 6 ماهه بر اساس مدت زمانی است که طول می کشد تا ریشه ایمپلنت به طور کامل با استخوان فک پیوند خورده و بافت لثه بهبود یابد تا بتوان تاج دائمی نهایی را قرار داد.

عوامل موثر بر زمان بهبودی

مدت زمان ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

مراحل آماده سازی

اگر قبل از کاشت ایمپلنت دندان نیاز به پیوند استخوان یا لیفت سینوس دارید، به مدت زمان جراحی ایمپلنت شما اضافه خواهد شد. مراحل آماده سازی باید ابتدا انجام شود و قبل از انجام عمل ایمپلنت به طور کامل بهبود یابد.

تعداد ایمپلنت گذاشته شده

 اگر بیش از یک ایمپلنت برای جایگزینی چندین دندان یا حمایت از قوس دندان مصنوعی دریافت می کنید، ممکن است مدت زمان جراحی ایمپلنت بیشتر طول بکشد، زیرا چندین محل جراحی وجود خواهد داشت.

سلامت دهان و دندان و سلامت عمومی

 اگر از سلامت دهان و دندان خوبی برخوردار باشید و از بیماری لثه عاری باشید، مدت زمان جراحی ایمپلنت کوتاه‌تر خواهد بود. سلامت کلی شما نیز بر زمان بهبودی شما تأثیر می گذارد. اگر شرایطی از قبل وجود داشته باشد که باعث کند بهبودی شما شود، بر زمان بهبودی پروسه ایمپلنت شما تأثیر می گذارد.

پیروی از دستورالعمل های پس از عمل

اگر دستورالعمل های دندانپزشک خود را پس از جراحی برای مراقبت مناسب از محل ایمپلنت دنبال کنید، مدت زمان بهبودی جراحی ایمپلنت سرعت می یابد. این دستور‌العمل ها عبارتند از:

  • در 24 ساعت اول غذاهای نرم بخورید و از نوشیدن با نی خودداری کنید.
  • یخ را بر قسمت بیرونی گونه یا فک خود قرار دهید تا تورم کاهش یابد.
  • روزی 3 بار دهان با آب نمک بشویید.
  • هنگام مسواک زدن مراقب باشید که ناحیه جراحی شده آسیب نبیند.

 پیروی از این دستورالعمل‌ها و سایر دستورالعمل‌های دندانپزشک، زمان بهبودی شما را تسریع می‌کند و به شما کمک می‌کند از مشکلات جلوگیری کنید.

بهداشت دهان و دندان

رعایت عادات بهداشتی خوب پس از ایمپلنت دندان بسیار مهم است، بنابراین مسواک زدن و نخ دندان کشیدن دندان ها را فراموش نکنید. پیشگیری از بیماری لثه و پوسیدگی دندان های اطراف برای بهبود موفقیت آمیز محل ایمپلنت شما حائز اهمیت است.

اجتناب از کشیدن سیگار یا جویدن محصولات تنباکو

این عادات می توانند محل کاشت را تحریک کرده و مدت زمان جراحی ایمپلنت را کند کنند. اگر می توانید به طور جدی سیگار را  ترک کنید.

مدت زمان ایمپلنت دندان بعد از عمل چقدر است؟

به طور متوسط ​۳ تا ۶ ماه طول می‌کشد تا ایمپلنت‌ها به طور کامل بهبود پیدا کنند. در این بازه ایمپلنت تقریبا ثابت می‌شود و فرد می‌تواند فعالیت‌های عادی خود مانند خوردن انواع غذاها را از سر بگیرد. این مدت زمان به فاکتورهای مختلفی چون میزان تراکم استخوان فک فرد نیز بستگی دارد. به همین دلیل ممکن است برای افرادی که پیوند استخوان انجام داده‌اند، این زمان بیشتر باشد.

ثابت شدن ایمپلنت‌ دندانی بدین معنا نیست که فرد می‌تواند خوراکی‌های خیلی سفت بخورد، با آن‌ها چیزی بشکند و کارهایی که باعث آسیب رسیدن به ایمپلنت‌ها می‌شوند را انجام دهند. انجام این کارها به طور کلی باعث آسیب رسیدن به دندان می‌شود.

چه مدت بعد از کاشت پایه ایمپلنت می‌توان تاج را روی آن قرار داد؟

 

چه مدت بعد از کاشت پایه ایمپلنت می‌توان تاج را روی آن قرار داد؟

بخشی از ایمپلنت در استخوان قرار می‌گیرد تا ریشه دندان جایگزین شود، در جریان این روند، چندین ماه طول می‌کشد تا استخوان سازی اتفاق بیفتد. استخوان با ایمپلنت پیوند می‌خورد. در واقع پایه به کمک استخوان فک می‌تواند تاج آن را نگه دارد. این فرایندی است که نمی‌توان سرعت آن را افزایش داد. تکمیل این فرآیند ثابت شدن ایمپلنت دندان در بخش پایه آن، حدود۳۲ الی ۴ماه ماه طول می‌کشد. پس از اتمام استخوان سازی، ایمپلنت به دندان متصل می‌شود.

در برخی موارد ممکن است بیمار به پیوند استخوان نیز نیاز داشته باشد تا استخوان فک او تراکم کافی برای نگهداری پایه ایمپلنت را پیدا کند. در شرایط ویژه، ایمپلنت را می‌توان در همان روزی که دندان برداشته می‌شود، کاشت. این وضعیت بسیار خوب است زیرا می‌تواند در زمان بهبودی بیماران (۴-۶ ماه) صرفه جویی کند. آن‌ها با نام ایمپلنت‌های فوری شناخته می‌شوند. مدت زمان جراحی ایمپلنت فوری کوتاه‌تر است. البته بیمار باید شرایط لازم برای استفاده از این نوع کاشت را داشته باشد.

آیا متد جراحی نیز در مدت زمان ثابت شدن ایمپلنت دندان تأثیر دارد؟

اقدامات درمانی که برای کاشت ایمپلنت انجام می‌شود در هر شخص متفاوت است و به شرایط جسمانی او بستگی دارد. این اقدامات نیز می‌توانند در مدت زمان نقاهت و مدت زمان جراحی ایمپلنت تاثیر داشته باشند. در ادامه برخی از شرایط جراحی را بررسی کرده‌ایم.

اگر بیمار فقط یک ایمپلنت کاشته باشد و استخوان او نیاز به پیوند نداشته باشد، احتمالا بعد از چند هفته ایمپلنت ثابت خواهد داشت.

برخی از افراد به کاشت چند ایمپلنت نیاز دارند. همچنین گروهی نیز حتی برای کاشت یک ایمپلنت نیز به پیوند استخوان نیاز دارند. این افراد باید مدت زمان بیشتری برای ثابت شدن ایمپلنت‌‌های خود صبر کنند. حتی روند کاشت آن‌ها نیز ممکن است طولانی‌تر باشد.

برخی از افراد ممکن است هم ایمپلنت‌های بسیاری بکارند و هم به پیوند استخوان نیاز داشته باشند. البته این یک بررسی سطحی است. در چنین موردی پزشک باید بررسی کند که آیا فرد واقعا کاندیدای مناسبی برای کاشت هست یا خیر. به عنوان مثال در افرادی که سن زیادی دارند، ایمپلنت‌ها باید با احتیاط بیشتری کاشته شود. در صورتی که جراحی سنگینی برای کاشت انجام شود، احتمالا مدت زمان ثابت شدن ایمپلنت و بهبود زخم‌های ناشی از جراحی بیشتر می‌شود.

چه داروهایی بعد از جراحی کاشت ایمپلنت باید استفاده ‌شوند؟

کاشت ایمپلنت یک روش جراحی است. البته این جراحی خیلی سنگین نیست و نسبت به بسیاری از متدها زمان بهبودی آن بسیار کوتاه است. معمولاً فقط بیماران نیاز به استفاده از آنتی بیوتیک وداروهای OTC مانند ایبوپروفن دارند. بخیه بیماران نیز حدود ۱۴ روز پس از جراحی برداشته می‌شود. همچنین ممکن است پزشک بعد از جراحی برای پیشگیری از عفونت آنتی بیوتیک‌ها را تجویز کند.

برای ثابت شدن ایمپلنت‌های دندانی چه اقداماتی باید انجام داد؟

پس از جراحی ایمپلنت دندان، باید از دهان خود مراقبت کنید. در ادامه عاداتی را بیان می‌کنیم که استفاده از آن‌ها می‌تواند به بهبود سریع‌تر کمک کند.

بعد از قرار جراحی دندان، بقیه روز را تعطیل و کمی‌استراحت کنید. اگر پزشک به شما آرامبخش بدهد، احتمالاً هنوز احساس خواب آلودگی خواهید کرد.

کارهای سخت انجام ندهید؛ مثلا رانندگی نکنید. همچنین باید از انجام فعالیت‌های سنگین پرهیز کنید.

هر آنچه را که می‌تواند لخته خون را از بین ببرد و منجر به خونریزی شود را متوقف کنید. فشردن و دستکاری جای جراحی، قرقره مایعات و… می‌تواند از این موارد باشد.

هنگام خواب با استفاده از بالش‌های اضافی سر خود را بلند کنید.

چگونه می‌توان روند ثابت شدن ایمپلنت را سرعت بخشید؟

به طور کلی باید زمان مورد نیاز برای تثبیت ایمپلنت‌ها سپری شود. اما با رعایت برخی از نکات می‌توان روند بهبود و ثابت شدن ایمپلنت‌ها را تسریع کرد. برخی از موثرترین روش‌ها عبارتند از؛

  • فقط مصرف غذاهای نرم
  • مصرف دارو
  • محدود کردن فعالیت بدنی
  • استراحت کافی

پزشک اطلاعات دقیقی درمورد اقدامات و مراقبت‌های بعد از جراحی که موجب بهبود سریع‌تر می‌شوند، به بیماران خود ارائه می‌دهد.

نتیجه‌گیری

ثابت شدن ایمپلنت دندانی نیاز به بهبود و مراقبت زیادی دارد. نکات مراقبتی مانند استفاده از دهانشویه و مسواک در تثبیت کاشت و کاهش مدت زمان جراحی ایمپلنت بی‌تأثیر نیستند. در مقاله اشاره کردیم که متد جراحی می‌تواند در مدت زمان نقاهت بیمار تأثیر داشته باشد. بنابراین کاشت ایمپلنت باید توسط فرد متخصص و خبره‌ای انجام شود که بتواند بهترین روش برای کاشت ایمپلنت را انجام دهد. چنین فردی باید تجربه بسیاری زمینه کاشت داشته باشد.

در این صورت می‌تواند متدی متناسب با نیاز هر بیمار انتخاب کند. دکتر مهدی سزاوار  متخصص جراحی دهان، فک و صورت هستند. بنابراین می‌توانند کلیه درمان‌های مورد نیاز برای رسیدن به نتیجه دلخواه بیمار را انجام دهند. برای مشاوره و رزرو نوبت می‌توانید از طریق سایت دکتر سزاوار اقدام کنید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بهترین جراح فک، صورت و زیبایی تهران

مقالات مرتبط

اجزا ایمپلنت دندان

برای درک واقعی اینکه چرا ایمپلنت دندان از بهترین گزینه‌های جایگزینی دندان از دست رفته است، باید نگاه دقیق‌تری به هر قسمت از ایمپلنت‌های دندانی

ایمپلنت متحرک

ایمپلنت متحرک

ایمپلنت دندان یکی از راه حل‌های پژشکی برای ترمیم و جایگزینی دندان‌هایی است که به دلایل مختلف از دست رفته‌اند؛ و ایمپلنت متحرک بر پایه

1 دیدگاه دربارهٔ «مدت زمان جراحی ایمپلنت»

  1. Have you ever considered about adding a little bit more than just
    your articles? I mean, what you say is important and all.

    But think of if you added some great visuals or video clips to give your posts more, “pop”!
    Your content is excellent but with images and video clips, this website could
    undeniably be one of the very best in its field. Excellent blog!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *