تعداد جلسات ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان چند جلسه طول می کشد - دکتر مهدی سزاوار

بسیاری از افراد به دنبال آن هستند تا بدانند، کاشت دندان یا همان ایمپلنت چند جلسه طول می‌کشد و تا چه زمانی باید منتظر بمانند. مسلما برای افرادی که قصد دارند تا یک زمان مشخصی مراحل را پشت سر گذاشته باشند، این موضوع اهمیت بسیاری دارد؛ از این رو ایمپلنت دندان چند جلسه طول می کشد؟ سوالی مهم است، که در بیشتر مواقع بیماران می‌پرسند.

در بخش‌هایی از این مقاله به ارائه توضیحات دقیق از زبان دکتر مهدی سزاوار، متخصص ایمپلنت دندان می‌پردازیم و خواهیم دید که برای ایمپلنت چند جلسه باید به پزشک متخصص مراجعه کنیم.

زمان انجام ایمپلنت دندان چند جلسه طول می‌کشد؟

پر کردن جای دندان‌های از دست رفته، از چند نظر اهمیت دارد؛ زیبایی لبخند، جلوگیری از افتادگی صورت، پیشگیری از بهم ریختگی دندان‌ها و حفظ نظم آن‌ها از جمله مواردی هستند که انجام ایمپلنت دندان را ضروری می‌سازند. معمولا افراد به دنبال استفاده از روش‌هایی هستند که راحت بوده و دوره نقاهت کوتاه‌تری نیاز داشته باشند.

با این حال، مزیت‌های بی نظیر ایمپلنت، آن را به یکی از محبوب‌ترین روش‌ها در بین افراد تبدیل کرده است. حال سوال این است که ایمپلنت دندان چند جلسه طول می کشد؟، آیا می‌توان این نوع دندان جایگزین را به صورت فوری مورد استفاده قرار داد؟

مدت زمان انجام ایمپلنت دندان-دکتر مهدی سزاوار

لازم است، در ابتدا به این نکته اشاره کنیم که وضعیت سلامت دهان، دندان بیمار و شرایط عمومی وی، در مدت زمان مورد نیاز برای کاشت ایمپلنت، بسیار اهمیت دارد. مدت زمانی که از کشیدن یا از دست دادن دندان می‌گذرد؛ نیز بر تعداد جلسات و مدت زمان آن‌ها اثرگذار است.

برای مثال، بیمارانی که به تازگی دندان خود را به هر دلیلی از دست داده و برای ایمپلنت کردن آن‌ها مراجعه می‌کنند، دوره انتظار کمتری را سپری خواهند کرد. این در حالی است که در صورت گذشت زمان طولانی از خالی بودن جای دندان، مدت زمان بیشتری برای ایمپلنت کامل و به اتمام رسیدن فرآیند آن، پیش بینی خواهد شد.

یکی از مهم‌ترین پرسش‌هایی که درباره کاشت دندان وجود دارد، دوره انتظار ایمپلنت است. کاشت دندان با روش‌های متعددی قابل انجام است. با این حال، یک مرحله درباره همه روش‌ها مشترک است و آن هم قرار دادن پایه ایمپلنت در استخوان فک خواهد بود.

پس از آن باید مدتی برای جا افتادن آن صبر کرد، در نهایت پروتز را بر روی آن قرار داد و در نتیجه پاسخ به این سوال که ایمپلنت دندان چند جلسه طول می کشد؛ نیز دقیقا به همین موضوع مربوط خواهد بود.

معمولا بیماران از زمان کاشت پایه ایمپلنت تا زمان جوش خوردن آن به استخوان فک، بدون دندان سر می‌کنند. این موضوع برای افرادی که قصد کاشت دندان جلو یا دندان‌های قابل مشاهده در خط لبخند را دارند، اهمیت بیشتری خواهد داشت. به همین دلیل، لازم است از روش‌های جایگزین برای طی کردن این بازه زمانی استفاده شود.

به هر ترتیب لازم است، ابتدا وضعیت لثه و دندان‌های کناری، توسط پزشک متخصص، مورد ارزیابی و معاینه قرار بگیرد. پزشک پس از معاینه می‌تواند، تخمین بهتری ارائه دهد.

انواع روش‌های کاشت ایمپلنت چند جلسه طول می کشد؟

آشنایی با روش‌های کاشت ایمپلنت دندان به افراد کمک می‌کند تا با آگاهی کامل برای انجام آن اقدام نمایند. زیرا نوع روش کاشت بر اینکه کاشت چند جلسه طول می‌کشد، تاثیر زیادی خواهد داشت. برای قرار دادن ایمپلنت‌ دندان در استخوان فک، سه حالت کلی وجود دارد.

 ایمپلنت دندان فوری

در بسیاری از موارد، دندان‌های دائمی موجود در دهان دچار پوسیدگی‌های شدید یا شکستگی‌های قابل توجه هستند. معمولا در چنین مواردی، دندان مورد نظر قابل ترمیم نبوده و باید کشیده شود. بنابراین، دندانپزشک متخصص این دندان‌ها را از دهان خارج خواهد کرد.

بنا بر تمایل بیمار و در صورتی که فضای دهان و دندان او از سلامت کافی برخوردار باشند، ایملنت دندان می‌تواند در جای دندان حذف شده قرار گیرد. البته لازم است روند کشیدن دندان‌ها نیز مطلوب بوده و با احتیاط کامل انجام گیرد.

ایمپلنت دندان فوری - دکتر مهدی سزاوار

در صورت کاشت ایمپلنت بلافاصله پس از کشیدن دندان، به آن ایمپلنت فوری (immediate implants) گفته می‌شود. در واقع، در این متد، پایه ایمپلنت در حفره دندانی که خارج شده است، قرار می‌گیرد؛ این روش معمولا زودتر از روش‎‌های دیگر انجام می‌شود.

 ایمپلنت زودهنگام (early implantations)

در این روش، دندان پوسیده و ناکارآمد و ریشه آن از لثه خارج می‌شود. اما به دلایل مختلفی مانند، وجود التهاب یا عفونت در محل ریشه دندان، نمی‌توان در همان زمان، ایمپلنت دندان را جایگزین کرد. در پاسخ به بیمارانی که در این شرایط قرار دارند و می‌خواهند، بدانند که با وجود التهاب و عفونت، ایمپلنت دندان چند جلسه طول میکشد، باید گفت که برای کاشت ایمپلنت دندان در این گونه موارد حداقل دو هفته زمان نیاز خواهند داشت.

 ایمپلنت دیر رس  (late implants)

در بسیاری از موارد، افراد پس از کشیدن دندان به دنبال کاشت ایمپلنت دندان هستند. اما شرایط حفره دندانی به گونه‌ای است که به یک دوره بهبودی نیاز دارد. بر اساس نظر دکتر مهدی سزاوار، متخصص جراحی فک و ایمپلنت، در چنین مواردی، لازم است تا زمان بهبود محل دندان خارج شده، صبر نمود.

معمولا با گذشت مدت زمان مشخصی، امکان کاشت پایه ایمپلنت در استخوان فک فراهم می‌گردد. عمده افراد دو ماه پس از کشیدن دندان می‌توانند برای کاشت اقدام کنند. با این حال، در مواردی نیز لازم است، مدت زمان بیشتری برای نصب ایمپلنت صبر کرد.

به طور کلی اگر فاصله بین خارج کردن دندان‌های پوسیده و کاشت، دو ماه و بیشتر باشد، این فرآیند با نام ایمپلنت دیر رس (late implants) شناخته می‌شود. برای افرادی که مدت زمان بسیار طولانی پس از کشیدن دندان برای کاشت ایمپلنت اقدام می‌کنند؛ استفاده از روش ایمپلنت دیر رس توصیه می‌شود.

فرآیند کاشت ایمپلنت دندان چند جلسه طول می‌کشد؟

فرایند کاشت ایمپلنت دندان می‌تواند، حدود ۴ تا ۶ ماه طول بکشد. این مدت زمان بسته به وضعیت فرد و تعداد دندان‌هایی که باید کاشته شوند، متغیر خواهد بود. همچنین به این بستگی دارد که کدام فک باید تحت درمان قرار گیرد.

به طور مثال، اگر قرار باشد، تنها یک دندان بیمار کاشته شود، مطمئنا مدت زمان و تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان، کوتاه‌تر از زمانی است که به کاشت چند دندان نیاز دارید. در واقع، برای کاشت ایمپلنت دندان تکی معمولا به 4 ماه و حتی کمتر زمان نیاز خواهید داشت. در حالی که برای تعداد بیشتری از ایمپلنت‌ها، 6 ماه و حتی بیشتر زمان نیاز است.

روال ایمپلنت دندان و فرآیند انجام آن را می‌توان در سه گام ارزیابی، قرار دادن پایه و قرار دادن تاج، تقسیم بندی کرد. در برخی موارد، دندان مدتی قبل از دهان خارج شده و در برخی موارد دیگر، باید دندان معیوب فعلی کشیده شود. گاهی اوقات، پزشک متخصص تشخیص می‌دهد که پیش از انجام ایمپلنت، نیاز به پیوند استخوان است و گاهی تمامی شرایط لثه و استخوان فک برای انجام کاشت دندان، مهیا خواهد بود.

تعداد جلسات ایمپلنت دندان - فرایند ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد.

تمامی این موارد و عوامل مشابه می‌توانند در اینکه ایمپلنت دندان چند جلسه طول می کشد، موثر باشند. بنابراین نمی‌توان به طور قطعی درباره همه بیماران یک نظر را ارائه داد. نتیجه معاینات پزشک و تشخیص سلامت دهان، فک و دندان‌های بیمار، نقش بسزایی در تعیین تعداد جلسات خواهد داشت.

مهم‌ترین و طولانی‌ترین فاز ایمپلنت دندان، مرحله قرار دادن پایه ایمپلنت است. در این مرحله یک پایه که در واقع بدنه اصلی ایمپلنت خواهد بود، روی استخوان فک قرار می‌گیرد. البته بازه انجام مرحله کاشت پایه ایمپلنت به وضعیت بیمار و تبحر پزشک، بستگی خواهد داشت.

پس از قرار دادن فیکسچر (پایه ایمپلنت) در داخل استخوان فک، باید مدت زمانی بین 3 تا 4 ماه به آن فرصت دهید. در طول این بازه، پایه تیتانیومی ایمپلنت به استخوان جوش می‌خورد. برای پیشگیری از عوارض جانبی این جایگذاری، لازم است تا پایان بهبودی کامل صبر کنید.

پس از این مرحله، پزشک متخصص اقدام به قرار دادن تاج ایمپلنت خواهد کرد. تاج ایمپلنت در اصل همان بخش ظاهری ایمپلنت است که نمای دندان طبیعی را ایجاد خواهد کرد. در این قسمت نیازی به مکث یا صبر کردن نیست و پس از قرار دادن تاج بر روی پایه عملا مراحل کاشت به اتمام می‌رسد.

بنابراین بیشترین زمانی که برای ایمپلنت دندان اختصاص داده می‌شود، همان بازه‌ای است که جهت بهبودی پایه ایمپلنت در نظر گرفته می‌شود. نوع واکنش بیمار در این بازه بسیار اهمیت دارد؛ زیرا عوارض احتمالی ایمپلنت می‌توانند در همین بازه خود را نشان دهند.

دوره انتظار ایمپلنت دندان چند جلسه طول میکشد؟

دوره انتظار ایمپلنت دندان به بازه زمانی اطلاق می‌شود که پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش می‌خورد. در واقع، بعد از اینکه ایمپلنت در جایگاه صحیح در استخوان فک و بین لثه قرار گرفت، باید مدت زمانی را تحت عنوان دوره انتظار ایمپلنت دندان سپری نمود. در این دوره فیکسچر یا پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش می‌خورد و برای قرار گرفتن تاج روی آن آماده می‌شود.

دوره انتظار برای افرادی که قصد کاشت در فک بالا را دارند، 4 تا 6 ماه است. اما افرادی که به کاشت ایمپلنت در فک پایین نیاز دارند، باید حداقل سه ماه منتظر بمانند.

دوره انتظار ایمپلنت دندان - دکتر مهدی سزاوار

در بازه زمانی یاد شده، پایه به استخوان فک جوش می‌خورد و بدن آن را به عنوان بخشی از استخوان می‌شناسد. در این زمان، فیکسچر، قابلیت‌های لازم برای قرار گرفتن پروتز یا تاج ایمپلنت بر روی آن را به دست می‌آورد. همچنین، پایه ایمپلنت بعد از این مدت، توان تحمل فشارهای ناشی از جویدن را خواهد داشت. به این ترتیب، پس از گذشت دوره انتظار ایمپلنت، با اطمینان می‌توان پروتز یا همان تاج را بر روی پایه قرار داد.

آیا در دوره انتظار می توان جایگزینی برای دندان ها ایجاد کرد؟

زندگی بدون دندان در این زمان چالش برانگیز خواهد بود. در این گونه شرایط، پروتزهای موقت می‌توانند به عنوان جایگزین دندان‌های از دست رفته مورد استفاده قرار بگیرند. اما این پروتزها عمدتا جنبه زیبایی داشته و نباید تحت فشار جویدن شدید قرار گیرند؛ در واقع این پروتزها نباید با دندان‌های موجود در فک مقابل، تماس داشته باشند.

در صورت وارد شدن فشار زیاد به پروتزهای موقتی، احتمال شکست ایمپلنت دندان نیز وجود دارد. این موضوع، ممکن است باعث اختلال در روند جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک شود. در نتیجه، در مدت زمان کوتاهی پس از نصب پایه ایمپلنت، این پایه لق شده و به استخوان فک جوش نخواهد خورد. این مساله می‌تواند امکان پس زدن ایمپلنت را نیز فراهم نماید.

از چه پروتزهایی می توان به عنوان جایگزین ایمپلنت دندان استفاده نمود؟

استفاده از اوردنچرها به عنوان دندان های جایگزین، در بین افراد رایج است. در اوردنچرها، به ازای هر چند پروتز، یک پایه ایمپلنت در فک قرار دارد. در نتیجه، استخوان فک به طور کامل پوشش داده می‌شود. برای هر فک (بالا یا پایین) به 3 یا 4 پایه ایمپلنت نیاز داریم تا اوردنچرها به خوبی در جای خود قرار گیرند.

افرادی که از دندان‌های جایگزین استفاده می‌کنند نیز باید تا زمان جوش خوردن پایه‌ها به استخوان، صبوری به خرج دهند. در طول این مدت، برای بهبود وضعیت ظاهری، بیمار باید از دندان‌های جایگزین استفاده نماید. بنابراین لازم است پزشک ابتدا دندان‌های مورد نیاز بیمار را ساخته و سپس روند درمان را آغاز کند.

پروتز دندان- دکتر مهدی سزاوار

در بازه انتظار می‌توان از مینی ایمپلنت دندان نیز استفاده کرد. این نوع دندان‌ها به صورت یک تکه ساخته می‌شوند. یعنی بخش فوقانی نیز همراه با آن‌ها وجود دارد. مینی ایمپلنت‌ها در استخوان فک و بین ایمپلنت‌های موجود کاشته می‌شوند.

در واقع، نصب مینی ایمپلنت‌ها کمک می‌کند تا پروتزهای جایگزین بر روی این مینی ایمپلنت‌ها قرار گیرند. در نتیجه، فشاری بر روی پایه ایمپلنت‌های اصلی وارد نخواهد شد. این موضوع در نهایت باعث جوش خوردن صحیح پایه‌های اصلی شده و امکان بروز عوارض را به حداقل خواهد رساند. این روش هم ظاهر بیمار را بهبود می‌بخشد و هم تا حدودی می‌تواند کاربردی باشد.

محل ورود ایمپلنت‌ها از قبل روی پروتزها مشخص شده است. با این حال، در برخی موارد نیز پزشک این نواحی را در حین عمل مشخص خواهد کرد. بنابراین، در نهایت بیمار با نوعی دندان مصنوعی از اتاق عمل خارج می‌شود. این دندان‌ها روی مینی ایمپلنت‌ها نصب شده‌اند.

هزینه ایمپلنت دندان موقت چقدر است؟

به طور کلی، اگر افراد بخواهند در بازه زمانی که ایمپلنت به استخوان جوش می‌خورد، بدون دندان نباشند، باید هزینه بیشتری صرف کنند. زیرا در این صورت باید دو نوع پروتز برای آن‌ها ساخته شود. عمده پروتزهای ساخته شده، در آینده نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. با این حال، مواردی نیز وجود دارند که لازم است، پروتزهای جدیدی برای بیمار ساخته شوند.

در هر حال، هر چه تعداد پروتزهای ساخته شده برای بیمار بیشتر باشد، هزینه بیشتری نیز باید صرف شود. پرداخت هزینه ایمپلنت دندان موقت تنها برای افرادی ضرورت دارد که نمی‌خواهند در طول کاشت ایمپلنت دندان، بدون دندان باشند. در صورتی که افراد تمایلی به پرداخت هزینه بیشتری ندارند، الزامی برای استفاده از ایمپلنت های موقت نخواهد بود.

به طور کلی، روش‌های مختلفی را می‌توان برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته انجام داد. این روش‌ها هزینه‌های متفاوتی نیز دارند. برای تعیین هزینه لازم است از سوی پزشک معاینه شوید.

لازم است بدانید که برخی از متدهای پیشنهادی در تبلیغات مختلف، واقعیت ندارند. به عنوان مثال، هیچ یک از روش های کاشت ایمپلنت دندان، در یک جلسه و با هزینه بسیار کم انجام نخواهد شد.

چنین تبلیغاتی اساس علمی نداشته و معمولا از سوی پزشکان معتبر به بیمار پیشنهاد داده نمی‌شوند. به همین دلیل لازم است افراد پیش از کاشت ایمپلنت، در مورد روند انجام کار با پزشک مشورت کند تا در صورتی که اطلاعات نادرستی دارد، اصلاح گردد.

با وجود درمان های اضافی، ایمپلنت چند جلسه طول می کشد؟

پاسخ به این که ایمپلنت دندان چند جلسه طول میکشد؟، به درمان‌های اضافی نیز مربوط خواهد بود. منظور از درمان‌های اضافی مواردی مانند، پیوند استخوان و یا پیوند لثه است. این موضوع مخصوصا در افرادی که از ایمپلنت دیر رس استفاده می‌کنند، اهمیت بیشتری خواهد داشت.

اگر استخوان کافی در لثه وجود نداشته باشد، برای قرار دادن پایه ایمپلنت در فک، مشکل ایجاد خواهد شد. در چنین مواردی، لازم است ابتدا طی چند جراحی کوتاه مدت، پیوندهای لازم انجام گیرد. نحوه طی کردن دوره درمان این نوع جراحی‌ها و مدت زمان مورد نیاز برای جوش خوردن استخوان و لثه، به شرایط بیمار بستگی دارد.

هر چه بهبود جراحی‌ها و پیوندهای قبل از انجام ایمپلنت طولانی‌تر باشد، دوره انتظار کاشت ایمپلنت دندان طولانی‌تر خواهد بود. در نهایت با توجه به توضیحات ارائه شده، نمی‌توان به طور دقیق به این سوال پاسخ داد. زیرا شرایط هر فرد می‌تواند بر این مساله تاثیرگذار باشد.

اگر دوره انتظار ایمپلنت با موفقیت طی نشود، چه اتفاقی می افتد؟

آیا همیشه دوره انتظار ایمپلنت موفقیت آمیز است؟، به طور کلی دوره انتظار ایمپلنت باید تحت مراقبت کامل انجام شود. در صورتی که در این بازه زمانی، فشار ناشی از جویدن یا فشرده شدن دندان‌های بالا و پایین وجود داشته باشد، احتمال شکستن و لق شدن ایمپلنت های کاشته شده وجود خواهد داشت.

در این صورت، دوره انتظار ایمپلنت عملا بدون نتیجه بوده و احتمال شکست فرآیند کاشت به شدت افزایش پیدا می‌کند. به این ترتیب، برای پاسخ دهی به این که ایمپلنت دندان چند جلسه طول میکشد؟، باید تمامی این جوانب در نظر گرفته شوند.

جمع بندی

در این مقاله توضیحات جامعی در مورد دوره انتظار ایمپلنت و اینکه کاشت ایمپلنت دندان چند جلسه طول می کشد؟، ارائه شد؛ همچنین مطالبی را درباره روش‌های جایگزین‌ کردن دندان‌ها، در طول دوره کاشت، بیان کردیم. دیدیم که برخی از پروتزهای موقتی تنها ظاهر دندان‌های شما را بازسازی می کنند و کاربرد عملی ندارند.

اما برخی از آن‌ها مانند مینی ایمپلنت‌ها می‌توانند برای جویدن غذاهای نرم کاربردی‌تر باشند؛ اما به یاد داشته باشید که هیچ یک از کاشت‌های موقت به اندازه دندان‌های طبیعی، کاشت‌ها و ایمپلنت‌های دائمی کاربردی نخواهند بود. البته با این شرط که کاشت ایمپلنت دندان نزد یک پزشک متخصص ماهر و مجرب انجام گیرند.

دکتر مهدی سزاوار، متخصص جراحی فک، به صورت تخصصی در حوزه کاشت انواع ایمپلنت دندان فعالیت دارند. برای رزرو وقت مشاوره یا پرسیدن سوالات خود می‌توانید از طریق راه های ارتباطی موجود در سایت، با ما در تماس باشید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۳ از ۵
از مجموع ۵ رای

بهترین جراح فک، صورت و زیبایی تهران

مقالات مرتبط

اجزا ایمپلنت دندان

برای درک واقعی اینکه چرا ایمپلنت دندان از بهترین گزینه‌های جایگزینی دندان از دست رفته است، باید نگاه دقیق‌تری به هر قسمت از ایمپلنت‌های دندانی

ایمپلنت متحرک

ایمپلنت متحرک

ایمپلنت دندان یکی از راه حل‌های پژشکی برای ترمیم و جایگزینی دندان‌هایی است که به دلایل مختلف از دست رفته‌اند؛ و ایمپلنت متحرک بر پایه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *