ایمپلنت تمام فک چیست؟ راهنما جامع ایمپلنت کامل فک

آخرین تاریخ بروزرسانی: 27 اردیبهشت 1403

دندان‌ها عضو بسیار مهمی از بدن هستند، آن‌ها علاوه بر کمک به هضم بهتر غذا و کمک به سیستم گوارش، نقش مهمی در زیبایی دارند. ممکن است، افراد دندا‌ن‌های خود را بر اثر تصادف، شیمی‌ درمانی یا اتفاقات دیگری از دست بدهند. گاهی این عوامل باعث از دست رفتن چندین دندان می‌شود که در ظاهر و تغذیه فرد تأثیر بسزایی خواهد داشت. از این رو افرادی که با این مشکل رو به رو می‌شوند، ایمپلنت تمام فک را بهترین گزینه برای خود می‌دانند؛ به همین دلیل ما در این مقاله قصد بررسی ایمپلنت تمام فک را داریم. چرا که این متد جزو بهترین روش‌ها برای جایگزین کردن چند دندان به شمار می‌رود.

ایمپلنت تمام فک، به افرادی که تمامی دندان‌های خود را ازدست‌داده‌اند؛ امکان بازیابی دندان‌هایشان را می‌دهد. ایمپلنت تمام فک توسط چندین پایه ایمپلنت در استخوان فک‌جوش می‌خورد؛ که می‌تواند یک دسته کامل از دندان‌‌های مصنوعی را نگه دارد. ایمپلنت تمام فکی به بیماران این امکان را می‌دهد تا دندان‌هایی بادوام و پایدار بهره ببرند. ایمپلنت کامل فک، بخصوص برای افرادی که به دلیل بیماری‌های لثه یا سایر شرایط، دندان‌های خود را ازدست‌داده‌اند، توصیه می‌شود.

ایمپلنت تمام فک چیست؟

ایمپلنت دندان در واقع از دو قسمت تشکیل شده‌ است؛ قسمت اول که ایمپلنت نام دارد و با نام پایه نیز شناخته می‌شود، نقش ریشه دندان را ایفا می‌کند. این بخش در میان استخوان فک و لثه قرار می‌گیرد. بخش دوم، پروتز مصنوعی است؛ پروتزها نقش بدنه دندان را ایفا می‌کنند. آن‌ها ظاهری شبیه به دندان‌های طبیعی فرد دارند.

در ایمپلنت‌های تکی، هر پروتز روی یک پایه نصب می‌شود. اما در ایمپلنت‌های تمام فک، تعداد پایه‌ها کم‌تر از تعداد پروتزهاست. این روش درمانی با متدهای مختلفی انجام می‌شود؛ در ادامه توضیحات بیشتری ارائه داده‌ایم.

انواع روش‌های کاشت ایمپلنت تمام فک چیست؟

این جراحی با متدهای مختلفی انجام می‌شود. تفاوت بارز جراحی‌ها، در تعداد ایمپلنت‌ها است؛ کاشت پایه‌ها باید با استفاده از جراحی انجام شود. از آنجایی که بین دو تا شش پایه باید در فک‌ها کاشته شود، معمولا بیماران بیهوشی عمومی دریافت می‌کنند.

کاشت دو ایمپلنت

در این روش پروتزها دندان روی دو ایمپلنت قرار می‌گیرد. زمانی که یک یا دو دندان در فک بالا، باقی مانده باشد، می‌تواند به نگهدار پروتزها کمک کند. بنابراین به تعداد پایه کم‌تری نیاز است. البته این موضوع به سلامت و قدرت ریشه دندان‌های مجاور نیز بستگی دارد. در برخی موارد پزشک ترجیح می‌دهد، دندان‌های باقیمانده را نیز حذف کند تا فک کاملا با دندان‌های ایمپلنت تمام فک پر شود.

کاشت ۶ یا ۴ ایمپلنت

این روش متداول‌ترین متد برای کاشت تمام فک به شمار می‌رود و با نام All On 4 نیز شناخته می‌شود. در این متد، جراح ۴ ایمپلنت را در فک قرار می‌دهد. پس از آن نیز پروتز تمام فک روی این ۴ ایمپلنت قرار می‌گیرند. در صورتی که اندازه فک بیمار بزرگ باشد یا پزشک نیاز به تعداد پایه‌های بیشتری را احساس کند، احتمالا ۶ ایمپلنت در فک خواهد کاشت. جراح دو ایمپلنت در جلوی فک و دو ایمپلنت نیز در پشت فک می‌کارد. جالب است، بدانید که در برخی موارد دو ایمپلنت جلویی را کمی با زاویه قرار می‌دهند؛ این به دلیل بالا رفتن مقاومت آن‌ها می‌شود.

کاشت 6 یا 4 ایمپلنت

ایمپلنت تمام فک برای چه افرادی مناسب است؟

این کاشت‌ها، تمام فک را پوشش می‌دهند. بنابراین برای کسانی مناسب است که  اکثر دندان‌های خود را از دست داده‌اند. البته پیش از اقدام برای کاشت، باید شرایط بیمار مورد بررسی قرار گیرد. به عنوان مثال افرادی که تراکم استخوان کافی ندارند، پیش از کاشت باید پیوند استخوان انجام دهند.

ایمپلنت تمام فک برای کسانی که می‌خواهند جایگزینی، با بیشترین شباهت به دندان‌های طبیعی داشته باشند، بهترین انتخاب است. از نظر آن‌ها این جایگزین هم باید ظاهری شبیه به دندان‌های طبیعی داشته باشد و هم به اندازه آن‌ها کاربری باشد و محدودیتی برایشان ایجاد نکند. سایر متدها ممکن است، باعث محدودیت غذایی برای فرد شوند. اما ایمپلنت‌ها این مشکل را ایجاد نمی‌کنند.

ایمپلنت تمام فک بهتر است یا دندان مصنوعی؟

این سؤال ممکن است، برای کسانی که اکثر دندان‌های خود را از دست داده‌اند، پیش آید. شاید برخی از بیماران به دلیل تفاوت قیمت‌ها، دندان مصنوعی را انتخاب کنند. اما نکته مهم‌تر این است که کدام یک برای شما کاربرد بیشتری دارند و مناسب‌تر هستند. دندان‌های مصنوعی تقریبا هیچ تکیه‌گاهی ندارند. آن‌ها تنها روی لثه قرار می‌گیرند که حتی ممکن است، باعث سایش آن نیز بشوند. بنابراین دوام بالایی نخواهند داشت. از طرفی، حذف تمام دندان‌ها و عدم وجود ریشه آن‌ها در استخوان فک باعث تحلیل رفتن آن می‌شود.

ایمپلنت تمام فک چون در استخوان‌های فک کاشته می‌شود، دوام زیادی دارد. این ویژگی توانایی شما در جویدن غذا را نیز بالاتر می‌برد. ایمپلنت‌ها می‌توانند از لثه‌ها و استخوان فک نیز حمایت کنند. همچنین ظاهر طبیعی‌تری نسبت به دندان‌های مصنوعی دارند. همه این مزیت‌ها باعث برتری آن‌ها نسبت به دندان‌های مصنوعی می‌شود.

ایمپلنت تمام فک چه مزیتی دارد؟

در ادامه به مهم‌ترین مزیت‌های استفاده از این روش اشاره کرده‌ایم:

عملکرد مشابه دندان طبیعی

ایمپلنت‌ها قدرت جویدن را به طور کامل بازیابی می‌کند. با کاشت آن‌ها شما می‌توانید به راحتی غذا بخورید، مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. آن‌ها از نظر ظاهری نیز بیشترین شباهت را به دندان‌های طبیعی و سالم دارند؛ این موضوع در بازیابی اعتماد به نفس افراد تأثیر دارد.

شباهت ایمپلنت به دندان طبیعی

دوام بسیار زیاد

پروتز و ایمپلنت‌ تمام فک با موادی ساخته می‌شود که با بافت بدن سازگاری دارد. در صورتی که از ایمپلنت‌های خود به خوبی مراقبت کنید، آن‌ها می‌توانند تا پایان عمر با شما همراه باشند. البته در برخی موارد ممکن است، نیاز به ترمیم‌های جزئی نیز داشته باشند.

جلوگیری از تحلیل استخوان

اگر دندان‌ها از بین روند و جایگزینی برای آن‌ها قرار ندهید، به مرور زمان حجم استخوان فک کاهش می‌یابد. طی تحقیقاتی که انجام این کاهش حجم در سال اول ۲۵ درصد است. قرار گرفتن پایه ایمپلنت در فک، مانند ریشه دندان عمل می‌کند و مانع کاهش تراکم استخوان می‌شود.

پیشگیری از بیماری‌های لثه

دندان‌ها باعث استقامت لثه می‌شوند، نبودن آن‌ها نیز لثه‌ها را بسیار ضعیف می‌کند. در اینصورت باکتری‌ها افزایش یافته و بیماری‌های لثه ایجاد می‌شود. ایمپلنت‌ تمام فک در میان لثه قرار می‌گیرد؛ بنابراین بافت آن‌ها تضعیف نمی‌شود. پروتزها نیز به عنوان تاج دندان، مانع از برخورد مستقیم مواد غذایی با لثه‌ها می‌شوند. بنابراین احتمال عفونت کاهش می‌یابد.

جلوگیری از افتادگی صورت و پیری زودرس

جمع شدن پوست و پیری صورت یکی از نتایج حذف دندان‌هاست. با حذف آن‌ها یک سوم پایین صورت شروع به فروپاشی می‌کند. این موضوع باعث می‌شود که فرد بسیار مسن‌تر از سن واقعی خود به نظر برسد. ایمپلنت از این موضوع نیز پیشگیری خواهد کرد.

هزینه ایمپلنت تمام فک به چه عواملی بستگی دارد؟

قیمت مشخص و ثابتی برای این نوع کاشت وجود ندارد. فاکتورهای مختلفی در قیمت‌گذاری نقش دارند. بسیاری از مواد اولیه وارداتی هستند و قیمت ارز روی آن‌ها تأثیرگذار است. ایمپلنت‌ها و پروتزهای مورد نیاز در این روش، توسط برند‌های مختلفی ساخته می‌شوند‌، بنابراین کیفیت و قیمت‌های متفاوتی دارند. البته لازم به ذکر است که کم هزینه‌ترین روش کاشت تمام فک، گزینه “ایمپلنت متحرک” است؛ قیمت این گزینه معمولا بین 11000 تا 15000 دلار می‌باشد.

انتخاب ایمپلنت‌ها به نظر جراح و البته انتخاب بیمار بستگی دارد. ولی این نکته را نیز باید در نظر گرفت که یک دندانپزشک ماهر و باسابقه از محصولات بی‌کیفیت برای ایمپلنت تمام فک استفاده نمی‌کند. پس بهتر است در ابتدا انتخاب جراح خود را در اولویت قرار دهید؛ در اینصورت خیال شما بابت هزینه، کیفیت مواد و موفقیت جراحی آسوده خواهد بود.

مراقبت‌های لازم بعد از کاشت ایمپلنت تمام فک چگونه است؟

ایمپلنت‌ها نیز مانند دندان‌های طبیعی نیاز به توجه و مراقبت دارند، بنابراین بهتر است، نکات بهداشتی را در خصوص آن‌ها رعایت کنید. اما رعایت برخی نکات الزامی است تا دندان و دهان سالمی داشته باشید. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن دو فاکتور مهم در مراقبت از انواع مختلف ایمپلنت‌ها هستند.

مراقبت از ایمپلنت تمام فک

افراد دارای ایمپلنت تمام فک، باید روزانه حداقل دوبار مسواک بزنند. برای پیشگیری از آسیب رسیدن به پروتزها مسواک باید به آرامی روی آن‌ها کشیده شود. همچنین بهتر است از خمیردندان‌هایی با سایندگی کم استفاده شود. بعد از مسواک ممکن است، برخی تکه‌های غذا لای دندان‌ها باقی بمانند. ماندن این تکه‌ها به مدت طولانی تجمع باکتری‌ها و پوسیدگی را به همراه دارد. همچنین ممکن است در فرم ایمپلنت تمام فک شما نیز تأثیرگذار باشد. نخ دندان آلودگی‌های باقیمانده را نیز از بین دندان‌ها حذف می‌کند.

استفاده از دهانشویه نیز از دیگر فاکتورهای مراقبتی به شمار می‌رود. پزشک دهانشویه متناسب با نوع ایمپلنت‌های شما را معرفی خواهد کرد؛ همچنین روش مصرف آن را به شما آموزش خواهد داد.

آیا کاشت ایمپلنت تمام فک ریسکی دارد؟

در صورتی که کار خود را به یک جراح حرفه‌ای واگذار کنید، تقریبا به احتمال صد در صد، جراحی کاشت و قرار دادن پروتزها روی ایمپلنت‌ها با موفقیت انجام می‌شود. ریسک‌های عمومی جراحی شامل عفونت، عوارض داروهای بیهوشی و بی‌حسی، خونریزی و تورم محل جراحی وجود دارند. این عوارض بعد از مدت کوتاهی از بین می‌روند. در صورت استفاده منظم از آنتی بیوتیک نیز عفونت‌ها بهبود پیدا می‌کنند.

در صورتی که جراح حرفه‌ای کاشت ایمپلنت تمام فک را انجام ندهد، ریسک‌هایی مانند قرار گرفتن پروتز و پایه در جایگاه نامناسب، آسیب رسیدن به اعصاب صورت، شکستگی استخوان فک و آسیب رسیدن به رگ‌های خونی بیمار وجود دارد. اما جراحان ماهر چنین اشتباهاتی را مرتکب نمی‌شوند.

از مهم‌ترین دستاوردهای دندانپزشکی ایمپلنت تمام فک است؛ ایمپلنت تمام فک، که توسط پیش‌گامانی چون پروفسور پی. آی. معرفی شد است، که امکان بازسازی کامل دندان‌های ازدست‌رفته فک بالا یا پایین را فراهم می‌آورد. ایمپلنت‌های تمام فک به دلیل مزایایی مانند بالابودن کیفیت و عملکرد جویدن، محبوبیت روزافزونی پیدا کرده است.

نکته نهایی در ارتباط با ایمپلنت تمام فکی

کاشت ایمپلنت تمام فک کاری حساس است که نیاز به دانش و تجربه بالا دارد. پزشک باید از ابتدای روند درمان اقدامات لازم را با بالاترین کیفیت برای بیمار انجام دهد. دکتر مهدی سزاوار مختصص جراحی دهان، فک و صورت و بهترین جراح کاشت ایمپلنت در تهران به شمار می‌روند.

ایشان پیش از آغاز روند جراحی، فک و دندان‌ها و لثه‌های بیمار را به دقت معاینه می‌کنند تا بهترین متد را انتخاب کنند. سپس جراحی را با دقت و مهارت تمام انجام می‌دهند. در نهایت نیز تا پایان دوران نقاهت بیمار را تحت نظارت منظم قرار می‌دهند تا نتیجه دلخواه حاصل شود. برای رزرو زمان ویزیت یا مشاوره با دکتر مهدی سزاوار می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی درج شده در سایت اقدام کنید. پیج اینستاگرام دکتر سزاوار پاسخگوی سوالات شما در زمینه کاشت ایمپلنت تمام فک خواهد بود.

بهترین جراح فک، صورت و زیبایی تهران

مقالات مرتبط

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

ایمپلنت دندان یکی از روش‌های محبوب و موثر، برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است. این روش شامل قرار دادن پایه‌ای تیتانیومی، در استخوان فک

ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد

ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد

ایمپلنت دندان یکی از روش‌های پیشرفته، برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است؛ که به دلیل ظاهر طبیعی، دوام طولانی و کارایی بالا، مورد استقبال

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

ایمپلنت‌های دندان، به عنوان یکی از بهترین روش‌های جایگزین دندان‌های از دست رفته‌، می‌توانند مانند دندان‌های طبیعی به خوبی دوام آورند؛ به شرطی که به

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *