معایب زاویه سازی صورت بستگی به شیوه زاویه سازی آن دارد. البته تمام روشهای زاویه سازی صورت جزو متدهای کم خطر به شمار میروند. حتی جراحی پروتز که تهاجمیترین شیوه زاویه دار کردن فک و صورت است نیز خطر چندانی برای بیمار به دنبال نخواهد داشت.
اما افرادی که برای عملهای زیبایی اقدام میکنند؛ باید علاوه بر مزایای هر متد، با معایب آن نیز آشنایی داشته باشند. در نوشتههای پیشین به مزایای زاویه سازی صورت پرداختیم و در این مقاله قصد داریم، نقاط ضعف روشهای مختلف زاویه سازی فک را مورد بررسی قرار دهیم.
با وجود فواید مهم و مؤثر زاویهدهی صورت، از جمله افزایش جذابیت و اعتمادبهنفس، اما زاویهسازی صورت دارای معایبی است. معایب زاویهدهی صورت میتواند نقاط ضعف شکلدهی صورت را تشدید کند. عمل زاویهدهی ممکن است باعث ایجاد تغییرات ناخواسته در ویژگیهای طبیعی شخص شود، و باعث ایجاد احساس ناراحتی یا عدم راحتی فرد گردد. همینطور ممکن است زاویهدهی صورت باعث افزایش تنش در مفاصل و عضلات صورت شود، برای افرادی که به دنبال استفاده از این روش هستند، مهم است که معایب شکلدهی صورت توجه کنند.
زاویه سازی صورت به چه روشهایی انجام میشود؟
در زاویه سازی صورت استخوان گونه برجستهتر و بافت اطراف فک پرتر میشود تا قسمتهای اطراف گونهها و فک زاویهدار دیده شوند.
زاویه سازی صورت به دو روش اصلی بدون جراحی (موقت) و با انجام جراحی (دائمی) انجام میشود. بدیهی است که معایب زاویه سازی صورت در هر روش متفاوت است. روشهایی که برای این کار استفاده میشود را در ادامه نام بردهایم.
- زاویه سازی صورت با تزریق ژل
- زاویه سازی صورت با نخ
- زاویه سازی صورت با تزریق چربی
- زاویه سازی صورت با جراحی کاشت پروتز
- ژینوپلاستی
- مالارپلاستی
سه روش آخر جزو متدهای جراحی زاویه سازی فک و صورت به شمار میروند.
معایب زاویه سازی صورت با تزریق ژل
در زاویه سازی صورت با ژل از ژلهای خاص که معمولا از جنس اسید هیالورونیک هستند و سازگاری بیشتری با بدن دارند، استفاده میشود. این ژلها به جاهای مورد نظر در صورت تزریق میشوند تا آن قسمتها را پرتر و برجستهتر نشان دهند.
از معایب زاویه سازی صورت با تزریق ژل این است که ماندگاری کمتری دارد. با توجه به کیفیت ژل به کار رفته، اثر آن بین ۹ماه تا ۱ سال در صورت باقی میماند. بدیهی است که بعد از این مدت باید دوباره به پزشک مراجعه و تزریق ژل را تمدید کنید.
یکی دیگر از معایب زاویه سازی صورت با ژل این است که در هر نوبت فقط مقدار کمی ژل میتوان تزریق کرد. بنابراین چنانچه چهره فرد طوری به تغییرات زیادی نیاز داشته باشد، باید در چند نوبت برای تزریق ژل به پزشک مراجعه کند.
معایب زاویه سازی صورت با چربی
در این شیوه از قسمتهای خاصی از بدن، چربی برداشته و به صورت تزریق میشود. معایب این متد عبارت است از؛
- این روش یک شیوه تهاجمی محسوب میشود. چرا که برداشت چربی از شکم یا ران با لیپوساکشن انجام میشود که عوارض خاص خود را دارد.
- از دیگر معایب زاویه سازی صورت با چربی این است که ماندگاری دائمی ندارد و نهایتا چند سال دوام میآورد.
- چربی یک بافت زنده است و ممکن است در زیر پوست حرکت کند. همچنین در صورتی که وزن بیمار بعد از تزریق، کاهش یا افزایش پیدا کند، احتمال تغییر در زاویه فک او وجود دارد.
لازم به ذکر است که برداشتن چربی از سایر قسمتهای بدن به معنی کاهش وزن و حجم آن قسمتها نیست.
معایب زاویه سازی صورت با نخ
در این روش از نخهای خاصی استفاده میشود که علاوه بر زاویه سازی باعث لیفت بافت صورت و عضلات آن نیز میشود. در ادامه به مهمترین معایب روش لیفت با نخ اشاره میکنیم.
- بیمار بعد از جراحی با نخ باید چند روز در خانه بماند تا زخمهای ایجاد شده بهبود پیدا کند.
- شما نتیجه کار این روش را بلافاصله در چهره مشاهده نخواهید کرد. بین ۶ تا ۸ ماه طول میکشد تا نخها جذب بدن شوند. بنابراین، حداقل چند هفته زمان نیاز خواهید داشت تا تغییرات چهره را متوجه شوید.
- از دیگر معایب زاویه سازی صورت با نخ این است که ماندگاری دائمی ندارد. این روش نیز مانند زاویه سازی با ژل باید دو سال بعد دوباره انجام شود.
معایب زاویه سازی صورت با پروتز
در این روش نوعی پروتز که از جنس پلی اتیلن یا سیلیکون است، در فک کاشته میشود. پروتز متناسب با فرم فک و صورت بیمار ساخته میشود. پزشک آن را در دو قسمت اطراف فک قرار میدهد و با پیچهایی فیکس میکند. این شیوه ماندگاری خیلی زیادی دارد. معایب آن عبارت است از؛
- این روش تهاجمی است. بنابراین در ناحیه دهان برشی ایجاد میشود تا پروتز در آن کاشت شود.
- در این متد از بییهوشی استفاده میشود.
- دوره ریکاوری آن طولانی و سختتر از سایر روشهاست.
- مراقبتهای بعد از عمل پیچیدهتر است و بیمار باید مراقب باشد جای زخم ناشی از جراحی عفونت نکند.
معایب زاویه سازی صورت با ژینوپلاستی
در این روش وسیله خارجی در صورت کاشته نمیشود. پزشک تنها قسمتهایی از استخوان فک با استفاده از مته و اره برش میدهد. این متد نیز یک نوع جراحی است و بیهوشی و ریکاوری دشوار پس از آن اولین معایبی است که به نظر میرسد.
از دیگر معایب زاویه سازی صورت به شیوه ژینوپلاستی این است که صورت فرد پس از جراحی کبود و متورم خواهد بود. برای بهبود این تورم و کبودی چند هفته زمان لازم است. همچنین در مدت نقاهت، فرد در جویدن غذاها و مخصوصا غذاهای سفت و جامد مشکل خواهد داشت.
معایب زاویه سازی صورت به شیوه مالارپلاستی
در این روش جراح برش کوچکی در دهان یا زیر چانه ایجاد میکند تا از آنجا استخوان اضافه چانه را با استفاده از ابزارهای خاص خارج کند. بعد از پایان کار استخوان با سیم و بست در جای خود فیکس میشود.
گرچه این جراحی تنها روی چانه انجام میگیرد و نسبت به ژینوپلاستی راحتتر است ولی نقطه ضعفهایی نیز دارد. در هر حال این متد نیز تهاجمی است و باید تحت بیهوشی عمومی انجام شود. از دیگر معایب این متد میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- تا چندین هفته ورم و کبودی در صورت باقی میماند.
- فرد تا چند هفته قادر به جویدن آسان نخواهد بود. بنابراین در طول ریکاوری تنها میتوانید از مایعات و غذاهای نرم استفاده کنید.
- ممکن است با افزایش سن و تغییراتی که در پوست و چربیهای صورت ایجاد میشود، زاویه فک دچار تغییر شود. این موضوع یک نقطه ضعف برای تمام شیوهها به شمار میرود.
زاویهسازی صورت از روشهایی است که افراد از آن برای بهبود ظاهر خود استفاده میکنند. اما زاویهسازی صورت معایبی دارد، از معایب شکلدهی صورت ایجاد ناهنجاریهای ظاهری است. به گفته دکتر آنتونی ای. بریستِت زاویهسازی صورت میتواند با ویژگیهای طبیعی شخص ناسازگار باشد، و احساس ناراحتی در او ایجاد کند. از دیگر معایب زاویهسازی صورت ایجاد تغییرات ناخواسته در شکلدهی صورت شود.
جمع بندی
در این مقاله به مهمترین معایب زاویه سازی صورت اشاره کردیم. همانطور که خواندید این معایب ریسک بالایی ندارند و جزو روند طبیعی درمان به شمار میروند. به همین دلیل معمولا باعث نمیشوند که بیمار از انجام عمل زیبایی برای زاویه سازی فک پشیمان شود.
البته به یاد داشته باشید که پزشک باید تشخیص دهد که آیا زاویه سازی فک را میتوان برای فرم صورت شما انجام داد یا خیر. همچنین بهترین شیوه باید توسط پزشک متخصص در این زمینه به شما معرفی شود. چرا که چنین فردی تجربه بسیاری در این زمینه دارد و میتواند بهترین راهنما برای شما باشد. دکتر مهدی سزاوار جراح دهان، فک و صورت هستند. ایشان به صورت کامل با متدهای زیبایی فک و صورت آشنایی دارند و میتوانند چهره دلخواهتان را به شیوههای مختلف برایتان ایجاد کنند. برای رزرو زمان مشاوره یا مشاوره به صورت آنلاین میتوانید از طریق راههای ارتباطی موجود در سایت، اقدام کنید.
منبع
https://www.ggbrows.co.uk/what-is-jawline-and-chin-filler