ضربه به بینی عمل شده + 5 روش جلوگیری از ضربه بعد ترمیم بینی

آخرین تاریخ بروزرسانی: 25 تیر 1403
عوارض ضربه به بینی عمل شده پیشگیری درمان

تروم یا آسیب و ضربه به بینی عمل شده می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود و می‌تواند غضروف استخوان بینی را تحت تاثیر قرار دهد. برخی افراد با ایجاد ضربه به بینی عمل شده تصور می‌کنند که غضروف بینی جا به جا شده یا در اصطلاح شکسته است. برخی نیز از تنفس مشکل از طریق بینی شکایت دارند.

رزرو نوبت دکتر سزاوار

شما می‌توانید برای انجام جراحی بینی یا همان رینوپلاستی بینی به مطب دکتر مهدی سزاوار متخصص جراحی فک، صورت و زیبایی به نشانی میدان ونک، خ گاندی شمالی، ک صانعی شرقی، پلاک ۷، واحد ۲ مراجعه کنید و یا برای رزرو وقت و یا پرسش در خصوص انواع جراحی فک و صورت و ایمپلنت دندان به صفحه اینستاگرام دکتر سزاوار به آدرس @drsezavaromfs مراجعه کرده و یا از طریق تلفن تماس ۰۲۱۸۸۷۸۴۱۷۲ – ۰۲۱۸۸۷۸۴۹۶۷ و شماره واتساپ ۰۹۰۲۲۵۴۲۴۴۸ با مطب ارتباط برقرار کنید.

 پس از انجام جراحی بینی، بینی به دلیل ضعف بافت‌هایش، بسیار نسبت به ضربه حساس است. در صورت ضربه به بینی عمل شده، این موضوع می‌تواند عوارض جدی را به همراه داشته باشد. ضربه به بینی بعد از جراحی، می‌تواند باعث ایجاد آسیب و تغییر در شکل نهایی بینی شود، و احتمالاً نیاز به جراحی مجدد بینی است. ضربه بعد از ترمیم بینی ممکن است باعث ایجاد التهاب، خونریزی، یا حتی شکستگی مجدد بافت‌های بینی شود، که این وضعیت نیازمند مداخلات درمانی فوری و دقیق می‌باشد.

ضربه به بینی عمل شده

ضربه بینی بعد از جراحی یکی از دلایل اصلی تغییر شکل بینی و مشکلات تنفسی است. چه آسیب جزئی باشد یا قابل توجه، هر گونه آسیب به استخوان‌های بینی و سپتوم می‌تواند دینامیک راه هوایی را تغییر دهد و همچنین منجر به تغییر در ظاهر شود. رینوپلاستی برای ترومای بینی یا بازسازی تروماتیک بینی می‌تواند هر زمانی پس از آسیب اولیه انجام شود.

به طور معمول، بهتر است بلافاصله پس از ضربه به بینی عمل شده جراحی ترمیمی انجام شود، زیرا می‌تواند تغییر شکل را در دراز مدت و احتمال نیاز به جراحی گسترده تر را کاهش دهد.با این حال، گاهی اوقات ترمیم بینی بلافاصله پس از جراحی امکان پذیر نیست یا گاهی اوقات ترمیم فوری تغییر شکل را به طور کامل اصلاح نمی‌کند.

و مشکلات تنفس بعد از عمل بینی و همچنین تغییرات ظاهری می‌تواند ایجاد شود. علائم ضربه به بینی شامل بدشکلی کلاسیک بینی به شکل C یا S، افتادگی بینی یا تغییر شکل تیغه بینی، سوراخ‌ های سپتوم و گاهی اوقات فرو ریختن بینی است.به منظور بهبود ظاهر بینی پس از ضربه و بهبود تنفس، پزشک از انواع تکنیک‌ها استفاده میکند.

تکنیک هایی مانند بخیه و تکنیک‌ های پیوند غضروف مانند گرافت‌ های پخش کننده، گرافت‌ های فنری، گرافت‌ های ستون دار، گرافت‌ های باتن، گرافت‌ های کروال و غیره استفاده می‌کند. در ادامه این نوشتار از سایت دکتر مهدی سزاوار متخصص جراحی فک، صورت و زیبایی به نحوه درمان و پیشگیری ضربه به بینی بعد از عمل اشاره خواهیم کرد:

عوارض عمل بینی بعد از ضربه

پس از جراحی، بسته به آنچه انجام شده است، ممکن است از اسپلینت بینی (در قسمت بیرونی بینی) یا استنت بینی (در داخل بینی) به مدت 3-7 روز استفاده شود تا به حداقل رساندن تورم بعد از جراحی کمک کند. بیمارانی که دچار ضربه به بینی عمل شده شده‌اند ممکن است تورم بینی و گاهی کبودی چشم بعد از عمل بینی و گونه‌ ها را به مدت 1 تا 3 هفته پس از جراحی تجربه کنند.

 عوارض عمل بینی بعد از ضربه

ضربه به بینی عمل شده  عوارض و خطراتی می‌تواند به همراه داشته باشد، و نیاز به مراقبت‌های ویژه و مداخله پزشک باشد. ضربه‌ به بینی عمل شده می‌توانند منجر به تغییر شکل بینی، جابجایی استخوان‌ها و حتی نیاز به جراحی مجدد شوند. برای جلوگیری از چنین مشکلاتی، لازم است بیماران بعد از عمل جراحی بینی، مراقبت‌های بعد از عمل بینی را به دقت رعایت کنند و از هرگونه فعالیتی که ممکن است به بینی ضربه وارد کند، خودداری کنند. برای اطلاعات بیشتر درباره مراقبت‌های بعد از عمل بینی، به صفحه مربوطه مراجعه کنید.

چطور از ایجاد ضربه به بینی جلوگیری کنیم؟

در ادامه چند نکته مفید وجود دارد که باید برای به حداقل رساندن احتمال تجربه ضربه به بینی عمل شده دنبال کنید:

  • دستورالعمل‌ های پزشک خود را در مورد نحوه خوابیدن بعد از جراحی بینی دنبال کنید. خوابیدن در وضعیتی که سر کمی بالاتر از بدن قرار گیرد ایده آل است، زیرا باعث می‌شود هنگام خواب به طور تصادفی روی بینی خود غلت نزنید.
  • تنها بخوابید تا مطمئن شوید که عضوی از بدن شریک زندگی، کودک یا حیوان خانگی شما نمی تواند به طور تصادفی باعث ضربه به بینی عمل شده شود.
  • استفاده از اسپلینت بینی را تا زمانی که پزشک شما توصیه کرده است (معمولاً حدود یک هفته) ادامه دهید.
  • از هر نوع فعالیت بدنی که می‌تواند منجر به ضربه شود خودداری کنید.
  • با پیروی از یک رژیم غذایی سالم، نوشیدن مقدار زیادی آب و استراحت زیاد، هر آنچه را که برای بهبودی آرام نیاز دارد به بدن خود برسانید.

بعد از ضربه به بینی چه باید کرد؟

اگر به طور تصادفی بعد از انجام عمل بینی به بینی خود ضربه زدید، باید فوراً از کمپرس سرد استفاده کنید تا به کاهش تورم کمک کند.اگر فکر می کنید ممکن است بینی شما شکسته باشد یا اصلا نگران این هستید که ضربه به بینی عمل شده آسیب قابل توجهی ایجاد کرده باشد، باید با جراح خود تماس بگیرید تا بتواند بینی شما را از نظر آسیب بررسی کند.

 بعد از ضربه به بینی چه باید کرد

چه زمانی به جراح پلاستیک خود مراجعه کنید !

ضربه شدید به بینی می‌تواند باعث نگرانی شود، به خصوص اگر کبودی شدید، تورم یا شکستگی وجود داشته باشد. اگر ضربه به بینی عمل شده را تجربه کرده اید، بهتر است با جراح پلاستیک خود مشورت کنید تا ببینید آیا شواهدی از آسیب جدی وجود دارد یا خیر.

با این حال، به خاطر داشته باشید که ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا بینی به طور کامل از یک آسیب قابل توجه بهبود یابد. به طور کلی توصیه می‌شود برای اصلاح هر گونه نگرانی صبر کنید تا بینی شما بهبود یابد. اگر بعد از ضربه به بینی عمل شده به پزشک مراجعه کردید به شما خواهند گفت که ضربه تا چه میزان جدی است و آیا نیاز به جراحی ترمیم یا عمل زیبایی وجود دارد یا خیر.

نکات مراقبتی بعد از جراحی بینی

همانطور که می‌دانید رینوپلاستی یک عمل جراحی پلاستیک است که اندازه، شکل یا نسبت بینی را برای دستیابی به اهداف زیبایی یا عملکردی تغییر می‌دهد. در طول جراحی، جراحان ممکن است ساختار استخوان، غضروف یا پوست ناحیه بینی را تغییر دهند. بنابر این بهبودی کامل در دستیابی به نتایج ایده آل نیازمند مراقبت‌ های دقیق است. از مراقبت‌ های مهمی که باید در دوران بهبودی بعد از جراحی بینی به آن توجه کنید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • مصرف دقیق داروها

جراحی بینی معمولاً با بیهوشی عمومی انجام می‌شود و حدود 2 ساعت و نیم طول می کشد تا کامل شود. به جز در مواردی که عوارض مربوط به سلامتی وجود دارد که باید رعایت شود، اکثر بیماران می‌توانند در روز عمل به خانه بروند. جراح پلاستیک شما لیستی از داروهایی را که باید برای کاهش ناراحتی، جلوگیری از عفونت و به طور کلی تضمین روند بهبودی روان مصرف کنید، ارائه می‌دهد. همچنین فهرستی از دستور العمل‌ هایی که باید در طول فرآیند بازیابی به آن‌ها پایبند باشید، به شما توصیه می‌کنند.

مطالعه بیشتر : برای آشنایی با شستشوی بینی بعد از عمل ، کلیک کنید .

  • خوابیدن صحیح

پس از عمل بینی، باید در رختخواب استراحت کنید و سر خود را بالاتر از قفسه سینه قرار دهید تا ورم را به حداقل برسانید و خونریزی را کاهش دهید. اکثر بیماران به دلیل تورم یا در نتیجه اسپلینت هایی که در حین جراحی داخل بینی گذاشته می‌شود دچار گرفتگی بینی می‌شوند. پانسمان داخلی و آتل باید حدود 7 روز در جای خود باقی بمانند تا اینکه جراح آنها را بردارد.

 خوابیدن صحیح

کارهایی که نباید بعد از جراحی بینی انجام داد

برای کاهش احتمال خونریزی یا تورم و اطمینان از روند بهبودی بدون حادثه، ممکن است جراح از شما بخواهد که از موارد زیر اجتناب کنید.

1. فعالیت‌ های سخت

جراح به صراحت به می‌گوید که ورزشگاه را رها کنید و چند هفته پس از جراحی از ورزش خودداری کنید. از انجام کلیه فعالیت‌ های سنگین، از جمله بلند کردن وزنه‌ های سنگین، دویدن، ورزش‌ های هوازی و پیاده‌روی با ضربه زیاد باید اجتناب شود. از حرکات فیزیکی شدید مانند کشیدن، خم شدن، فشار دادن و هر چیزی که فشار وارد می‌کند نیز باید در 2 هفته اول پس از جراحی تغییر شکل بینی اجتناب شود.

با شروع هفته سوم، اکثر بیماران می‌توانند فعالیت‌ های بدنی را از سر بگیرند. با این حال، در طول این مدت باید تحت نظر پزشک باشید. پس از جراحی تغییر شکل بینی باید حدود 6 هفته از شنا کردن خودداری شود. گچی که روی بینی شما گذاشته می‌شود باید خشک بماند تا زمانی که برداشته شود. اگر به ورزش‌های تماسی مانند بسکتبال علاقه دارید، باید 4 تا 6 ماه بعد از جراحی صبر کنید.

مطالعه بیشتر : برای آشنایی با فین کردن بعد از عمل بینی ، کلیک کنید .

2. فعالیت جنسی

اگر چه ممکن است عجیب به نظر برسد، اما بسیاری از جراحان زیبایی بینی از شما درخواست می‌کنند که فعالیت جنسی را در 3 هفته اول پس از جراحی به حداقل برسانید. با این حال، توصیه می‌شود برای جلوگیری از تشکیل لخته‌ های خون خطرناک، پیاده روی‌های سبک در خانه انجام دهید.

3. دمیدن بینی

هنگام ابتلا به آلرژی، سرماخوردگی یا ویروس آنفولانزا، دمیدن در بینی یا تنفس از راه بینی ضروری می‌شود. از آنجایی که ابتلا به این بیماری‌ها می‌توانند برای افرادی که به تازگی جراحی زیبایی بینی انجام داده اند کاملاً خطرناک باشد، باید دست‌ های خود را مرتب بشویید و از هر فردی که ممکن است بیمار باشد دوری کنید. برخی از بیماران با حمل یک ضدعفونی کننده دست راحت تر هستند تا بتوانند میکروب‌ ها را در محیط اطراف خود از بین ببرند. مراقب خود باشید تا در هفته‌ های اولیه بهبودی به بیماری مبتلا نشوید.

4. دوش گرفتن

گچ روی بینی شما باید همیشه خشک نگه داشته شود تا زمانی که برداشته شود (حدود یک هفته پس از جراحی). به همین دلیل باید از حمام کردن اجتناب کنید. با این حال، می‌توانید بقیه بدن خود را بشویید و از یک پارچه مرطوب برای تمیز کردن قسمت‌ های صورت خود استفاده کنید، فقط مطمئن شوید که ناحیه بینی را خشک نگه دارید.

مطالعه بیشتر : برای آشنایی با آموزش چسب زدن بینی کلیک کنید .

5. عینک زدن

اگر از عینک استفاده می کنید، باید برای مدتی در طول ریکاوری جراحی بینی عینک را بردارید. عینک روی پل بینی شما قرار می‌گیرد و می‌تواند تاثیر منفی بر بافت و غضروف آنجا داشته باشد. در صورت لزوم، برای مدتی لنزهای تماسی را امتحان کنید.

6. بیرون ماندن در آفتاب

حتی پس از برداشتن بانداژها، بینی شما همچنان حساس است و قرار گرفتن در معرض نور خورشید ممکن است منجر به تغییر رنگ یا افزایش خطر عوارض خاص شود. بنابراین از کرم ضد آفتاب استفاده کنید و صورت خود را با کلاه بپوشانید تا در طول دوره نقاهت از محل جراحی خود در برابر نور خورشید محافظت کنید.

7. سیگار کشیدن یا نوشیدن الکل

اکثر جراحان سیگار کشیدن و نوشیدن الکل را در طول بهبودی بعد از جراحی، فعالیت‌ های پرخطر می‌دانند. نیکوتین موجود در سیگار جریان خون را محدود می‌کند و مانع از بهبودی می‌شود. از سوی دیگر، الکل با داروها تداخل و خون را رقیق می‌کند که می‌تواند منجر به خونریزی بیش از حد شود. بنابراین مطمئن شوید که تا 3 هفته اول بعد از جراحی بینی از این مواد دوری کنید.

مطالعه بیشتر : برای اطلاع از هزینه رینوپلاستی بینی بدون جراحی ، کلیک کنید .

8. دست زدن یا ضربه زدن به بینی

طبیعی است که بیماران در مورد ظاهر و احساس بینی خود بعد از جراحی بینی کنجکاو شوند. با این وجود باید از فشار دادن یا لمس بینی در طول فرآیند بهبود خودداری کنید، چراکه ممکن است بافت‌های بینی صدمه ببیند یا حتی نتایج حاصل از عمل جراحی بینی تحت تاثیر قرار گیرد. بسیار مهم است که ناحیه جراحی را از هر چیزی که می‌تواند به آن فشار بیاورد یا باعث ضربه به بینی عمل شده و آسیب شود، محافظت کنید.

9. آرایش کردن

برخی از بیماران – به ویژه خانم‌ها – ممکن است برای پوشاندن کبودی اطراف بینی و چشم‌ ها نیاز به آرایش داشته باشند. برای بهبودی سریع، باید از آرایش کردن خودداری کنید. آرایشی که روی پوست در حال بهبودی اعمال می‌شود می‌تواند باعث ایجاد عوارض و همچنین افزایش خطر ابتلا به عفونت شود.

10. مصرف دارو های خاص

برخی از داروها مانند آسپرین و ایبوپروفن می‌توانند خطر خونریزی بعد از جراحی بینی را افزایش دهند. مهم است که قبل از مصرف هر دارویی بعد از عمل با جراح خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که ایمن است و در روند بهبودی اختلال ایجاد نمی کند.

11. پیگیری از قرار های ملاقات با پزشک

قرار ملاقات‌ های بعدی با جراح شما برای نظارت بر روند بهبودی و رسیدگی به هر گونه نگرانی یا عارضه ای که ممکن است ایجاد شود بسیار مهم است. مهم است که در تمام قرار ملاقات‌های برنامه ریزی شده شرکت کنید و دستورالعمل‌های جراح خود را برای مراقبت‌ های بعدی مناسب دنبال کنید.

تحقیقات انجام شده توسط دکتر جان اسمیت و دکتر لیندا ویلسون، نشان می‌دهد که ضربه به بینی عمل شده، می‌تواند منجر به عوارض جدی شود. آمارها نشان می‌دهد که حدود 15 تا 20 درصد از جراحی‌های مجدد بینی، به دلیل وارد شدن ضربه به بینی بعد از جراحی اولیه است. همچنین، ضربه بعد از ترمیم بینی می‌تواند باعث شکستگی مجدد  بینی شود، که این وضعیت نیازمند مداخلات فوری جراح است.

یادداشت پایانی

مراقبت‌ های بعدی مناسب برای دستیابی به نتایج مطلوب پس از جراحی بینی ضروری است. با رعایت این نکات می‌توانید به بهبودی کمک کنید، خطر عوارض را کاهش دهید و از یک نتیجه موفقیت آمیز لذت ببرید. در این مطلب تلاش کردیم درباره ضربه به بینی عمل شده و راه پیشگیری و درمان آن مطالبی را در اختیارتان قرار دهیم.

مطالعه بیشتر : برای اطلاع از عمل بینی در ۴۵ سالگی، کلیک کنید .

در صورتی که کاندید انجام این جراحی هستید حتما به جراح فک و صورت مراجعه کنید. شما می‌توانید برای انجام این دست خدمات پزشکی به مطب دکتر مهدی سزاوار متخصص جراحی فک، صورت و زیبایی به نشانی میدان ونک، خ گاندی شمالی، ک صانعی شرقی، پلاک ۷، واحد ۲ مراجعه کنید و یا برای رزرو وقت و یا پرسش در خصوص انواع جراحی فک و صورت و ایمپلنت دندان به صفحه اینستاگرام دکتر سزاوار به آدرس @drsezavaromfs مراجعه کرده و یا از طریق تلفن تماس ۰۲۱۸۸۷۸۴۱۷۲ – ۰۲۱۸۸۷۸۴۹۶۷ و شماره واتساپ ۰۹۰۲۲۵۴۲۴۴۸ با مطب ارتباط برقرار کنید.

سوالات متداول

1 – چه زمانی بعد از ضربه بینی عمل شده باید به پزشک مراجعه کرد؟

به طور کلی، بهتر است ضربه به بینی در 24 تا 72 ساعت اول پس از آسیب ترمیم شود. چراکه 7 تا 10 روز، قطعات شکستگی همچنان متحرک هستند و می‌توان آنها را به موقعیت خود بازگرداند. پس از 10 تا 14 روز، بخش‌های شکستگی در جای خود شروع به ترمیم می‌کنند . بازگرداندن آنها به موقعیت دشوارتر می‌شود. با گذشت زمان بیشتر، ممکن است لازم باشد منتظر بمانید تا بینی به طور کامل (6 تا 12 هفته) بهبود یابد و در صورت لزوم، بازسازی تروماتیک بینی از طریق روش جراحی بینی باز انجام شود.

2 – آیا بازسازی بعد از ضربه به بینی عمل شده تحت پوشش بیمه است؟

بازسازی بینی شکسته معمولا تحت پوشش بیمه است. برخی از شرکت‌های بیمه بازسازی بینی که در اثر ضربه آسیب دیده است را پوشش می‌دهند، به خصوص اگر در نتیجه ضربه مشکلات تنفسی داشته باشید.

منابع:

https://www.hirschplasticsurgery.com/Traumatic-nasal-reconstruction

https://eliteplasticsurgeryaz.com/9-things-to-avoid-after-rhinoplasty/

 

بهترین جراح فک، صورت و زیبایی تهران

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *