عوارض پیوند استخوان فک کدام است؟ 5 تا از اثرات جانبی پیوند استخوان فک

آخرین تاریخ بروزرسانی: 1 تیر 1403
عوارض پیوند استخوان فک کدام است؟+ راه جلوگیری از آنها

عوارض پیوند استخوان فک: ایمپلنت‌های دندانی دندانپزشکی مدرن را متحول کرده‌اند. آنها راهی موثر برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته در اثر عفونت، ضربه، پوسیدگی شدید دندان یا بیماری لثه ارائه ‌می‌دهند. برخلاف بریج‌ها یا پروتزهای با قابلیت نگهداری بالا، ایمپلنت دندان مستقیماً روی استخوان فک ثابت ‌می‌شود، بنابراین یک راه حل تقریبا دائمی طولانی مدت است. ایمپلنت‌ها همچنین از دست دادن استخوان را به تاخیر می‌اندازند (با جذب فشارهای نیروی گاز گرفتن) و بایت قوی‌تری ایجاد‌ می‌کنند که به شما امکان ‌می‌دهد غذاهایی را که دوست دارید بخورید و کاملا طبیعی به نظر برسید.

گاهی اوقات، به خصوص زمانی که دندان‌ها از دست می‌روند و برای مدتی جایگزین نمی‌شوند، استخوان از دست رفته (محلی که دندان قبلا وجود داشت) برای حمایت از ایمپلنت نیاز به تقویت دارد. در دندانپزشکی برای ایجاد این تقویت از استخوان به عنوان پیوند استخوان فک استفاده می‌شود. اما آیا عوارض پیوند استخوان فک بیمار را تهدید می‌کند؟ در ادامه به بررسی عوارض پیوند استخوان فک برای ایمپلنت می‌پردازیم و راه‌کارهای کاهش احتمال بروز این عوارض را ذکر خواهیم کرد:

برای مطالعه مقاله پیوند استخوان فک چگونه انجام می‌شود؟ کلیک کنید.

پیوند استخوان، ممکن است شامل عوارضی بعد از پیوند مانند عفونت، درد و عدم‌پذیرش پیوند توسط بدن باشد. مشکلات پیوند استخوان می‌تواند تورم، کبودی و کاهش عملکرد محل پیوند را در بر گیرد. همچنین، احتمال دارد که بیمار با مشکلاتی نظیر خونریزی و واکنش‌های آلرژیک مواجه شود، که این موارد می‌توانند روند بهبودی را پیچیده‌تر و طولانی‌تر کنند. اگرچه پیوند استخوان می‌تواند بهبودی قابل‌توجهی را به همراه داشته باشد، اما باید به‌دقت به عوارض پیوند استخوان و اثرات جانبی پیوند استخوان توجه کرد، تا مشکلات بعد از پیوند استخوان به حداقل برسد.

خطرات و عوارض احتمالی پیوند استخوان فک

خطرات و عوارض احتمالی پیوند استخوان فک

مانند هر درمان دندانپزشکی، پیوند استخوان فک شامل برخی از خطرات است. با این حال، مشکلات نادر و معمولاً جزئی هستند و در صورت وقوع به سرعت حل ‌می‌شوند. در زیر عوارض پیوند استخوان فک  ذکر شده است:

1. احتمال نچسبیدن ایمپلنت به استخوان فک

ایمپلنت‌های دندان پایدار هستند و مانند دندان‌های طبیعی عمل می‌کنند، زیرا پست‌های تیتانیومی پس از ماه‌ها با استخوان ادغام می‌شوند. شایع‌ترین عوارض پیوند استخوان فک، عدم اتصال ایمپلنت و استخوان است. در صورت بروز این مشکل، یک دندانپزشک با تجربه‌ ی‌تواند ایمپلنت را به سرعت و بدون درد خارج کند. علاوه بر این دندانپزشک می‌تواند به سرعت یک ایمپلنت جایگزین نصب کنند یا ممکن است چند ماه صبر کند تا استخوان شما بهبود یابد.

2. احتمال ابتلای بیمار به بیماری پری ایمپلنتیت

این بیماری‌ می‌تواند به بافت لثه و استخوان اطراف دندان آسیب برساند و احتمال شکست ایمپلنت‌های دندانی را افزایش دهد. پری ایمپلنتیت ممکن است در نهایت منجر به تحلیل استخوان و شل شدن ایمپلنت شود. خطر ابتلا به پری ایمپلنتیت در صورت اجتناب از سیگار کشیدن، حفظ سبک زندگی سالم و رعایت بهداشت دهان و دندان به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. با این حال، اگر به دلیل پری ایمپلنتیت دچار عوارض پیوند استخوان فک شوید، جراح دندان‌پزشک می‌تواند از دست دادن استخوان را مدیریت کرده و ایمپلنت شما را برداشته یا جایگزین کند.

3. احتمال ابتلا به عفونت‌

بعد از پیوند استخوان فک و انجام ایمپلنت دندان عفونت ایمپلنت و بافت اطراف آن وجود دارد. با این حال، عفونت‌های مرتبط با ایمپلنت دندان به دلیل شرایط استریلی که در جراحی ایمپلنت دندان انجام‌می‌شود، نسبتا نادر است. در بیشتر موارد، متخصصان پس از درمان شما آنتی بیوتیک تجویز‌می‌کنند تا احتمال ابتلا به عفونت در اطراف ایمپلنت‌های دندانی شما کاهش یابد.

4. احتمال بروز آسیب عصبی

از آنجایی که ایمپلنت‌های دندانی با جراحی در فک شما قرار می‌گیرند، خطر کمی وجود دارد که باعث آسیب عصبی در طول درمان شوند. این مشکل غیر معمول ایمپلنت دندان ممکن است منجر به ناراحتی، بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن در لب‌ها، دندان‌ها، لثه‌ها یا چانه شود. متخصصان دندانپزشکی‌ می‌توانند اندازه ایمپلنت مورد استفاده را با معاینه کامل دندانپزشکی بر روی موقعیت دقیق اعصاب شما تشخیص دهند. این بدان معنی است که آنها‌ می‌توانند به طور موثر از تماس با عصب جلوگیری کنند و احتمال عوارض پیوند استخوان فک را از بین ببرند.

5. احتمال ابتلا به بیماری پریودنتال

احتمال ابتلا به بیماری پریودنتال

اگر قبل از عمل جراحی دچار بیماری لثه شده‌اید، به احتمال زیاد با عوارض پیوند استخوان فک مواجه خواهید شد. پریودنتیت، شکل پیشرفته‌تری از بیماری لثه، ممکن است منجر به آسیب استخوان شود و احتمال اثربخشی درمان شما را کاهش دهد.

باکتری‌ها بافت‌های همبند ریشه دندان را مصرف‌می‌کنند، لثه‌ها را از بین می‌برند و استخوان‌ها را ضعیف‌ می‌کنند. یک متخصص دندانپزشک بیماری لثه شما را قبل از شروع درمان ایمپلنت دندان درمان‌ می‌کند تا مطمئن شود که به نتیجه نهایی شما آسیب نمی‌رساند.

آیا ایمپلنت‌های دندان ایمن هستند؟

ایمپلنت‌های دندانی سال‌ها است که به طور ایمن و با موفقیت برای بیمارانی که به طور کلی از وضعیت سلامت دهان و دندان و سلامت کلی خوبی برخوردار هستند، استفاده می‌شود. ایمپلنت‌های دندانی برای بیش از 30 سال در جایگزینی دندان‌ها در بیمارانی که عموماً از سلامت دهان و دندان و سلامت کلی خوبی برخوردار هستند، ثابت شده است. علاوه بر این، ایمپلنت‌های دندانی از مواد زیست سازگار ساخته شده‌اند. آنها به عنوان پایه‌ای پایدار و مطمئن برای ایمپلنت‌های دندانی عمل‌ می‌کنند.

برای مطالعه مقاله بسیار کاربردی ومهم پیوند استخوان در ایمپلنت کلیک کنید.

ایمپلنت دندان روشی نسبتاً ایمن است که متخصصان دندانپزشکی بیش از 30 سال است که آن را انجام ‌می‌دهند. علاوه بر این، با توجه به پیشرفت‌های فناوری، کاشت ایمپلنت دندان در طول زمان همچنان بهبود می‌یابد. در حالی که روش تهاجمی ایمپلنت ایمن در نظر گرفته‌ می‌شود، اما یک عمل جراحی است و مانند هر عمل جراحی، عوارضی نیز وجود دارد. در حالی که خطر عفونت یا پس زدن آن قابل توجه است، تعداد افرادی که عوارض پس از جراحی ایمپلنت و عوارض پیوند استخوان فک را تجربه‌می‌کنند نسبتاً کم است.

چه کسی کاندیدای مناسب برای ایمپلنت دندان است؟

اگر استخوان فک نسبتا قوی دارید، پریودنتیت (بیماری لثه) ندارید و سیگار نمی‌کشید، واجد شرایط کاشت دندان خواهید بود. همچنین اگر یک یا چند دندان از دست رفته دارید یا اگر دندان‌های شما شکسته یا پوسیده شده است، به طور کلی بهترین گزینه برای این جراحی خواهید بود. اگر از پروتزهای مصنوعی، پروتزهای جزئی یا پل دندانی خود ناراضی هستید، فناوری ایمپلنت نیز ممکن است به شما کمک کند.

به طور معمول، افرادی با استخوان ناکافی یا شرایط یا رفتارهای پزشکی خاص، کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت در نظر گرفته نمی‌شدند. با این حال، پیشرفت در تشخیص و بازسازی استخوان باعث شده است که اکثر بیماران بتوانند ایمپلنت‌های دندانی دریافت کنند.

به خاطر داشته باشید که پس از جراحی، بهتر است از مصرف غذاهایی مانند آجیل و ذرت بو داده خودداری کنید و از رژیم غذایی نرم پیروی کنید.

آیا پیوند استخوان فک برای ایمپلنت دندان لازم است؟

در حالی که پیوند استخوان فک همیشه برای جراحی ایمپلنت دندان ضروری نیست، اما در صورت لزوم،‌ می‌تواند به طور قابل توجهی شانس بیمار را برای یک نتیجه درمانی موفق افزایش دهد. فقط جراح دندان شما که اغلب از فناوری‌های تصویربرداری تخصصی استفاده‌می‌کند،‌ می‌تواند نیاز به پیوند استخوان را تعیین کند. اگر تراکم استخوان شما کاهش یافته باشد، ممکن است استخوان فک شما دیگر آنقدر متراکم نباشد که بتواند ایمپلنت را پشتیبانی کند. هنگامی که دندانپزشک دندان‌های شما را با ایمپلنت‌های دندانی جایگزین‌ می‌کند، یک پست تیتانیوم کوچک زیر لثه شما قرار می‌گیرد و روی استخوان فک شما محکم‌ می‌شود. به این ترتیب، تراکم استخوان فک شما باید برای حمایت از پست کافی باشد. جراحی پیوند استخوان‌ می‌تواند تراکم استخوان فک شما را افزایش دهد و از تناسب بی عیب و نقص برای پست تیتانیومی اطمینان حاصل کند.

آیا پیوند استخوان فک نیز شکست می‌خورد؟

آیا پیوند استخوان فک نیز شکست می‌خورد؟

اگرچه این اتفاق می‌افتد، اما شکست پیوند استخوان یک وضعیت نسبتا نادر است. هیچ دلیلی برای ترس در صورت وقوع وجود ندارد، زیرا درمان در دسترس است. اغلب، علت شکست نیز قابل درمان است. در حالی که ایمپلنت‌های دندانی معمولاً یک روش قابل پیش بینی و موثر هستند، کاشت صحیح آنها نیاز به آموزش و تجربه دارد.

چگونه احتمال عوارض پیوند استخوان فک را به حداقل برسانیم؟

تصور عوارض پیوند استخوان فک ممکن است نگران کننده باشد. خبر خوب این است که جلوگیری از این شکست به طرز شگفت آوری ساده است. دستورالعمل‌های زیر برای کاهش خطر عوارض پیوند استخوان فک است:

  • بیماران‌می‌توانند تورم و ناراحتی را به روش‌های مختلف پس از جراحی ایمپلنت دندان تسکین دهند.
  • حداقل تا 48 ساعت پس از جراحی از انجام فعالیت‌های شدید خودداری کنید. ضربان قلب بالا‌ می‌تواند خونریزی، ناراحتی و تورم را افزایش دهد. توصیه‌ می‌شود قبل از انجام وظایف سنگین یا ورزش چند روز صبر کنید.
  • از مصرف آسپرین و سایر داروهای رقیق کننده خون دور پرهیز کنید.
  • برخی از داروهای مسکن و مکمل‌های گیاهی بدون نسخه ممکن است بر انعقاد خون تأثیر بگذارند و در نتیجه خونریزی بیشتری ایجاد کنند. بیماران باید به دندانپزشک خود مراجعه کنند تا مطمئن شود که پس از کاشت ایمپلنت، ایمن ترین داروها را مصرف‌می‌کند.
  • برای کمک به کاهش تورم می‌توان از کمپرس یخ استفاده کرد.
  • بیماران ممکن است پس از جراحی از کمپرس سرد در ناحیه گونه نزدیک محل ایمپلنت استفاده کنند. بعد از 15 دقیقه کیسه یخ را بردارید و 20 دقیقه دیگر صبر کنید. استفاده متناوب از کمپرس یخ‌می‌تواند به کاهش التهاب و درد کمک کند.
  • تمام داروها باید دقیقاً طبق دستور مصرف شوند.
  • بدون شک دندانپزشک داروهای خاصی مانند مسکن‌ها و آنتی بیوتیک‌ها را تجویز‌ می‌کند. علاوه بر این، آنها ممکن است داروهای بدون نسخه را برای کاهش ناراحتی و تورم ارائه دهند. برای به حداقل رساندن درد و سایر عوارض جانبی، بیماران باید رژیم تجویز شده توسط دندانپزشک را رعایت کنند.
  • از مصرف غذاهای خیلی ترد، خیلی سفت یا خیلی سفت خودداری کنید.
  • توصیه‌ می‌شود پس از جراحی از مصرف آجیل و ذرت بو داده پرهیز کنید و از رژیم غذایی نرم استفاده کنید.
  • بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.
  • در حالی که مسواک زدن و نخ دندان کشیدن در محل کاشت ممکن است برای روزهای زیادی پس از عمل دشوار باشد، تمیز نگه داشتن ناحیه بسیار مهم است. به طور معمول، دندانپزشک یک دهانشویه آنتی باکتریال را برای جلوگیری از گسترش باکتری‌های خطرناک توصیه‌می‌کند.

عوارض پیوند استخوان ممکن است شامل مشکلات بعد از پیوند استخوان، نظیر التهاب، احتمال آسیب به اندام‌هایی مانند ریه و کلیه و مشکلات خونی مانند کم‌خونی یا کاهش پلاکت‌ها باشد. اثرات جانبی پیوند استخوان می‌تواند درد شدید، خونریزی و تشکیل هماتوم در محل جراحی باشد. طبق تحقیقات انجام‌شده توسط دکتر جانسون و تیم او در سال ۲۰۱۹، عوارض پیوند استخوان به‌دقت مورد بررسی قرار گرفته است. پژوهشگران دانشگاه هاروارد نیز در مطالعات خود به این نتیجه رسیده‌اند، که پس از پیوند استخوان، احتمال بروز مشکلاتی چون نقص در التیام و شکستگی مجدد وجود دارد.

یادداشت پایانی

در این مطلب تلاش کردیم در مورد عوارض پیوند استخوان فک نکاتی را ارائه دهیم. در صورتی که علائم یاد شده را تجربه کردید حتما به جراح فک و صورت مراجعه کنید. شما می‌توانید برای انجام خدمات دندانپزشکی به مطب دکتر مهدی سزاوار متخصص جراحی فک، صورت و زیبایی به نشانی میدان ونک، خ گاندی شمالی، ک صانعی شرقی، پلاک ۷، واحد ۲ مراجعه کنید و یا برای رزرو وقت و یا پرسش در خصوص انواع جراحی فک و صورت و ایمپلنت دندان به صفحه اینستاگرام دکتر سزاوار به آدرس @drsezavaromfs مراجعه کرده و یا از طریق تلفن تماس ۰۲۱۸۸۷۸۴۱۷۲ – ۰۲۱۸۸۷۸۴۹۶۷ و شماره واتساپ ۰۹۰۲۲۵۴۲۴۴۸ با مطب ارتباط برقرار کنید.

بهترین جراح فک، صورت و زیبایی تهران

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *