جراحی شکستگی فک چگونه انجام می‌شود؟ + مراحل بازیافت جراحی شکستگی فک

آخرین تاریخ بروزرسانی: 12 خرداد 1403

جراحی فک، یکی از عمل‌های حساس و تخصصی‌ای است که باید حتما توسط جراحان باتجربه انجام شود. بهتر است این نکته را در نظر داشته باشید که شکستن فک و نیاز به جراحی در صورتی اتفاق می‌افتد که فک در اثر خوردن به جاهای محکم، تصادف، پرت شدن از ارتفاع و… دچار آسیب شده باشد. این قسمت از صورت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ چرا که در صورت آسیب دیدگی، شخص نمی‌تواند به درستی کلمات را ادا کند یا غذا بخورد.

در این مطلب قصد داریم تمامی جزئیات این جراحی را مورد بررسی قرار داده و با عوارض، علائم و مراحل درمان شکستگی آشنا شویم. پیشنهاد می‌کنیم جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

جراحی بازیافت شکستگی فک، یک روش حیاتی برای اصلاح شکستگی‌های فک است که در اثر تصادفات یا ضربات شدید ایجاد می‌شوند. در جراحی شکستگی فک، ابتدا پزشک متخصص بادقت به ارزیابی محل و شدت شکستگی می‌پردازد، و سپس با استفاده از تکنیک‌های مختلف شکستگی را اصلاح می‌کند. جراحی بازیافت شکستگی فک شامل تثبیت قطعات استخوانی با استفاده از پیچ‌ها و صفحات فلزی است، تا اطمینان حاصل شود که استخوان‌ها به‌درستی در جای خود قرار می‌گیرند، و بهبود می‌یابند. اصلاح شکستگی فک با جراحی نیازمند دقت و مهارت بالای جراح است.

آیا می‌دانید منظور از جراحی شکستگی فک چیست؟

در واقع، این جراحی برای ترمیم و درمان شکستگی آرواره صورت می‌گیرد که ممکن است به دلایلی مانند: افتادن از ارتفاع زیاد، تصادف یا برخورد با شدت بالا به اجسام سنگین و… آسیب دیده باشد. لازم است به این نکته توجه داشته باشید که برخی از انواع این شکستگی‌ها ممکن است با گذشت زمان خود به خود و تنها با انجام برخی اقدامات، ترمیم شوند اما در بسیاری از موارد جهت درمان شکستگی که فقط باید به یک جراح متخصص مراجعه کرد.

آیا می‌دانید منظور از جراحی شکستگی فک چیست؟

در حالت طبیعی، برای فرد این امکان وجوددارد دهان خودش را بسته و باز کند، غذاها را بجود و… اما در صورتی که فک بشکند، شخص درانجام این امور دچار محدودیتهای بسیاری خواهد شد.

آشنایی با علائم نشان‌دهنده نیاز به جراحی شکستگی فک

اگر فک شما آسیب جدی دیده است یا یکی از اطرافیانتان دچار این مشکل شده و دقیقا نمی‌دانید که آرواره دچار شکستگی شده یا نه لازم است این بخش را با دقت بخوانید. برخی از نشانه‌های شکستگی فک و نیاز به عمل جراحی شامل موارد زیر می‌شوند:

  • خونریزی کردن داخلی دندان‌ها و دهان
  • درد بسیار زیاد در ناحیه فک هنگام حرکت دادن آن
  • از بین رفتن توازن و هماهنگی بین دندان‌ها
  • وجود مشکل در زمان غذا خوردن و حرف زدن
  • متورم شدن فک و کبودی
  • عفونت

دقت داشته باشید که بهتر است بعد از مشاهده هر یک از علائم بالا، حتما طی سریع‌ترین زمان ممکن با مراجعه به یک جراح از سلامت یا عدم سالم بودن فک خود مطمئن شده و آن را ترمیم کنید.

 

جراح چگونه شکستگی فک را تشخیص می‌دهد؟

همانطور که در بالا مطالعه کردید، از روی برخی علائم و نشانه‌ها شما می‌توانید، شکستگی را تشخیص دهید. اما با این وجود در نهایت شکستگی فک توسط دندانپزشک قابل تشخیص خواهد بود. برای تشخیص شکستگی ابتدا باید به یک دندانپزشک ماهر و با تجربه مراجعه کنید و پرونده تشکیل بدهید. به طور کلی احتمالا پزشک شما را برای اطمینان برای آزمایشات لازم می‌فرستد. برای تشخیص کامل دندانپزشک از دو طریق زیر اقدام می‌کند:

  1. استفاده از تصاویر رادیولوژی و عکس‌های CT scan و MRI
  2. معاینه فک و تست آن همانند حرکت دادن فک

جراح چگونه شکستگی فک را تشخیص می‌دهد؟

انواع درمان شکستگی فک و صورت

به طور کلی درمان فک شکسته از سه طریق امکانپذیر است که شامل استفاده از دارو، بستن فک با سیم و جراحی فک و صورت می‌شود. پزشک پس از معاینه و همچنین متناسب به نوع شکستگی یکی از روش‌های درمانی بالا را انتخاب خواهد کرد. حال شاید برای شما جالب باشد که درباره روش‌های جراحی و درمان شکستگی فک اطلاعات بیشتری را کسب کنید. به طور کلی درمان و جراحی فک شکسته به سه صورت زیر انجام می‌شود:

  • بهره از داروها: در این روش فرد پس از مراجعه پزشک و معاینه جراح، با استفاده از داروهای آنتی بیوتیک و مسکن از عوارضی نظیر خونریزی، عفونت و تورم صورت جلوگیری خواهد کرد.
  • بستن فک با سیم: در این روش هنگامی که شکستگی فک تشخیص داده می‌شود، برای جوش خوردن آن و برگشت به حالت اولیه و نرمال با سیم آن را می‌بندند. در نهایت یک قیچی جهت برش سیم در اختیار بیمار قرار می‌دهند و به او آموزش می‌دهند که در چگونه در موارد اورژانسی سیم را بچینند تا اذیتشان نکند.
  • جراحی فک و صورت: جراحی فک یکی دیگر از روش‌هایی است که جراحان برای درمان شکستگی فک از آن بهره می‌گیرند. در این حالت پس از جراحی فک به حالت اولیه بازمی‌گردد و در جای خود ثابت می‌ماند. در ادامه بیشتر درباره جراحی فک و صورت با شما صحبت خواهیم کرد.

جراحی شکستگی فک به چه صورت انجام می‌شود؟

احتمالا برای شما هم این سوال ایجاد شده باشد، که با وجود این حجم از حساسیت بالا این جراحی چگونه انجام می‌شود. بهتر است بدانید که جراح ممکن است برای ترمیم و رفع مشکل ایجاد شده در قدم اول یک برش در قسمت شکستگی ایجاد می‌کند و در مرحله بعدی با به کارگیری تجهیزاتی مانند: پلاک و پیچ‌های مخصوص، سیم و… بخش‌های شکسته شده را به همدیگر وصل می‌کرده و شکستگی فک را ترمیم می‌کند.

جراحی شکستگی فک به چه صورت انجام می‌شود؟

توجه داشته باشید که بعد از اتمام جراحی شکستگی فک، استخوان‌های آسیب دیده ترمیم شده و به صورت ثابت در جای خود قرار می‌گیرند.

اقدامات مهم بعد از انجام جراحی شکستگی فک

در نظر داشته باشید که بعد از اتمام عمل، برای بهبودی سریع‌تر بهتر است تا چند روز برخی موارد را رعایت کنید. اقدامات مهمی که بعد از جراحی شکستگی آرواره باید انجام دهید عبارت اند از:

  • لازم است که تا چند روز اول بعد از اول فقط مایعات بخورید.
  • حتما در ۴ تا ۶ هفته ابتدایی بعد از جراحی شکستکی فک، از غذاهای نرم استفاده کنید.
  • سعی کنید به هیچ عنوان سیگار نکشید.
  • بهتر است تا دو هفته از انجام فعالیت‌های بدنی سنگین خودداری کنید.
  • حتما با وسواس بیشتری به مراقبت از دندان‌ها و بهداشت آنها بپردازید.

در صورت آسیب و شکستن فک چه باید کرد؟

بهتر است بعد از وارد شدن ضربه به استخوان فک و آسیب دیدگی آن، بلافاصله بعد از ایجاد مشکل و تا زمان رسیدن به یک مرکز درمانی اقدامات زیر را انجام دهید:

  • استفاده از یخ در ناحیه شکستگی جهت کاهش درد
  • تحت هیچ شرایطی به صورت خود فشار نیاورید.
  • خونسردی خود را تا زمان مراجعه به پزشک حفظ کنید.

عدم درمان شکستگی فک چه عوارضی دارد؟

اگر پس از شکستگی فک فکر چاره نکنید، قطعا با مشکلات بسیار زیادی مواجه خواهید شد که برخی از آنها عبارتند از:

  • درد زیاد و طاقت‌فرسایی که بیمار باید آن را تحمل کند.
  • امکان جمع شدن باکتری و میکروب در محل زخم و شکستگی فک و در نهایت عفونت زیاد و آسیب‌زا
  • مشکلات تکلمی و بلع
  • ظاهر صورت فرد تغییر کرده و منجر به انحراف و یا ناقرینگی می‌شود.

شکستگی فک از آسیب‌های جدی است، که نیاز به مداخله فوری پزشکی دارد. جراحی شکستگی فک برای ترمیم و بازسازی ساختار آسیب‌دیده انجام می‌شود، تا هم عملکرد و هم ظاهر طبیعی فک حفظ شود. تحقیقات دکتر الکساندر و همکارانش نشان داده‌اند، که جراحی بازیافت شکستگی فک، با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته تثبیت استخوانی مانند پیچ‌ها و صفحات فلزی، می‌تواند نتایج بسیار مؤثری داشته باشد. اصلاح شکستگی فک با جراحی شامل قراردادن دقیق قطعات استخوانی در جای صحیح و تثبیت آن‌ها است، که باعث تسریع روند بهبود و کاهش عوارض بعدی می‌شود.

چرا توصیه می‌شود جهت جراحی شکستگی فک به جراح متخصص مراجعه کنید؟

همانطور که در طول مقاله گفته شد، فک یکی از حساس‌ترین و کاربردی‌ترین استخوان‌هایی است که در صورت آسیب دیدگی می‌تواند سبب بروز مشکلات جدی برای فرد شود. به دلیل وجود همین حساسیت بالا، توصیه می‌شود برای آسیب کمتر و بهبود سریع‌تر، جهت انجام جراحی به کسانی مراجعه کنید که تجربه و تخصص لازم برای انجام این کار را در اختیار دارند.

دکتر مهدی سزاوار، متخصص جراحی فک و صورت ، یکی از جراحان برتر در این حوزه هستند که توانسته‌اند به بیماران بسیاری جهت بهبودی و بازگرداندن سلامتشان کمک کنند. در صورت نیاز به جراحی شکستگی فک و تمایل به دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید با یکی از شماره تلفن‌های 02188784967 _ 02188784172 تماس گرفته یا به صفحه وب سایت دکتر مراجعه کرده و از خدمات لازم بهره‌مند شوید.

بهترین جراح فک، صورت و زیبایی تهران

مقالات مرتبط

ایا عکسبرداری به روش opg خطرناک است؟

خطرات عکس opg

خطرات عکس opg: اگر برای یکبار هم به دندانپزشکی برای درست کردن دندان خود مراجعه کرده باشید، احتمالا با این جمله روبرو شده‌اید که پزشک

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *