کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان: آنچه شما را به این مقاله رسانده است وسوسه‌ای غیرقابل کنترل برای ایجاد یک تغییر چشمگیر است. همه ما می‌بینیم و می‌دانیم که دندان‌های مرتب و تمیز می‌توانند تاثیر بسزایی در چهره افراد داشته باشد. در حال حاضر نیز امکان دستیابی به این المان زیبایی بسیار است. فقط کافیست که تصمیم بگیرید و با انتخاب پزشک خوب و چند جلسه مشاوره  به این المان دست یابید. اما کمی صبر کنید؛ پیشنهاد می‌کنیم هیچ عمل زیبایی تهاجمی و غیرتهاجمی را بدون آگاهی و تحقیق انجام ندهید. شما باید پیش از هر اقدامی ابتدا اگایه خود را درباره موضوع افزایش دهید تا ببینید این اقدام به نفع زیبایی و سلامت شما است یا خیر. کامپوزیت دندان از جمله خدمات پزشکی است که هم برای ترمیم دندان‌های آسیب دیده و هم در جهت زیباسازی لبخند انجام می‌شود.

کامپوزیت دندان روکش‌هایی به نازکی کمتر از یک میلی‌متر هستند که همانند دندان طراحی می‌شوند. سپس متخصص جراحی فک و دهان و  صورت آن را بر روی دندان‌ها نصب می‌کند. روکش‌های نازک دندان از لایه‌های پرسلان و یا یک رزین کامپوزیت قوی تولید می‌شوند. هدف از کاربرد آن‌ها برطرف کردن نقص‌های دندان مثل شکستگی دندان، بدرنگی و وجود لکه رنگی بر روی دندان است. در ادامه به مزایا، معایب و فرق کامپوزیت و لمینت دندان می‌پردازیم.

یکی از بهترین روش ها نیز ایمپلنت دندان میباشد برای مطالعه کامل کلیک کنید.

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان چیست؟

داشتن لبخندی زیبا چیزی بیشتر از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه است. متأسفانه، حتی با مراقبت کامل در خانه، دندان‌های می‌توانند دچار  پوسیدگی، خرابی، تغییر رنگ یا سایر مشکلات شوند. پیشنهاد می‌شود قبل از انجام کامپوزیت دندان یا سایر روش‌های ترمیم و زیبایی دندان‌ها با دندانپزشک مشورت کنید. اگر به دنبال انجام خدمات زیبایی دندان باشید احتمالا با کامپوزیت دندانی چیست؟ مواجه شده‌اید.

کامپوزیت دندان مخلوطی از رزین یا ترکیبی از شیشه و پلاستیک است. به دلیل پایداری و ایمنی، این مواد در برخی خدمات دندانپزشکی از جمله پر کردن حفره، ترمیم و تغییر شکل مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخلاف پرکننده‌های فلزی گذشته، کامپوزیت مزیت زیبایی شناختی زیادی نیز دارد. همچنین می‌توان آن را تقریباً به طور یکسان با رنگ دندان فرد تطبیق داد، به طوری که پس از قرار دادن، تقریباً غیرقابل تشخیص باشد.

اغلب از کامپوزیت دندان برای پر کردن حفره‌ها استفاده می‌شود، اما این ماده می‌تواند برای بهبود ظاهر دندان‌هایی  که دچار تغییر رنگ یا بدشکلی شده‌اند نیز استفاده شود. به طور کلی کامپوزیت به شکل لایه‌ای روی دندان قرار می‌گیرد، در ادامه  ن.ر مخصوصی به آن تابیده می‌شود تا مواد روی دندان سفت و ثابت شود و در نهایت صیقل داده می‌شود تا با دیگر دندان‌ها مطابقت داشته باشد. توجه داشته باشید در کنار سلیقه مراجعه کننده رنگ کامپوزیت طبق نظر پزشک انتخاب خواهد شد تا بهترین نتیجه را در پی داشته باشد. کامپوزیت از ساختار طبیعی دندان پشتیبانی و به محافظت در برابر بریدگی، شکستگی و تغییرات دما (در مورد دندان‌های حساس) کمک می‌کند.

طبق گفته انجمن دندانپزشکی آمریکا روکش‌های کامپوزیتی که برای مخفی کردن ایرادهای دندان و زیباسازی طرح لبخند استفاده می‌شوند، استقامت بالایی دارند. این مواد نسبت به سایر روکش‌های موجود در بازار کمتر تهاجمی هستند. از سوی دیگر ترمیم و زیباسازی دندان‌های خراب، شکسته و یا بدرنگ با کمک روکش کامپوزیت کم‌هزینه‌تر است.

طبق گفته دکتر مهدی سزاوار (متخصص فک دهان و صورت در تهران) قبل از اینکه این روکش‌ها، روی دندان قرار بگیرد، ابتدا  قالب‌گیری می‌شوند. سپس ماده خمیری شکل کامپوزیتی در لابراتواری به روکش‌های دندان تبدیل می‌شوند.

مزیت استفاده از روکش‌های کامپوزیت دندان چیست؟

اگر بخواهید لبخند زیبایی داشته باشید، باید به سراغ یک روکش دندان خوب بروید. همه روکش‌هایی که برای زیباسازی دندان استفاده می‌شود از لایه‌های نازک ساخته می‌شوند که بر روی دندان‌ها قرار می‌گیرند. به طور کلی روکش‌های دندان یا از پرسلن و یا از کامپوزیت ساخته می‌شوند. بهترین نوع روکش از کامپوزیت است که به رنگ طبیعی دندان اما کمی شفاف‌تر ساخته می‌شود.

البته هر نوع از روکش پرسلن و یا کامپوزیت مزایا و معایب خاص خود را دارد. در هر صورت مزیت اصلی انواع روکش‌ها، پنهان کردن نقایص دندان و زیباسازی لبخند است.

در چه زمانی از کامپوزیت دندان استفاده کنیم؟

نقص دندان شامل کج یا نامرتب شدن، شکستگی و لب پر شدن و یا لکه و تغییر رنگ است. همچنین ممکن است مینای دندان به هر دلیلی فرسوده شده باشد. گاهی دندان با آمالگام که مقاومت بیشتری نسبت به مواد سفید‌رنگ دارد، پر می‌شود. این کار زیبایی دندان‌ها را از بین می‌برد که در نهایت نیازمند زیباسازی است.

روکش‌های کامپوزیتی به طور کامل دندان را می‌پوشانند. این روکش‌ها برای دندان‌های خلفی و قدامی متفاوت هستند. متخصصان فک، دهان و صورت برای قرار دادن روکش دندان قدامی بیشتر دندان را تراش می‌دهند.

اگر دندان‌هایتان از نظر شکلی مشکلی ندارند و فقط رنگ آن‌ها تغییر کرده باشد، باز هم استفاده از این روکش‌ها کاربرد دارند.

انواع کامپوزیت دندان

انواع کامپوزیت دندان

انواع کامپوزیت دندان شامل کامپوزیت‌های مستقیم و غیرمستقیم است. همچنین از روکش‌های پرسلن هم برای دندان استفاده می‌شود. هریک از انواع روکش‌های کامپوزیتی عبارتند از:

 استفاده از روکش کامپوزیت دندان مستقیم

روکش‌های کامپوزیت مستقیم، از ماده رزین کامپوزیت ساخته می‌شود و بلافاصله روی دندان قرار می‌گیرد. متخصص فک و صورت برای استفاده از این روکش به زمان زیادی نیاز ندارد. در استفاده از آن ممکن است به مینای دندان آسیب وارد‌ شود.

 استفاده از روکش‌های کامپوزیت دندان غیرمستقیم

تفاوت اصلی انواع روکش کامپوزیت غیرمستقیم و مستقیم به نحوه استفاده از آن‌ها مربوط می‌شود. در واقع ماده‌ای که این روکش‌ها از آن ساخته می‌شود یکسان است. اما متخصص فک و دهان و صورت قبل از استفاده از روکش‌های کامپوزیت مستقیم ابتدا دندان‌ها را تراش می‌دهد و سپس روکش را روی آن قرار می‌دهد.

اما در روکش‌های غیرمستقیم ابتدا دندان با کمک پودر آلژینات (پودر قالب‌گیری) اندازه‌گیری می‌شود. سپس متخصص فک ودهان و  صورت بر اساس اندازه بدست آمده در لابراتوار روکش‌های کامپوزیت را می‌سازد. به دلیل اینکه این روکش‌ها براساس اندازه واقعی و دقیق هر یک از دندان‌ها ساخته می‌شود، به تراش دندان نیازی نیست. این روکش‌ها با کمک چسب مخصوص بر روی دندان گذاشته می‌شود.

تفاوت روکش کامپوزیت مستقیم و غیرمستقیم

همانطور که گفتیم تفاوت اصلی انواع کامپوزیت دندان بر سر نحوه کار گذاشتن روی دندان است. اما تفاوت دیگر میزان مقاومت آن‌ها در برابر سایش است. براساس گفته دکتر مهدی  سزاوار، روکش‌های کامپوزیت غیرمستقیم در برابر سایش مقاومت بیشتری دارند. همچنین در برابر ضربه به راحتی شکسته نمی‌شوند.

هر چند از نظر قیمت، هزینه روکش‌های کامپوزیتی غیرمستقیم نسبت به نوع مستقیم بیشتر است. همچنین مدت زمانی که باید منتظر بمانید تا به لبخند زیبا برسید، در روکش‌های غیرمستقیم طولانی‌تر است.

تفاوت دیگر بین انواع کامپوزیت دندان در زیبایی است. از آنجا که کامپوزیت‌ها در لابراتواری و با دقت و اندازه‌گیری دندان ساخته می‌شود، به دندان طبیعی نزدیک‌تر است.

روکش کامپوزیت چقدر دوام دارد؟

دوام روکش کامپوزیت

مدت زمان دوام روکش‌های کامپوزیتی به نوع مواد و برند آن بستگی دارد. در مواردی که از مواد اولیه نامرغوب برای ساخت این نوع روکش استفاده شده باشد، مسلم است که هر ۲ یا ۳ سال یک بار به ترمیم نیاز دارد. روکش‌های کامپوزیت غیرمستقیم، مدت زمان بیشتری دوام دارند. متوسط عمر آن‌ها بین ۵ تا ۷ سال است.

در صورت مراقبت صحیح از دندان، این نوع روکش حتی تا ۱۰ تا ۱۵ سال دوام می‌آورد. برای طولانی‌تر شدن عمر روکش‌های کامپوزیتی توصیه‌های زیر را مدنظر داشته باشید:

  • از نوشیدن موادغذایی رنگی (قهوه، چای، آبمیوه و …) با غلظت بالا خودداری کنید.
  • از خوردن غذاهای گرم و سرد با فاصله کم خودداری کنید.
  • از شکستن موادغذایی سفت با دندان‌های روکش‌شده خودداری کنید.
  • رعایت بهداشت دهان و دندان و تمیز کردن دندان‌ها، عمر روکش‌ها را بیشتر می‌کند.

اگر یکی از کامپوزیت‌ها شکست چکار کنیم؟

در صورت لب‌پر شدن و یا تغییر رنگ یکی از کامپوزیت می‌توانید به متخصص فک و دهان و صورت مراجعه کرده و دندان مورد نظر را ترمیم کنید. در واقع مرحله ترمیم به این معنا نیست که تمامی روکش‌ها باید تعویض شوند. بلکه متخصص می‌تواند فقط یکی از روکش‌های آسیب‌دیده را تعویض کند.

آیا استفاده از روکش کامپوزیت برای دندان دردناک است؟

روکش‌هایی که برای دندان استفاده می‌شود، باید بعد از ترمیم و عصب‌کشی دندان‌های پوسیده انجام شود. از سوی دیگر زمان انجام استفاده از انواع کامپوزیت دندان (مستقیم یا غیرمستقیم)، به عصب و ریشه دندان آسیبی وارد نمی‌شود. در روکش‌های کامپوزیتی مستقیم، متخصص فک و دهان و صورت فقط مینای دندان را برای جایگذاری روکش کمی تراش می‌دهد. این میزان تراش آنقدر زیاد نیست که باعث درد و یا آسیب به دندان شود.

سپس چسب مخصوص بر روی دندان ریخته می‌شود و متخصص فک و صورت روکش را روی دندان قرار می‌دهد. در روش روکش‌های غیرمستقیم هم لایه‌های بسیار نازک که از مواد کامپوزیتی تهیه‌ شده است، بر روی سطح دندان قرار می‌گیرد. در این روش میزان تراش دندان کمتر از روش غیرمستقیم است. طبیعتا با این روش هیچ آسیبی به دندان وارد نمی‌شود.

با این حساب می‌توان به تمامی کسانی که قصد دارند با کمک روکش‌های کامپوزیت لبخند زیبا داشته باشند، اطمینان داد که این روش دردآور نیست.

فرق کامپوزیت و لمینت دندان

فرق کامپوزیت و لمینت

فرق کامپوزیت و لمینت دندان چیست؟ شاید تصور کنید روکش کامپوزیت دندان همان لمینت‌هایی است که برای زیباسازی دندان و طرح لبخند استفاده می‌شود. لمینت‌ها قابل تعمیر نیستند. در حالی‌که متخصص فک و دهان و صورت می‌تواند روکش‌های کامپوزیت را به راحتی تعمیر کند. تفاوت دیگر بین لمینت دندان و کامپوزیت در مواد اولیه استفاده شده است.

براساس گفته دکتر مهدی سزاوار، یکی از بهترین متخصصین جراحی فک دهان و صورت در تهران ،کامپوزیت‌ها در فاصله یک سال به پالیش نیاز دارند در حالی که برای روکش‌های لمینت دندان به این مرحله نیاز نیست. ساخت روکش‌های لمینت دندان نسبت روکش‌های کامپوزیتی طولانی‌تر است.

برای تمایز بین کامپوزیت دندان و لمینت دندان ابتدا باید تعریف از هر دو ارائه دهیم. همانطور که در ابتدا اشاره شد لمینت دندان و کامپوزیت دندان دو روش معمولی هستند که برای بهبود ظاهر کلی لبخند افراد انجام می‌شود. از رنگ گرفته تا شکل و اندازه، هر دو گزینه در نهایت درمان‌های غیرتهاجمی برای ایجاد لبخند زیبا ارائه می‌دهند. اما تفاوت این دو چیست؟

ونیر و کامپوزیت چیست؟

روکش‌های دندانی پوسته‌های نازکی به رنگ دندان هستند که برای بهبود ظاهر دندان‌ها روی سطح دندان قرار می‌گیرند و به مراجعان لبخندی زیباتر هدیه می‌دهند. روش کامپوزیت برای قرار دادن روکش‌ها کم تهاجم است و نیاز به برداشتن مقدار کمی از مینای دندان برای قرار دادن مواد کامپوزیت دارد.

لمینت دندان چیست؟

لمینت‌های دندان عملکردی مشابه روکش‌ها دارند و گاهی اوقات این دو اصطلاح به جای هم استفاده می‌شوند. لمینت‌ها از این نظر متفاوت هستند که بسیار نازک‌تر بوده و برای قرار دادن آنها نیاز به حذف مینای کمتری است.

آیا این تفاوت مهم است؟

دانستن تفاوت بین لمینت‌های دندانی و کامپوزیت دندانی مهم است، زیرا می‌تواند به فرد کمک کند تصمیم بگیرد که کدام گزینه برای دندان‌ها بهترین است. برای مثال، افرادی که دندان‌های کج دارند یا دارای شکاف هستند، بهتر است از کامپوزیت که انعطاف‌پذیرتر و پایدارتر از لمینت‌های دندانی هستند، استفاده کنند. با این حال، اگر مشکل تغییر رنگ یا شکاف‌های جزئی باشد، لمینت‌ها گزینه بسیار خوبی هستند، زیرا سبک بوده و نیازی به حذف مینای دندان ندارند.

تفاوت‌های اولیه کامپوزیت و لمینت

تا به اینجا مشخص کردیم که این خدمات پزشکی چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. در ادامه نکات بیشتری درباره آن‌ها می‌خوانید:

درباره کامپوزیت‌ها:

  • کامپوزیت دندان از دو ماده متفاوت کامپوزیت و پرسلن ساخته می‌شود. این روش به دلیل اینکه دندان را مستعد لک می‌کند کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. با این حال، کامپوزیت نیاز به کار مقدماتی کمتری روی دندان‌های طبیعی دارد و بیمار می‌تواند در همان روز به روند روتین زندگی بازگردد..
  • برای قرار دادن کامپوزیت نیاز به حذف مینای دندان است. همچنین در صورت خراشیده شدن یا آسیب قابل تعمیر نیستند. با این حال، ظاهر طبیعی دارند، دوام بیشتری دارند و می‌توانند تا ده سال دوام بیاورند.
  • قرار دادن کامپوزیت به خصوص کامپوزیت‌های چینی نیازمند برداشتن مقداری از مینای دندان و تغییر شکل دندان است. این کار به منظور صاف قرار گرفتن روکش و جلوگیری از داشتن ظاهری حجیم و غیرطبیعی انجام می‌شود. با این روش لایه محافظ طبیعی دندان برداشته می‌شود و تنها چیزی که برای محافظت از آن باقی می‌ماند روکش است. بعد از اینکه این روکش‌ها برداشته می‌شوند، دندان محافظت خود را از دست می‌دهد.

درباره لمینت‌ها:

لمینت‌ها را می‌توان به عنوان روکش چینی پیشرفته نامید، زیرا هر دو عملکرد و مزایای مشابهی دارند. با این حال، هنگام قرار دادن لمینت، مینا و ساختار دندان نیازی به تغییر ندارد.

در حالی که لمینت‌ نسبت به کامپوزیت ضخامت کمتری دارد و جایگزین نازک‌تری برای روکش‌های چینی هستند، زمانی که بدون تغییر روی دندان قرار می‌گیرند، می‌توانند روی دندان‌ها را حجیم کند. علاوه بر این لمینت‌ها معمولاً گران‌تر از روکش‌های چینی هستند.

کدام روش بهترین است؟

تصمیم نهایی را باید با مشورت پزشک اتخاذ کرد.. این به این دلیل است که نیازهای هر بیمار متفاوت است و زمانی که نیازهای شخصی، هزینه و سایر عوامل اعمال می‌شود، یک گزینه معمولاً بر دیگری برتری دارد.

تفاوت ایمپلنت و کامپوزیت

تفاوت ایمپلنت و کامپوزیت

فرق کامپوزیت و لمینت دندان و ایمپلنت چیست ؟ کامپوزیت و زیبایی دندان ارتباط زیادی با هم دارند. در مورد ایمپلنت هم داستان به همین شکل است. یعنی شما هر دو روش را برای زیباتر کردن طرح لبخند انجام می‌دهد. در روش روکش کردن دندان با کامپوزیت، تمام عیب‌های دندان از جمله شکستگی، لب پر و یا بدرنگ بودن دندان در زیر روکش‌ها پنهان می‌شود. در ایمپلنت دندان هم شما جای دندان از دست رفته با کمک یک دندان جدید پر می‌کنید.

البته این دو روش تفاوت‌هایی هم با یکدیگر دارند. در روش کامپوزیت، شما از قبل دندان دارید و فقط آن را روکش می‌کنید. اما در ایمپلنت، یک یا چند دندان را از دست داده‌اید و حالا با یک جراحی ساده ابتدا پایه تیتانیومی در لثه گذاشته می‌شود. بعد از مدتی هم تاج دندان روی این پایه فلزی (اباتمنت) گذاشته می‌شود.

تفاوت دیگر ایمپلنت و کامپوزیت دندان در مدت زمان درمان است. برای روکش‌ها ابتدا اندازه دندان‌ها با پودر آلژینات گرفته و سپس روکش‌ها در لابراتواری ساخته می‌شود. در نهایت متخصص فک و صورت روکش‌ها را طی یک جلسه روی دندان‌ها قرار می‌دهد.

اما در روش ایمپلنت ابتدا طی یک جراحی ساده، پایه ایمپلنت در داخل لثه گذاشته می‌شود. تا زمانی که این پایه فلزی با استخوان فک جوش نخورد، نمی‌توان تاج دندان را روی آن قرار داد. پس به مدت زمان زیادی نیاز دارید تا ایمپلنت مرحله آخر خود را طی کند. در نهایت این دو روش در میزان هزینه نیز با هم تفاوت‌هایی دارند. به طوری که قیمت ایمپلنت دندان بیشتر از کامپوزیت دندان است.

سخن پایانی

آنچه گفتیم راهنمایی برای زیباسازی طرح لبخند بود که می‌تواند در انتخاب بهترین روکش مؤثر باشد. این روزها با توجه به تنوع روکش‌ها برای پنهان کردن معایب دندان، داشتن اطلاعات کافی در این مورد ضرورت دارد. همچنین باید به سراغ یک متخصص فک و صورت مجرب و ماهر بروید. اطمینان از مرغوبیت و کیفیت روکش‌ها هم در انجام این روش درمانی اهمیت زیادی دارد. دکتر مهدی سزاوار یکی از متخصصان فک، دهان و صورت در تهران در هر لحظه آماده پاسخگویی به شما خواهد بود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در مورد لمینت دندان و کامپوزیت دندان میتوانید از طریق لینک های ارتباطی با دکتر سزاوار در ارتباط باشید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۵ از ۵
از مجموع ۴ رای

بهترین جراح فک، صورت و زیبایی تهران

مقالات مرتبط

اجزا ایمپلنت دندان

برای درک واقعی اینکه چرا ایمپلنت دندان از بهترین گزینه‌های جایگزینی دندان از دست رفته است، باید نگاه دقیق‌تری به هر قسمت از ایمپلنت‌های دندانی

ایمپلنت متحرک

ایمپلنت متحرک

ایمپلنت دندان یکی از راه حل‌های پژشکی برای ترمیم و جایگزینی دندان‌هایی است که به دلایل مختلف از دست رفته‌اند؛ و ایمپلنت متحرک بر پایه

7 دیدگاه دربارهٔ «کامپوزیت دندان»

  1. Hey there! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask.
    Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing
    a blog article or vice-versa? My website covers a lot of the
    same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other.
    If you are interested feel free to send me an e-mail.
    I look forward to hearing from you! Superb blog by the way!

  2. Oh my goodness! Impressive article dude! Thank you, However I
    am going through troubles with your RSS.
    I don’t understand the reason why I cannot join it. Is there anyone else getting
    identical RSS issues? Anybody who knows the solution can you kindly respond?
    Thanks!!

  3. با این وضعیت کرونا و واکسنش که هنوز خیلی مونده به ما برسه بعید می دونم که بتونیم به این زودی به شرایط قبل برگردیم… باید هرطور میشه فقط سعی کنیم از این وضع بهترین استفاده رو بکنیم مثل خیلی از کسب و کارهایی که دارن اینترنتی کار میکنن. کلی شغل از طریق همین اینترنت ایجاد شده که میشه واردشون شد. از آموزش کارای هنری و دوخت و فروش لباس تا خیلی از کارهای خدماتی و فنی با همین اینترنت روبراه شده.. یه زمانی واسه لوله بازکنی برچسب روی در و دیوار رو زیر و رو میکردیم تا یکیو پیدا کنیم، الان دیگه چاه بازکنی رو هم اینترنتی کردن.. پس میشه از این بستر استفاده کرد.. البته به شرطی که اینترنت رو ازمون نگیرن!!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *